nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Prvý krok prevzatia vlády strojmi.
to zas pozor. je dana cielova ciara (nie cielove pasmo) a kto ju pretne prvy, vyhrava. Povedat niekomu, kto na paske prehra o pol galusky, ze sa mal viac snazit pocas priebehu pretekov, je take, ehm, odveci? Ja by som si na take nieco asi netrufol
to zas pozor. je dana cielova ciara (nie cielove pasmo) a kto ju pretne prvy, vyhrava. Povedat niekomu, kto na paske prehra o pol galusky, ze sa mal viac snazit pocas priebehu pretekov, je take, ehm, odveci? Ja by som si na take nieco asi netrufol
Chápem, avšak reagujem aj na to, čo bolo spomenuté tzn. - rozhoduje cieľová kamera a pri tej rýchlosti si nemyslím, že 15cm má nejaký zásadný vplyv... nejedná sa o pásmo 10metrov, zase netreba robiť z komára somára
//edit: alebo teda trošku to premostím nie na čas aby sa nemuseli robiť zložité prepočty - myslíte si, že šprintéri majú na 15cm prerátané, že toto je ten správny moment pre začatie šprintu?
koeficient pri prevode z km/h na m/s je 3,6, to znamená, že 70km/h je 19,44m/s, čiže prejde 1944cm za sekundu, ak predelíme 15cm/1944cm/s= 0,00772s... čo je 0,77 stotiny
A vobec, co je to ciara na zemi? Ciel v cestnej cyklistike nie je kdesi na umelo vybudovanom ovale, je vybudovany kdesi na cestnej komunikacii, ktora je spadovana ku krajom, niekedy aj v stupani, nie vzdy ani s rovnou hranou. Cielova ciara je vlastne vzdy v inej perspektive kvoli jej sklonu a nerovnemu povrchu, ako by sme chceli len na zaklade bezneho snimania kamery vyhodnotit vysledok? Nas mozog a vizualne vnimanie je velmi nepresne, nehovoriac o elemente subjektivity, ktory by to prinasalo.
Photo-finish je najlepsim sposobom, ako ako-tak priniest konzistenciu a presnost do vyhodnocovania vysledku.
Na pretekoch, kde photo-finish nie je, je povolene zdielanie pozicie v cieli presne z toho dovodu. Keby tam nebol photo-finish, proste by vyhral aj WvA, aj Tom Pidcock. A mozno by s tym vela ludi aj suhlasilo, mne je to vlastne jedno, ale tie pravidla boli dane dopredu, predpokladam, ze timy ich poznaju a pretekari s nimi suhlasia.
Mňa príjemne prekvapil Valverde.
O výsledku pretekov rozhoduje poradie pretekárov na fotke tak ako ho vidí cieľová kamera rozhodcov umiestnená presne na úrovni cieľovej čiary, nie poradie ako ho vidí televízna kamera v cieli, zábery z rôznych fotoaparátov v cieli.
ale ziadne konspiracie, len proste telka to prezentuje tak ze ciel je ta ciara, aj kamera aj komentatori vsetko smeruje na tu ciernu ciaru. ja som tiez doteraz netusil ze foto sa bere kusok zpred ciela, a ani nikoho v telke som to nepocul ani len raz spomenut ze to je tak. takze ano, tu je chyba, treba spravit osvetu a ked sa komentatorom nezda kto vyhral, mali by si spomenut ze foto je kusok inde. a uplne najlepsie by bolo na tu kameru primontovat laser ktory by tu ciaru kde sa snima nakreslil
Na prvom obrázku je export z cieľovej kamery (čiary s číslom sú presne na vyššie spomínanom rozhraní)
Na druhom obrázku je mobilom odfotená obrazovka - toto je dôvod, prečo sa čiary rozchádzajú a tá biela pred prvým pretekárom je ohraničenie výrezu pre export prvého obrázku a nie cieľová čiara.
UAE boli asi dost nabudeni, ked nemohli startovat na Valonskom sipe.
Ked sa pozriem na profil LBL, tak to je strasny masaker na tej dlzke.
Alejandro