na hradzu (cyklocesta pri dunaji) mozno flaska.. na XC radsej kamelu.. ak je blato alebo mokro jednoznacne kamel kamkolvek.. zuzlat blato a prach nemusim...
a clovek plati 100k za bike aby ho dostal na 10kg a potom tam da 1kg vody...?
inak sa mi aj lepsie jazdi ak je bike cisty, bez nicoho.. lepsie sa mi ovlada.. a napr obcas treba bike na rameno a vtedy kosik s flasou prekaza
jednoznacne kamel...je sice drahsi a treba ho cistit a co ja viem co, ale ked nic ine, tak ti chrani chrbat pri pade a objemom nahradi minimalne 3-5flasiek, co je na celodennom vyjazde neocenitelne
nenosim vodu ani nic...spolieham sa na spolujazdcov
To som robil dovtedy nez zacali opakovane krce - v mojom pripade stehna. Potom ked som sa zacal cielene venovat pitnemu rezimu to prestalo. A preto bez camelu ani na krok. Mozes si pravidelne cucat bez ohladu na to v akom terene sa prave pohybujes.
Do kamela zmestis aj kopec inych veci, ako je pitie, co je samozrejme plus. Taktiez sa ti nestane ze ho stratis, co sa pri flaske moze stat velmi lahko. Ale zas na kamel si treba zvyknut a samozrejme si aj vybrat dobry model, aby si sa s nim moc nepotil.
inak ja sa potim na chrbte aj bez kamelu(pouzivam deuter ) sice ma to take nieco ako airstripes...,ale moc to nepomaha.A ako sa uz povedalo pred tym flase nestacia,a do batohu sa pomestia aj ine drobnosti
to PaliG: no ked prides do kosic tak mozme niekam spolu vyrazit bikovat
lebo co som bol parkrat v nitre tak som tam velmi nevidel ziadne lesy ani kopce az na ten slavny zobor
to PaliG: no ked prides do kosic tak mozme niekam spolu vyrazit bikovat
lebo co som bol parkrat v nitre tak som tam velmi nevidel ziadne lesy ani kopce az na ten slavny zobor
ja som to nemyslel vazne, lebo do kosic asi tak skoro(najblizsich 30 rokov) nepridem...je pravda ze vela kopcov tu nie je, ale tribec je dost dlhe pohorie na bikovanie
Nad kamelom uz dlhsie rozmyslam, ale vzdy si spomeniem na spoteny chrbat a to ma odradzuje (hlavne pod popruhmi). Prednosti kamelu pred flaskou su velke, zatial vsak jazdim 2x 0,5 l flasky a na dlhsom oraze musim vyhladavat pumpy alebo krcmy na doplnenie vody.
prednedavnom som kupil Camelbak a zatial len vyhody. Minule sme boli zrovna na takom celodennom vyjazde a nemal som nejaky pocit prilis spoteneho chrbatu.
velka vyhoda ze tym odlahcis bike min o flasu a naradie. mas tam napr: 3l tekutin namiesto pol litra resp. litra tekutin ak mas nahodou dve flase
ak budes kupovat tak treba pozerat na velkost otvoru, aby sa lahsie cistil a samozrejme ci chces len rezervoar na vodu alebo tam mat aj plac na naradie a pod.
Ozaj, čo si myslieť o tých, čo tvrdia, že plný batoh vody, aj s náradím a náhradným oblečením, je ľahší ako dve flašky s vodou???
A už sa teším na leto, na 30 stupňové horúčavy. Zastavím pri krčme alebo pumpe, natankujem do fliaš chladnú vodu, do jednej nasypem jonťák a idem ďalej, polievajúc sa vodou a 10 minút pijúc chladný ionťák - potom už teplý . A cykloturisti budú chlípať teplú šťanku z batoha. Alebo sa tiež so mnou zastavia každú hodinu?
no ked som este jedol asfalt tak stacili flase, krcmy boli nejak viac po ruke, a hlavne ziadne blato. Teraz mam flasu furt zasr... od bahna, skripe to medzi zubami a vyberam pomaly nejaky camel.
velka vyhoda ze tym odlahcis bike min o flasu a naradie. mas tam napr: 3l tekutin namiesto pol litra resp. litra tekutin ak mas nahodou dve flase
ehm skusme matiku
.... bike cca 13kg , cyklista cca 80kg, 2x 0.5l vody (aj s kosikmi a flasami) cca 1.2kg . spolu 94,2 KG
.... bike cca 13kg , cyklista cca 80kg, camelbag plny vody (5litrov) cca 5.5 kg . spolu 98,5 KKG
co vy nato?
nemam nic proti camelbagom, ale podla mna niesu az tak vyhodne ako sa hovori .... neni predsa jedno, ci vezes 1.5KG na biku alebo 1.5KG na chrbte? sak je to stale to iste ! aj tak vezes 1.5 KG .... a ja sa radsej zastavim kazdu hodinku na pumpe alebo v senku ako by som mal jazdit cely den zo spotenym chrbatom, na ktorom mam 5litrov teplej vody .... ale je zase na druhej strane pravda, ze ked ide niekto na celodennu XC turu a nema po ceste ziadnu civilizaciu, tak je vyhodnejsi camelbag ....
ja osobne jazdim na MTB, ale viacmenej po cestach ... ci uz polnych alebo asfalte (agresivny teren, zjazdy a podobne veci nemam rad ...).... a vzdy natrafim na nejaky ten senk, takze nevidim dôvod na camelbag ...
Ozaj, čo si myslieť o tých, čo tvrdia, že plný batoh vody, aj s náradím a náhradným oblečením, je ľahší ako dve flašky s vodou???
A už sa teším na leto, na 30 stupňové horúčavy. Zastavím pri krčme alebo pumpe, natankujem do fliaš chladnú vodu, do jednej nasypem jonťák a idem ďalej, polievajúc sa vodou a 10 minút pijúc chladný ionťák - potom už teplý . A cykloturisti budú chlípať teplú šťanku z batoha. Alebo sa tiež so mnou zastavia každú hodinu?
Táto téma tu už bola rozvinutá v zime...
Moj camel - chova sa slusne. V lete mi udrzuje napoj chladny a v zime teply. Vyzera to mozno ako zazracny magneticky naramok ale tepelna izolacia vie urobit svoje. Nehovoriac o tom, ze tie 30-ky su len dole, hore prijemne chladi vetrik. Inak kazdy ma svoje zaluby a prisposobuje si k tomu vybavu. Ja napriklad na mojich trasach sa stretavam s pumpami len vynimocne.
ehm skusme matiku
.... bike cca 13kg , cyklista cca 80kg, 2x 0.5l vody (aj s kosikmi a flasami) cca 1.2kg . spolu 94,2 KG
.... bike cca 13kg , cyklista cca 80kg, camelbag plny vody (5litrov) cca 5.5 kg . spolu 98,5 KKG
co vy nato?
toť môj skromný názor ...
no camel nema 5l vody.. a neviem ako tebe ale mne neni jedno ci mas vodu na rame alebo na chrbte.. na tele sa ti to lepsie rozlozi, okrem toho chrani ta to pri pade.... a fakt nezaplatim 100 000 za 10kg bike ked nanho supnem kilo dve vody... a to nehovorim o zaspineni flase, a chrumani blata...
ale na cestu v pohode tu flasu berem, ale do terenu by sa muselo neviem co stat aby som si zobral radsej flasu ako camel..
ved si skus zajazdit taku normalnu aspon 50km trasu lesom.. take jemne XC, jemne korene, zjazdy, vystupy, par skokov raz s 1l flasou a s 1-1,5l camelom.. a uvidis co je pohodlnejsie a kedy sa ti bike chova lepsie
ehm skusme matiku
co vy nato?
nemam nic proti camelbagom, ale podla mna niesu az tak vyhodne ako sa hovori .... neni predsa jedno, ci vezes 1.5KG na biku alebo 1.5KG na chrbte? sak je to stale to iste ! aj tak vezes 1.5 KG .... a ja sa radsej zastavim kazdu hodinku na pumpe alebo v senku ako by som mal jazdit cely den zo spotenym chrbatom, na ktorom mam 5litrov teplej vody .... ale je zase na druhej strane pravda, ze ked ide niekto na celodennu XC turu a nema po ceste ziadnu civilizaciu, tak je vyhodnejsi camelbag ....
ja osobne jazdim na MTB, ale viacmenej po cestach ... ci uz polnych alebo asfalte (agresivny teren, zjazdy a podobne veci nemam rad ...).... a vzdy natrafim na nejaky ten senk, takze nevidim dôvod na camelbag ...
omg s prepacenim, ale tvoj skromny nazor bude dobry asi len pre teba.....ja ho nemozem akceptovat...este som nevidel 5litorvy camel, vlastne som este nevidel ani 4litrovy a ked sa tak zamyslim, tak moj 2,5litrovy je najvacsi aky som kedy videl....
a k tym tvojim hmotnostiam, je podla mna obrovsky rozdiel, ci mas tu danu hmotnost (vodu+naradie) na chrbte alebo na biku, je to totalny rozdiel, bike ovesany blbostami zo zeme ani riadne neodlepis, ale akonahle si to napchas do batohu, tak sa s nim da skakat hned lepsie....neviem to vysvetlit fyzikalne, ale je rozdiel ked je ta hmotnost sucastou teba a ked je ta hmotnost sucastou biku, ktory musis ovladat....
jasne ze to ma svoje hranice, s 10kilovym batohom toho moc nenaskacem ale s trojkilovym camelom si toho dovolim celkom dost...
nechcem byt hnusny, ale skus z tych tvojich asfaltiek, ktore brazdis na mtb biku obcas zbehnut do lesa a potom uvidis ako sa sprava bike nalozeny flaskami a tvoj bike sa mozno tiez potesi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a clovek plati 100k za bike aby ho dostal na 10kg a potom tam da 1kg vody...?
inak sa mi aj lepsie jazdi ak je bike cisty, bez nicoho.. lepsie sa mi ovlada.. a napr obcas treba bike na rameno a vtedy kosik s flasou prekaza
mali by sme zacat jazdit spolu
To som robil dovtedy nez zacali opakovane krce - v mojom pripade stehna. Potom ked som sa zacal cielene venovat pitnemu rezimu to prestalo. A preto bez camelu ani na krok. Mozes si pravidelne cucat bez ohladu na to v akom terene sa prave pohybujes.
ja som to nemyslel vazne, lebo do kosic asi tak skoro(najblizsich 30 rokov) nepridem...je pravda ze vela kopcov tu nie je, ale tribec je dost dlhe pohorie na bikovanie
ak budes kupovat tak treba pozerat na velkost otvoru, aby sa lahsie cistil a samozrejme ci chces len rezervoar na vodu alebo tam mat aj plac na naradie a pod.
add.2: tych cerpaciek a krciem v lese je troska poriedko, narozdiel od ciest
ehm skusme matiku
co vy nato?
Moj camel - chova sa slusne. V lete mi udrzuje napoj chladny a v zime teply. Vyzera to mozno ako zazracny magneticky naramok ale tepelna izolacia vie urobit svoje. Nehovoriac o tom, ze tie 30-ky su len dole, hore prijemne chladi vetrik. Inak kazdy ma svoje zaluby a prisposobuje si k tomu vybavu. Ja napriklad na mojich trasach sa stretavam s pumpami len vynimocne.
ehm skusme matiku
co vy nato?
no camel nema 5l vody.. a neviem ako tebe ale mne neni jedno ci mas vodu na rame alebo na chrbte.. na tele sa ti to lepsie rozlozi, okrem toho chrani ta to pri pade.... a fakt nezaplatim 100 000 za 10kg bike ked nanho supnem kilo dve vody... a to nehovorim o zaspineni flase, a chrumani blata...
ale na cestu v pohode tu flasu berem, ale do terenu by sa muselo neviem co stat aby som si zobral radsej flasu ako camel..
ved si skus zajazdit taku normalnu aspon 50km trasu lesom.. take jemne XC, jemne korene, zjazdy, vystupy, par skokov raz s 1l flasou a s 1-1,5l camelom.. a uvidis co je pohodlnejsie a kedy sa ti bike chova lepsie
co vy nato?
omg
a k tym tvojim hmotnostiam, je podla mna obrovsky rozdiel, ci mas tu danu hmotnost (vodu+naradie) na chrbte alebo na biku, je to totalny rozdiel, bike ovesany blbostami zo zeme ani riadne neodlepis, ale akonahle si to napchas do batohu, tak sa s nim da skakat hned lepsie....neviem to vysvetlit fyzikalne, ale je rozdiel ked je ta hmotnost sucastou teba a ked je ta hmotnost sucastou biku, ktory musis ovladat....
jasne ze to ma svoje hranice, s 10kilovym batohom toho moc nenaskacem
nechcem byt hnusny, ale skus z tych tvojich asfaltiek, ktore brazdis na mtb biku obcas zbehnut do lesa a potom uvidis ako sa sprava bike nalozeny flaskami