Schvalne som sa pozrel na ostatne komponenty a ich cenovku a beriem moj prechadzajuci prispevok spat.
Pri bezodnom mesci dukatov, s ktorym bol zvysok bicykla isto kupovany, je skoda riesit nejaky Aliexpress
Šiahol som si až na úplné dno svojho mešca, teraz budem trávu pri ceste jesť. Keby bol mešček bezodný, vyzeralo by to úplne inak.
Na šotolíne a na asfalte paráda , po prašane sa dalo , ale v kaši to bolo ťažké , príliš hustý dezén a v nejakom súvislom blate som na ňom nebol , ale ani tam by ten dezén veľmi neobstál. Je to gravel, do blata by sa viac hodili cyklokrosové plášte. Na to kadiaľ jazdím, mi určite budú vyhovovať, ale určite vyskúšam aj nejaké iné
Do Karpát mám MTB, toto som si kúpil ako pohodlnejšieho "cesťáka" ktorý zvládne aj poľné cestičky...
Pôvodne Riddlery 37C som mal s dušami (nechcelo sa mi babrať s bezdušákmi) a teda po 4 defektoch som si povedal že stačilo... Strašne ťažko išli tie kevlarove patky nahadzovať, tieto schwalbiny nasadím aj rukou...
Rýchlejšie budú určite, už len kvôli súvislému dezénu, sú užšie a majú vyššie tlaky... ale kvôli tomu som ich nebral, chcel som ten reflex pásik na cesty... uvidíme...
Do Karpát mám MTB, toto som si kúpil ako pohodlnejšieho "cesťáka" ktorý zvládne aj poľné cestičky...
Pôvodne Riddlery 37C som mal s dušami (nechcelo sa mi babrať s bezdušákmi) a teda po 4 defektoch som si povedal že stačilo... Strašne ťažko išli tie kevlarove patky nahadzovať, tieto schwalbiny nasadím aj rukou...
Rýchlejšie budú určite, už len kvôli súvislému dezénu, sú užšie a majú vyššie tlaky... ale kvôli tomu som ich nebral, chcel som ten reflex pásik na cesty... uvidíme...
zaujimave, ake mame rozdielne skusenosti s Riddlermi... Ty si mal 4 defekty zrejme za sezonu, ja som nemal ani jeden na Riddler 44 - tiez s dusami som ich jazdil. A bolo to cca 3000 km po vacsinou horskych, skor pre MTB terenoch.
preto aj beriem tie recenzie plastov ako velmi subjektivne, skor verim takemu dacomu : https://www.bicyclerollingresistance.com/
aj ked je to "len" v labaku, predsa len maju na testy rovnaky system.
Tiez som mal viacero defektov s dusami na povodnych Schwalbe SmartSam. Na jedej jazde 3x!
Dal som tubeless ako na MTB a je to lepsie. Kolesa su lahsie a je citit aj mensi valivy odpor ale to moze byt aj len inym vzorom (Gravelthundero).
Neviete nahodou ci Merida Silex (konretne 7000) ma tubeless ready rafiky? Plaste Maxxis Rambler su tubeless ready. Ale o rafiku neviem. Su to nejake Fulcrum racing 700 db.
Ja som mal tie Riddler 37c na Koyuku 1.0 2019, neviem aká tam bola pätka, ale nemal som problém s nahadzovaním (striedal som s cestnými plášťami 28c). Spravil som na nich cca 1500km a nemal som ani raz defekt.
Plášte Riddler by boli možno v pohode ako také, ale v teréne sa nedajú nahodiť... Päťka u týchto konkrétnych zapadne až pri 6 atm a to plaste by mali byť 2-4 atm... Mám aj staršie Road cruisery na skúšku a tie naskočili už pri 1-2 atm... Tieto nové ešte skôr... A natlačiť 6 atm tou núdzovú minipumpou je nereálne... Možno bombička by pomohla... Ale aj dať ich dole je problém... Tak som tie Riddlery proste vymenil
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pri bezodnom mesci dukatov, s ktorym bol zvysok bicykla isto kupovany, je skoda riesit nejaky Aliexpress
Šiahol som si až na úplné dno svojho mešca, teraz budem trávu pri ceste jesť. Keby bol mešček bezodný, vyzeralo by to úplne inak.
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
http://graveldiletant.cz/komunita/gravel-roku-2021/?fbclid=IwAR0mu9jv6CatN3EYUTD7EOxG5obi5hBnKnzpsHzk_Nw_KUueQItnhAkpBgo
Mám za sebou tri jazdy len, zvykáme si na seba
zaujimave, ake mame rozdielne skusenosti s Riddlermi... Ty si mal 4 defekty zrejme za sezonu, ja som nemal ani jeden na Riddler 44 - tiez s dusami som ich jazdil. A bolo to cca 3000 km po vacsinou horskych, skor pre MTB terenoch.
preto aj beriem tie recenzie plastov ako velmi subjektivne, skor verim takemu dacomu :
https://www.bicyclerollingresistance.com/
aj ked je to "len" v labaku, predsa len maju na testy rovnaky system.
Dal som tubeless ako na MTB a je to lepsie. Kolesa su lahsie a je citit aj mensi valivy odpor ale to moze byt aj len inym vzorom (Gravelthundero).