Teraz je v móde bez prilby,ale s rúškom.To keď vidím,tak sa mi rozum zastavuje.
Vedia, ze nemaju co chranit Niektorych stretam v lokalitach ako sa hovori "panu bohu za chrbtom", ze tam stretnes skor divu svinu ako cloveka, ale rusko/satka na hube. Niektori ludia su uz kompletne zmagoreni.
asi nie je oska ako oska, moja drzi uz 9 Megametrov a to som raz trafil dole kopcom taku jamu, ze mi zadne koleso vyletelo polmetra do vzduchu
Ale je rozdiel porovnávať osku z kazetového náboja a z nakrúcacieho.
Na kazetovom to drží roky rokúce, ale tie nakrúcacie sa ohýnajú a lámu pomerne často.
Tecka Samozrejme mozes ich pouzivat ako ches. Ale to nemeni nic na tom, ze su jednorazove.
Vratim sa k tomuto, podla mna su jednorazove vo vyzname, ze s retazou sa meni aj spojka (a to tam aj potom pisu v popise). Ale pri zhodeni a nahodeni tej istej retaze sa stale moze pouzivat ta ista spojka, ved je to aj jej ucel - na rychle rozpojenie a spojenie
Mas pravdu ze by sa to dalo aj tak vylozit. Co je pouzitie totiz nie je jasne. Ale conex ako jediny marketuje svoj link ako opakovane pouzitelny a zaroven dodva ze na novu retaz mas dat novy link, alias nepouzivat jednu spojku na n retazi po sebe. Nedavo by to zmysle ak by to umoznovali vsetky a asi by sa uz nikto proti tomu ohradil.
Vedia, ze nemaju co chranit Niektorych stretam v lokalitach ako sa hovori "panu bohu za chrbtom", ze tam stretnes skor divu svinu ako cloveka, ale rusko/satka na hube. Niektori ludia su uz kompletne zmagoreni.
taku satku som nosil aj ja ked bolo chladnejsie a blato. teraz nenosim a blato musim vypluvat ked tak
Mas pravdu ze by sa to dalo aj tak vylozit. Co je pouzitie totiz nie je jasne.
One-time application je podla mna dost jasne, ale ak by niekomu nestacilo, tak manual.
Sialenosti, ze niekto rozpaja retaz aj inokedy ako pri finalnej demontazi (alebo nebodaj ju ide offline cistit) by konzumnemu amikovi pocas susenia macky v mikrovlnke ani len nenapadli
Ja som raz dal spojku naopak (k tomu sa prosim nevyjadrujte) tak som ju rozpojil a jazdim tak uz par stovak KM a zatial bez problemu. (btw pri otocenej spojke mi na GX eagle preskakoval najtazsi prevod)
Ale aj manuál, čo si tam dal, hovorí "each time a NEW chain is installed"
Takže ak súčasnú reťaz zhadzujem/nahadzujem kvôli údržbe, nevidím dôvod tam dať vždy novú spojku.
Treba precitat aj tu vetu predtym. To, ci to naozaj treba dodrziavat v praxy, je druha vec. Ale napisane to je.
Kludne pouzivaj opakovane, sam by som to asi tiez robil. Len sa pri tom netreba tvarit, ze je to v sulade s navodom na pouzitie. Link na clanok, kde to potvrdili ludia zo SRAMu, som sem uz tiez daval.
to akoze ked rozpojim napr. 50% vytahanu retaz, tak mam dat novu novytahanu spojku ? ved to je v uplnom protiklade navodu ze na kazdu novu retaz ma ist nova spojka, rozumej spojka a retaz musia byt vzdy rovnako vytahane ...
zo skúsenosti môžem povedať, že eagle spojku som za životnosť reťaze rozpojil x-krát... vždy išla rovnako ťažko s klieštikmi na to určenými... skôr si myslím, že SRAM tam má len poistku v návode... ak niekto neskúsený nedokáže dobre zacvaknúť spojku a povolí mu v nejakej stojke a odpáli si koleno o rajdy a bude chcieť niečo riešiť..
Alebo ty nechapes americky konzumny pohlad na svet. Hlupost to moze byt, ale podla mna je to napisane jednoznacne. The PowerLock is designed for one-time use only. The PowerLock can only be removed with master link pliers and must not be re-used. Install a new PowerLock each time a new chain is installed.
re-used znamena opakovane pouzitie s dalsou S NOVOU RETAZOU, nie opakovane rozpojenie. bodka. ved to nasledujuca veta vysvetluje ...
okrem toho, polovica bezpecnostnych upozornení v akomkolvek navode na akykolvek vyrobok je pisana alibisticky, aby chranila vyrobcu ...
napr. tento celoodpruceny bajk za vyse 3 litre https://www.decathlon.sk/mtb-rockrider-xc-920-s-karbon-id_8641560.html
ako mame rozumiet vete: Nie je vhodný na All Mountain, BMX, Enduro alebo DH.
heled, skus podumat co ti chce Palo povedat namiesto toho aby si stale mlel dokola svoje ... a co sa decthln tyka, tak ano su to humoristi v mnohych pripadoch, ale zrovna upozornenie ze XC bajk nie je urceny na DHAMEN mi pride uplne normalne ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vedia, ze nemaju co chranit
Ale je rozdiel porovnávať osku z kazetového náboja a z nakrúcacieho.
Na kazetovom to drží roky rokúce, ale tie nakrúcacie sa ohýnajú a lámu pomerne často.
Vratim sa k tomuto, podla mna su jednorazove vo vyzname, ze s retazou sa meni aj spojka (a to tam aj potom pisu v popise). Ale pri zhodeni a nahodeni tej istej retaze sa stale moze pouzivat ta ista spojka, ved je to aj jej ucel - na rychle rozpojenie a spojenie
taku satku som nosil aj ja ked bolo chladnejsie a blato. teraz nenosim a blato musim vypluvat ked tak
One-time application je podla mna dost jasne, ale ak by niekomu nestacilo, tak manual.
Sialenosti, ze niekto rozpaja retaz aj inokedy ako pri finalnej demontazi (alebo nebodaj ju ide offline cistit) by konzumnemu amikovi pocas susenia macky v mikrovlnke ani len nenapadli
Takže ak súčasnú reťaz zhadzujem/nahadzujem kvôli údržbe, nevidím dôvod tam dať vždy novú spojku.
Treba precitat aj tu vetu predtym. To, ci to naozaj treba dodrziavat v praxy, je druha vec. Ale napisane to je.
Kludne pouzivaj opakovane, sam by som to asi tiez robil. Len sa pri tom netreba tvarit, ze je to v sulade s navodom na pouzitie. Link na clanok, kde to potvrdili ludia zo SRAMu, som sem uz tiez daval.
The PowerLock is designed for one-time use only. The PowerLock can only be removed with master link pliers and must not be re-used. Install a new PowerLock each time a new chain is installed.
okrem toho, polovica bezpecnostnych upozornení v akomkolvek navode na akykolvek vyrobok je pisana alibisticky, aby chranila vyrobcu ...
napr. tento celoodpruceny bajk za vyse 3 litre
https://www.decathlon.sk/mtb-rockrider-xc-920-s-karbon-id_8641560.html
ako mame rozumiet vete:
Nie je vhodný na All Mountain, BMX, Enduro alebo DH.