neviete my poradiť podla čoho a kde kúpiť nejakú lacnú odvzdušnovaciu sadu. A aký minerálny olej ide do brzd ?
a je to tak že na kazdé brzdy je potrebná in odvzdušnovacia sada ?
prípadne sú typy kvapaliny na zimu a teplo atd?
a ohladom odvzdušnenia nepoznáte nejaké cz/sk video s popisom ako nato ? alebo my neviete poradiť vy osobne ?
Chlapceeeeeeeeeee
Diky ti za radu zahadny cizince ze ma to nenapadlo
Ty kokos brasko fakt to pomohlo
Tak vies... sranda musi byt srandovna ty humornik
Natlačil som zospodu snáď 10 striekačiek oleja, ja neviem kde sa ten vzduch berie. Keď je v brzde špalok, brzdí to uspokojivo. Ako tam nahodím platničky a koleso tak je to po starom. Piesty sa trochu vysunú, ale systém by si mal nasať olej z lievika a brzdiť by to malo rovnako. Nerozumiem tomu.
Natlačil som zospodu snáď 10 striekačiek oleja, ja neviem kde sa ten vzduch berie. Keď je v brzde špalok, brzdí to uspokojivo. Ako tam nahodím platničky a koleso tak je to po starom. Piesty sa trochu vysunú, ale systém by si mal nasať olej z lievika a brzdiť by to malo rovnako. Nerozumiem tomu.
nakolko mas podobny problem
Keď zatrepem flaštičkou tak bublinkuje. Možno je problém tam.
Vyber koleso a zmackni packu aby sa vysunuli platnicky.A uvidis kolko sa vratia vlož koleso a porovnaj volu.
Ja to zmacknem aj 3x naprazno aby som docielil pozadovanu volu...
Vyber koleso a zmackni packu aby sa vysunuli platnicky.A uvidis kolko sa vratia vlož koleso a porovnaj volu.
Ja to zmacknem aj 3x naprazno aby som docielil pozadovanu volu...
S odvzdušnením 105 bojujem druhý mesiac a toto som nikde nevidel ani nečítal.
So špalkom mám páky ako kameň, s kolesom ako špongia. Opotrebením platničiek to nie je, ale problém je možno v tej vôli medzi platničkami a kotúčom. (rsp. v konštrukcii 105, lebo MTB brzdy odvzdušniť je brnkačka)
Tú vôľu treba nastaviť pri otvorenom systém predpokladám. (s lievikom a olejom) Či?
Vytláčal som piesty pri uzatvorenom systéme a povolilo mi nejaké tesnenie. Únik nie je taký masívny ako na videu, ale slzí to. Takže vyskúšam jazdiť a ak to bude požadovať časté dolievanie oleja, budem musieť kúpiť novú páku. jedna 105 stojí okolo Ł180, pár Ultegra má Merlin aktuálne za Ł225. Bude to fungovať, ak by boli páky Ultegra a zbytok (káble, hadice, prehadzovačka, kalipre) ostali 105?
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down