Ja teraz dost pozeram gravel biky a uz aspon rok rozmyslam nad prerabkou stareho 26" mtb na 650b "gravel". Cize citam clanky a porovnavam geosky. Co som takmer hned zistil je ze mtb ram prestavat na gravel v rovnakej velkosti nie je uplne idealne, rovnako ako gravel na mtb. Problem je ze mtb ramy su dlhsie oproti gravelu co mi z porovnani roznych gravel bikov i vychadza. Dokonca i evil gravel ma kratsi ram a hlavne reach ako moje stare 26" mtb. Je ale pravda ze co sa geosky tyka tak liteville sa najviac blizi tomu mojmu mtb. Cize s tymi rovnymi rajdami sa ti jazdi lepsie oproti tomu ked si tam mal barany? Nie si moc vzadu na tom? Daval si dlhsi predstavec? Nepodpichujem ale vazne sa o to zaujimam.
No a mtb z toho asi nepostavis ked pisu ze max 40mm plaste pri 29", to vychadza na nieco medzi 1,5" a 1,75" plaste. Mozno s 650b kolesami by tam sli 2"-2.2" plaste
Rozumiem ti. Neberiem to ako rypanie....
Ako som pisal, s tymto bajkom ficis po polnych a lesnych cestach slusnou rychlostou. Ked prisiel technicky, ci rozbity usek, tak cez barany som nevedel bajk udrzat pod kontrolou. Volil som preto uzsi kokpit XC s vacsim backswepom 16° pre agresivnejsiu polohu. Rohy som tam dal preto,ze pri dlhsich rovinach a pri stupaniach je to pohodlne pre ruky. Dlhsi
predstavec 85mm mi pride taky kompromis medzi cestakom a XCckom. Ovladatelnost je este v pohode a aj pri dlhsich cestnych presunoch je to pohodlne. Ako hovorim, je to kompromis. A zalezi co jazdis...Povodne som myslel, ze tam dam take extremne vyhnute barany ako tu na obrazku
https://sellesanmarco.it/en/surface/gravel/ale nemali karbonove...mozno sa k tomu este vratim pri UPgrade.