Sobi_20 ja mám cca 100kg. Cestné plášte (23-28c) som vždy fúkal zadný na 7 barov, predný o pol baru menej, nech to o niečo lepšie tlmí. Na gravely Koyuk s 37c plášťami a s dušami som vzadu fúkal rozmedzie max. dovolené, čo bolo myslím 55PSI (3,8 baru) po nejakých 45 PSI vzadu a vpredu som dával tak o cca 5 PSI menej. Záležalo, či budem jazdiť prevažne na asfalte, alebo bude prevládať les, či nekvalitný povrch. Nejdem po rekordoch, to mi cca tak vyhovovalo. Samozrejme ľahší človek si môže dať nižší tlak.
Ja som este nikdy nefukal s manometrom, vzdy len s palcom skusam, tak len takto sa pytam, zistil som ale, ze HT s 2,25 plastami ide aj rychlejsie, ked su plaste trochu rozplasnute a predny mam uplne mäkkucky, konecne to nie je kostitras. No momentalne som zmenil za schwalbe hurricanne 29×2.00, takmer gravel plaste, dal som 2 jazdy s tvrdymi na dotyk a idu vyborne, no mozno by bolo lepsie upustit tlak na horsich cestach,no najlepsie by bolo zohnat ten manometer
Ahojte, uz sa mi krizia oci od googlenia, tak sa skusim opytat miestnej cyklointeligencie. Chcem hodit bicykel s GRX-600 na Tacx trainer, je to 1x11 kazeta. Mam doma takmer novu Shimano 105 CS5800 kazetu, a tak mi napadlo, ci by som ju mohol pouzit pre GRX. Citam, ze GRX a cestne komponenty sa daju pomerne dost dobre kombinovat, pokial ide o rovnaky pocet prevodov, ale definitivnu odpoved som nenasiel. Mate s tym niekto skusenost? Vdaka!
Ola, podla Stravy na bezdusakoch som dal za poslednych par dni 200km+, nastupanych 1500m+, po traili som dal okolo 45km/h a este stale zijem. Zial musim fukat aspon na 3bar/3.5bar aby to spolahlivo tesnilo, co je uz na moj vkus tvrde. Takze asi buduci tyzden hodim spat duse a kym tieto Gravelking plaste nezoderiem aj zostanu. Potom asi si kupim Schwalbe G-One ci to Tufo Thundero. Hlavne aby sa to dalo nafuknut rucnou pumpou.
BTW skusal niekto latexove duse ci tubolito? Hlavne tie latexove by ma zaujimali, ci su naozaj take haklive.
@Jules-Smith urcite su dobre nahodene? ja mam na zadnom rafik neorigo tubeless ale uspesne som ho skonvertoval a zrejme nema ani idealny prierez aby plast z neho nezoskakoval, ale drzi az pokym to nevyfuknem asi pod pol bar. Nahodil som ho boosterom, bez mlieka, a na 2x ked som ho natlacil asi na 80psi tak pozaskakoval a popukal vsade. rafik aj plast patky navlhcene mydlovou vodou.
A drzi ... a ver tomu ze som ho uz oplieskal kade tade jamy, vymole, retardery a drzi v pohode.
Ale predtym ako som sa do toho pustil tak presiel na kompletku vo vani ocistou, potom som ho este vycistil isopropylom, nalepil pasku a az potom som tam osadil plast.
Mne sa takto sfukavali kolesa, ked som mal zle nalepenu pasku v rafiku. Bola o asi milimeter uzsia z kazdej strany a odtial to vzdy fucalo. Po vymene pasky to bolo uz OK.
Jules-Smith, no neviem ako ty, ale skoro vsetky defekty som mal seknutu dusu o rafik,a tam nepomoze nic s dusou, napriek tomu vozim duse,otazka 10min.to nahodit.. za 20t. na graveli som mal mozno 3defekty...
Ahojte, prosim Vas cim a ako mazete retaz na graveli. Ja neviem najst ideálne mazanie an mojho soota 30. Bud namazem suchym (muc off dry lube) mazanim a po 50km vrzgam, nedajboze trocha blata alebo prejazd cez bystrinku... Takze musim na dlhsi vyjazd (80-100km) brat mazanie. Alebo namazem mokrym weldtite teflon , reťaz nevrzga po prejazde polom a strkovou hradzou je retaz chrumkava od nalepeneho prachu/piesku. Retaz cistim ked treba cca každých 150-200km v benzine v pohari, potom horucou vodou a cyklostarom okefkujem a presusim a namastim. Predosla retaz mi vydržala 1000km kym neprepadla mierka a to sa mi zda malo. Zas ale dostava zabrat, prach voda a dupanie... Na mtb mi staci suche mazanie ale gravel .som nevychytal este
Len 1000km?uff, to by ma bolelo 3 reťaze za rok tiež mi suché mazanie nevydrží dlhý výjazd. Treba po namazani poradne utrieť reťaz do sucha. Najlepšie namazat na noc a nechať nech to za tečie všade a z povrchu utrieť všetko. Mam tak reťaz už viac ako 3000km a furt neprepadla mierka. Dostala aj blato aj soľ..
tak ako sú to 8 rýchlostné reťaze na claris čo stoja 15 eur, ale stále to kupovať a meniť je otravné, ešte to skúsim premerať posuvným meradlom
Skôr ako som soota 30 prerobil na GRX, tiez som vozil claris 3 sezony a dokonca s 10e retazou, a vydrzala mi vzdy 3000+ km a to bez prehnanej očisty. Čistil som vždy až keď pískala bez ohladu na piesok a špinu na nej. takze za rok som vzdy pri 6000+km otocil 2 retaze za celkovo 20 ecok.
Skôr ako som soota 30 prerobil na GRX, tiez som vozil claris 3 sezony a dokonca s 10e retazou, a vydrzala mi vzdy 3000+ km a to bez prehnanej očisty. Čistil som vždy až keď pískala bez ohladu na piesok a špinu na nej. takze za rok som vzdy pri 6000+km otocil 2 retaze za celkovo 20 ecok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
BTW skusal niekto latexove duse ci tubolito? Hlavne tie latexove by ma zaujimali, ci su naozaj take haklive.
https://youtu.be/kdm8M_yYE48
A drzi ... a ver tomu ze som ho uz oplieskal kade tade jamy, vymole, retardery a drzi v pohode.
Ale predtym ako som sa do toho pustil tak presiel na kompletku vo vani ocistou, potom som ho este vycistil isopropylom, nalepil pasku a az potom som tam osadil plast.
Díky, bud jazdím blbý terén alebo podmienky alebo zle čistím, prípadne som ťažký tak to rýchlejšie deriem, keď zistím kde je problém napíšem,
BBB BTL-125 CHAINCHECKER mierka na reťaz
6,99 €
MOC 7,99 €