Viem ze to tu uz bolo spomenute, ale rad by som sa spytal ake mate prilby a ake mate s nimi skusenosti, popripade aku by ste mi odporucili tak do 2500 Sk, rozmyslam nad Giro Havoc je to dobra volba? neviete mi este povedat aky je rozdiel medzi MTB prilbami a sportovymi prilbami, okrem ceny ).....vdaka za kazdy prispevok
Najlepšia je tá, ktorá ti dobre sedí ale odhliadnuc od tohto detailu tá Poc Tectal je super. Má naozaj veľmi precízne vyhotovenie, som z nej milo prekvapená. Ak ti nevadí jej cena tak ju z tvojho výberu odporúčam. (mám hlavu 58 a mám M, sedí super, naoko vyzerá, že je malinká ale aspoň nie som ako hríb, no má trochu málo miesta na okuliare lebo upínanie mi ide blízko ucha)
Fixska dik, cena Tectalky mi sice trochu vadila, ale nakoniec som ju akceptoval, okrem ineho aj preto, ze v Alpis Tour sa dala pohodlne vyskusat a este aj na hlavu mi sadla ...
Co sa ale chcem spytat, ak teda tu prilbu poznas, panacik na predajni tvrdil ze okrem nastavovacieho kolieska ma prilba aj dalsiu moznost upravy "hlbky" posunutim toho uchytu na fotke ... nikde to ale v navode spomenute nie je, pocsports.com nic neodpovedali ... mne to nejak posunut nejde. Teda nie ze by som to potreboval, ale trochu mi to vrta v hlave ...
Ide to, len treba trochu násilia normálne to posuň, bez nejakej aretácie rukou alebo niečoho takého, aj ja som sa s tým zabávala, lebo zas mám nervy z vlasov. Helma je mega hlboká, takže mi ju vrkoč furt posunie do očí, že ledva vidím. Na to aká je helma vlastne úzka tak je fakt hlboká. Na šatku/čiapku ju nenosím, lebo ma už tlačí na bokoch hlavy ale teším sa na jar, vetrá dobre, uvidíme. Ešte ju tunujem
Daj si ju na hlavu a buchni bradou do steny, uvidis rozdiel A moc by som to takto "skusobne" nezatazoval, lebo to znicis a ked bude treba to bude fakt len na okrasu.
To nie je moje video. Ja sa najskor informujem potom nakupujem. Par ludi skusalo buchnut v tej prilbe o zem a stalo ich to par zubov, niktorym sa ten spodny diel uplne odtrhol pri pade. 99% ludi ju ale chvali, mozno ti co este nepdali.
To nie je moje video. Ja sa najskor informujem potom nakupujem. Par ludi skusalo buchnut v tej prilbe o zem a stalo ich to par zubov, niktorym sa ten spodny diel uplne odtrhol pri pade. 99% ludi ju ale chvali, mozno ti co este nepdali.
Nevies nahodou, ci sa to tyka aj modelov pro a MX?
Hľadajte info o norme/certifikácii, tieto majú len CE EN 1078, čo je bežná cyklo helma. Napríklad Bell super DH má certifikáciu CE EN1078, ASTM F1952-00 DH, ASTM F2032-06 BMX.. Fox proframe CERTIFICATIONS: ASTM F1952 (including chin bar rigidity test), N 1078, AS/NZ 2063 (to je tuším pre Austrálu a Nový Zéland) , CPSC ..... atď trochu babračka ale zubár je drahý a preto asi helma za padíka..no, čo ja viem
Moja predstava bola, ze chranic brady hodim do vaku spolu s ostatnymi chranicmi a az vyleziem na trailhead tak namontujem. Dole pripdane zase zdemontujem. Urcite na celodenne trailovanie nebudem vozit itegralny fulface. Cize asi mi ine neostane, ako obycajna otvorena trailova prilba. Ci to uz je lepsi aj takyto akoze fullface ?
Neni lepsi takyto fullface podla mna.Pri pade Ti prave ten chranic,ked je takyto mäkky a neni vobec vystlany moze ublizit.Ale sak prilby su s odnimatelnym chranicom a funkcne,len treba viac xainvestovat.Ja som toto drzal raz v ruke a teda nechcel by som to ani zadarmo.
Držal som v ruke pár prilieb s odnímateľným chráničom a tá tuhosť ma teda neoslovila ani v jednom prípade. Jasne bolo to výrazne lepšie ako tuto Carton ehm teda pardob Cratoni... Ale poznatelne mäkšie ako plnohodnotné full face. Tým nemám na mysli len DH prilby ale aj dobre odvetrane enduro full face
Mali by mať vzadu to nastavovanie veľkosti.
Akosi som pozabudol kúpiť a potrebujem zo 5-6 kusov do školy pre žiakov. Ale dospelácka veľkosť pre dospelých žiakov.
Akosi som pozabudol kúpiť a potrebujem zo 5-6 kusov do školy pre žiakov. Ale dospelácka veľkosť pre dospelých žiakov.
Ahojte. Poraďte dáku MTB prilbu pre priateľku 53-54 cm (S) do 100€ Samozrejme nie dáke noname veci. Radšej by som pre ňu aspoň dačo ako uvex, giro, bell atď. Je to na klasickú rekreačnú horskú cyklistiku takže ideálne nech to spĺňa dáke tie normy, nech to vetrá aby sa jej neuvarila hlava a neváži to pol kila Pozerali sme prilbu Smith Convoy Mips a za tú cenu to vyzeralo veľmi dobre no mali len veľkosť 55-59cm. Tiež sa jej dosť pozdávala čo je veľké plus
Takže to je zatiaľ taký favorit a budeme ju hľadať dakde skladom aby si ju aj odskúšala. TN,TT,PN, NMNV...
Smith Convoy Mips
plusy : hmotnosť, MIPS, Certifikáty: CPSC, CE EN 1078, AS / NZS2063, dosť vetracích otvorov, dizajn,
mínusy : menej farieb na výber, trochu nemotorné upínacie popruhy a systém zapínania, pomerne malé výstelky na sanie potu, škrupina nieje až k okraju prilby, exponovaná polystyrénová konštrukcia na okrajoch prilby Je to jednoduchá konštrukcia a viem že v tejto cenovej fidlock a iné vychytávky čakať nemusím ale má to aspoň MIPS
Link napr. https://www.snowboard-zezula.sk/prilba-smith-convoy-mips-pool/pn-115367
Len by ma zaujímalo či nemáte v tejto cenovej dáke podobné alebo lepšie tipy na podobnú prilbu pre slečnu .
ja som nedávno kúpil pre moju polovičku toto: https://www.sportsandmoreshop.de/iXS-Fahrradhelm-Trail-XC
ale nemá to však mips, výhoda je že to má však vzadu tri stupne vertikálneho nastavenia... je však pravda že takto kupovať je buď sadne alebo nesadne... mojej to sadlo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co sa ale chcem spytat, ak teda tu prilbu poznas, panacik na predajni tvrdil ze okrem nastavovacieho kolieska ma prilba aj dalsiu moznost upravy "hlbky" posunutim toho uchytu na fotke ... nikde to ale v navode spomenute nie je, pocsports.com nic neodpovedali ... mne to nejak posunut nejde. Teda nie ze by som to potreboval, ale trochu mi to vrta v hlave ...
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Nikdy som nemal fullface na bike, tak neviem co mam ocakavat.
Nevies nahodou, ci sa to tyka aj modelov pro a MX?
Neviem aky je rozdiel medzi pro a beznym Cratoni C-Maniac, na pohlad sa mi zda rovnaka. Ale MX je uplne ina tu som vobec neskumal.
https://www.aliexpress.com/item/1005002310744692.html
https://www.aliexpress.com/item/4001236951753.html
https://www.aliexpress.com/item/1005002310744692.html
https://www.aliexpress.com/item/4001236951753.html
https://www.decathlon.sk/cyklisticka-prilba-teen-500-id_8400561.html
https://www.decathlon.sk/prilba-mf500-cierno-modra-id_8552048.html
atd...
Takže to je zatiaľ taký favorit a budeme ju hľadať dakde skladom aby si ju aj odskúšala. TN,TT,PN, NMNV...
Smith Convoy Mips
plusy : hmotnosť, MIPS, Certifikáty: CPSC, CE EN 1078, AS / NZS2063, dosť vetracích otvorov, dizajn,
mínusy : menej farieb na výber, trochu nemotorné upínacie popruhy a systém zapínania, pomerne malé výstelky na sanie potu, škrupina nieje až k okraju prilby, exponovaná polystyrénová konštrukcia na okrajoch prilby Je to jednoduchá konštrukcia a viem že v tejto cenovej fidlock a iné vychytávky čakať nemusím ale má to aspoň MIPS
Link napr. https://www.snowboard-zezula.sk/prilba-smith-convoy-mips-pool/pn-115367
Len by ma zaujímalo či nemáte v tejto cenovej dáke podobné alebo lepšie tipy na podobnú prilbu pre slečnu .
ale nemá to však mips, výhoda je že to má však vzadu tri stupne vertikálneho nastavenia... je však pravda že takto kupovať je buď sadne alebo nesadne... mojej to sadlo