Oplatí sa to ešte kupovať ?
Áno 13% [ 3 ]
Nie 88% [ 21 ]
Celkový počet hlasov : 24
astro napísal:

neskumal som to podrobne, ale jednu viditelnu vec tam vidim, tie XT kluky stali asi tak 1/3 tych XTR. Dnes samozrejme ten rozdiel nie je taky, pokial nechces menit prevodniky :D /povodna cena toho XTR prevodnika byvala okolo 120e, ale da sa tusim kupit za 80e, co je aj tak dost/.. samozrjeme, nejaky kvalitativny rozdiel medzi nimi nie je, XTR su akurat o kusok lahsie, ale jeden rozdiel tam je, pre niekoho mozno zasadny a sice, ze XTR ma Qfactor 168, XT 172
19.03.2021 - 10:46:56
00
lto napísal:
Ano, celkom isto HTcko bude pohodlnejsie :rofl: .. a obavam sa, ze nove SRAM GX fungovat lepsie nebude ;)
Ss materialom isto problem nebude,max. tak o-kruzky, gufera, pneumatiky,duse,gripy.
V pripade tohto bajku este otazka, ci pojdu zohnat spice, ale myslim, ze este ano,


Sram tu sice schytava hate, ale je to aj dost otazka preferencie. Mne sa viac paci odozva Sramu. Mal som aj bike na NX a nejaky dramaticky rozdiel medzi X01 nevidim. Ano jasne, radi to rychlejsie presnejsie ale aj NX zaradilo vzdy ten stupen ktory som chcel.
Shimano XT mi prislo oproti X01 take tazkopadne a pomalsie. Ale je to o preferencii, niekomu tuhsia odozva Shimana sedi viac.
No, ak odmyslime tlmic, tak jazda 29 so sirsimi rafikmi a objemnejsimi plastami bude vzdy pohodlnejsia ako na 26ke, lebo to koleso je vacsie. Jasne ze tlmic pomoze, ale urcite to nebude ako na modernom fulle s 29 kolesami.
19.03.2021 - 10:53:46
01
Neviem či je na mieste porovnávať full bike a HT s objemnejšími gumami....je to úplne z cesty nehnevaj sa. Určite je toto staršie fullko a moderné fullko porovnateľné s rovnakými rozmermi kolies....väčšie kolesá prejdú nerovnosti lepšie ale zároveň sú nemotornejšie.....
19.03.2021 - 11:01:40
00
kecinko: no, ja som preferoval vzdy SRAM, presne kvoli tomu, co pises, myslim, ze tie starsie Shimana by mi nevyhovovali. Rovnako aj XT 11sp je dost bieda. Nedavno som skusal 10/11sp nove Deore a zatial len na sucho precvakavanie , ale pozdavalo sa mi, Oproti tomu 11sp SLX M7000 vyzeralo byt rovnaka bieda ako moje sucasne XTcko. SRAM som neskusal, ale moze byt ako pises. Ja som skor narazal na uzasnu kvalitu NX/GX prehaziek :D .. ale napr. u 9sp bol SRAM /resp. Sachs/ asi na parseky vzdialeny kvalitou X0 oproti Shimano XTR.
Ale ano, je to aj preferencia, okrem pripadov, kedy ti samovolne preskajue a zadrhava sa /moje 11sp XT , alebo svojho casu 9sp XTR s rapid fire/.

co sa tyka 29er, nerozporujem, ale prave ten tlmic, resp. zadne odpruzenie je nieco, co proste HT nema, aj keby malo 36" kolesa :D .. vzdy zalezi na tom, co chces, preferujes. Ak rychlost v nie rozbitom terene, tak to HTcko bude lepsie pri rovnakej vahe, pokial nebude mat tazke kolesa. Napr. na Oravu by som sa bal ist na 26tkach :rofl: /prehanam, samozrejme/ .. len potom je tu aj taka vec a to sa vola slapanie do kopca po tvrdom podklade. A tam celkom isto tucne makke kolesa lepsie nebudu :lol:

edit: kazdopadne ... pokial sa jedna o lahky pohodlny bajk, tak asi v tej cene tomu tazko bude nieco dnes konkurovat. Podstatne je ale potom otazka servisu, nahradnych dielov, moznosti pripadneho upgrade /prevody,kazeta, pneumatiky/. Nieco vydrzi, nieco treba castjesie menit. Neviem kolko vazi spominany Trek, ale asi by som z tohto hladiska siel skor do neho, aj ked Canyon vyzera na pohlad krajsie :D /ma inak lepsie kolesa, ale je to hupaci konik imho/.
19.03.2021 - 11:05:56
00
Tie tlmiče majú CTD Evolution Climb - Trail - Descend..takže jedným kliknutím to prepneš do šľapania..
19.03.2021 - 11:13:35
00
keyboard_arrow_up