caute ake mate skusenosti s nabojovym dynamom na osvetlenie bicykla? je to dobra vec? co som si vsimol tak napriklad v rakusku alebo v nemecku to ma dost bicyklov u nas dost malo. tak pridajte vase nazory dakujem.
Ja mam na horskom biku author dynamo shimano nexus a svetlo herrmans MR4 za cca 30e a svieti to slusne aj ked kracam vedla biku a tlacim ho tak vidiet pred seba aj ked svetlo poblikuje. Na trekingovom biku mam svetlo busch a muller eyc N plus za cca 50 eur a aj to malicke svetlo celkom slusne svieti a dynamo tiez shimano. Inak to svietienie s nabojovym dynamom za úplnej tmy v lese uz neni ono kde treba ist pomalicky ,mam to vyskusane a ako kolegovia predomnou pisali do lesa treba radsej pribalit aj nieco dobre na baterky
Ja mám za 30 predné aj zadné svetlo, kúpené v Nemecku v Decathlone. Čiže na nemecké predpisy. Spokojnosť na to, čo potrebujem. Kebyže dám son dynamo, tak svetlo už to riadne od BM 100lux. Ale to, čo spĺňa nemecký predpis neni ani jedno vhodné do lesa. Moc úzky kužeľ
Hermmans mr4/mr8 ma dost siroky svetleny kužel by som povedal. Ale aj vyssia rada busch a muller celkom široko svieti , úzko svietia by som povedal iba tie nižšie rady
A to svetlo co si kupil v decatlohne to je aka znacka ? Lebo ja som bol minule v decatlohne v Lyone vo Francúzsku a tam mali mizerny vyber komponentov na bike
Ahojte, rozmýšľam nad nabojovym dynamom. Chcem to dat na horsky bicykel. Chvel by som vedieť ako su tam riesene ložiská,chcem sa vyhnut zapuzdrenym
loziskam, aby som to bedel rozobrat , vyčistiť a namazat sko to robim na celom mojom bicykli a ako znášajú taketo dymama pripadne pinorenie do vody. Niekedy sa stane ze musím prebrodit nejaky ten potok,kde je voda byv neraz aj vyse nábojov kolies. Momentalne mam stare trecie dynamo,no ked mam mokre gumy,tak sa oresmykuje a nesvietim potom.
Tu v NL to má veľa bicyklov ktoré sú neustále v daždi a nejako to funguje, ale rozobrať sa mi to nepodarilo. Najhoršie čo som tam videl bolo, keď zhrdzaveli kontakty na prechod na kábel ku svetlu.
Mieste verzie majú ale primárne aj nábojovú (alebo ako sa to volá) brzdu, ktorá komplexnosti len pridáva a na horský je asi nevhodná.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V cz vymýšľajú aby bicykle svietili aj cez den. Tak nakoniec to nabojove dynamo co mam aj ja na bikoch pôjde mozno na dracku aby ľudia nemuseli riesit vybite baterky
loziskam, aby som to bedel rozobrat , vyčistiť a namazat sko to robim na celom mojom bicykli a ako znášajú taketo dymama pripadne pinorenie do vody. Niekedy sa stane ze musím prebrodit nejaky ten potok,kde je voda byv neraz aj vyse nábojov kolies. Momentalne mam stare trecie dynamo,no ked mam mokre gumy,tak sa oresmykuje a nesvietim potom.
Mieste verzie majú ale primárne aj nábojovú (alebo ako sa to volá) brzdu, ktorá komplexnosti len pridáva a na horský je asi nevhodná.