nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
proste ked si povstrihujem tie pruzky z normalnej kamery z cielovej ciary, musim dostat rovnaky vysledok nez fotofinish kamera, akurat z inej vysky... mne to stale vychadza ze ta fotofinis kamera je umiestnena zle
Su tak ako treba
Nie je pomalá, funguje ako má. Tu je o tom opäť veľmi dobrý článok.
V skratke, všetko čo má inú rýchlosť ako nastavená predpokladaná rýchlosť jazdcov je rozmazané. Kolesá sa točia rýchlejšie ako sa pohybuje rám bicykla. Takto čudne vyzerajú cieľové fotky aj pri behu, dostihoch, atď..
capulo Všimol si si že Aertovo koleso je vo vzduchu hej? Preto sa zdá že je za bielou čiarou...
ten pohlad zozadu z hora moze byt matuci prave koli tomu kolesu vo zduchu, ale pozri zadne koleso, to ma pidcock blizsie k cielu, len bohvie ake dlhe bicykle kto ma
proste nema pre mna zmysel sa tu bavit o tom kto vyhral na fotofinisi, kym nebude vidno kde presne bola ta kamera a ktorym smerom filmovala. ak aj bola na ciare ale namierena na druhu stranu o meter vedla tak je to tiez naprd
aj tento aj zensky vysledok spred tyzdna je u mna zapisany opacne
nehadam sa ze ta fotofinis kamera nefunguje ako ma, len ze filmovala vysledok z ineho miesta nez bola cielova ciara
Na tom vcerajsom vidiet, za zachytava bod, kde banner vedla cesty obsahuje zelenu farbu.
Ked si pozries nejaky zaber normalnej kamery, tak uvidis, ze jedina zelena vec v okoli cielovej ciary su listky okolo citrona na reklame na Amstel Radler. Takze tam sa cielova kamera diva. Na biely pas pred cielovou ciarou, tak ako vsetky photo-finishe.
Nakolko sa bavime o UCI, tak ku vsetkemu je samozrejme oficialny dokument: https://www.uci.org/docs/default-source/publications/2021/uci-guide-orga-epreuve-road-2021-eng.pdf
Na strane 221 mas celu sekciu venovanu photo-finishu a ako ma byt spravne nainstalovany, aby sa zarucila co najlepsia konzistencia posudzovania vysledkov. Cielova ciara je cierna a siroka 4 centrimetre, z oboch stran ma 34 centrimetrov siroky biely pas. Photo-finish sa instaluje tesne PRED cielovu ciaru, aby bol podklad obrazu biely (kontrastny). Prave to, ze je zaznam pod jazdcami biely sa pouziva ako overenie, ze je nainstalovany spravne. Keby nebolo vidno pod jazdcami bielu farbu na ceste, pravdepodobne by kamera bola nainstalovana zle (nie kolmo na cestu napr.). Na strane 223 su nejake ukazky, ako vyzeraju dobre a zle zaznamy z photo-finishu.
takze je to potvrdene aj dokumentom ze to maju montovat inde
kazdopadne to asi nevie dokopy nik, lebo aj ked davaju spomalene zabery, stale to zameriavaju na tu ciernu ciaru a potom vznikaju taketo rozdiely
jedine co mi je divne, ze preco tam este nikoho nenapadlo dat nejaky laser alebo co, aby bolo vidno kde je ciel
http://www.videocom.sk/wp-content/uploads/2016/06/Ponuka-%C4%8Dasomern%C3%BDch-systemov-pre-cyklistiku.pdf