flyte to si ma teda vyznamenal, že si myslíš, že neviem do Goolglu napísať "guma".
Pozrel som len dva tvoje odkazy. Predpokladám, že aj ďalšie budú smerovať na gumičky, ktoré sú vo všetkých papiernictvach. Všetky z blbého bateriálu, ktorý pomerne skoro zvetrá a prilepí sa na šnúry, ktoré gumičkujem. A minimálny priemer 20mm. Ja potrebujem 15mm.
Možno ich už teraz má aj niekto u nás, to pripúšťam, lebo som to riešil dávnejšie a odvtedy pravidelne beriem v Číne a spokojnosť.
Po 1.7 by na to preclievanie mal byt nejaky zjednoduseny formular. Nechame sa prekvapit
Ten formular pre preclievanie sa spominal pre predajcov, co tu budu zaregistrovani na platenie DPH. Vobec by som sa nenahneval, ak by to pre FO do nejakej sumy zjednodusili pausalne. Ale to som asi prilis velky optimista.
Kupoval som prednedavnom 1x z USA. Hodnota cca. 60Euro. Nepreslo bez povsimnutia , takze dosiel mi dopis z postovej colnice. Nemal som chut to riesit, tak podla instrukcii som ich splnomocnil - poslal to mailom. Potvrdili a odpisali, ze to bude trvat dlhsie, lebo covid.
Potesilo, ked zhruba o tyzden zazvonil postar a priniesol balicek.
Ale skasol ma pri tom o doplatok (nedalo sa platit kartou). cca. 9poplatok+11dph.
Mne začali chodiť veci tak že to pošlú do Holandska tak prelepia nálepky ( adresy ) a príde mi to ako pošta z Holandska a nie z Číny. Uvidíme ako to zoberú úrady po 1.6.
moja zásielka "z NL" skončila na colnici, takže až taká finta to nebude.
Ak by to bolo také jednoduché, tak by to robili aj všetci a colný priestor by nemal zmysel.
LTxxxxxxxxxxNL je len trasovacie číslo, neznamená, že odosielateľ je Holandsko... Zásielky s takýmito trasovacími číslami idú letecky z Číny (Hangzou) na letisko Liége, potom to niekto (možno Holanďania) prepraví na Slovensko, na colnicu... Ale ako odosielateľ vždy figuruje príslušný čínsky predajca... Čo sa týka naších colníc, tak tam sa rozhodujú asi ako sa vyspia, tiež mi prišla zásielka v hodnote 54,- Eur bez cla, a inokedy zas k zásielke za 23,50- Eur som musel absolvovať celé konanie a doplácať DPH a poplatok za konanie...
Umoznuje aliexpress vyber predajcov len so skladmi v EU? Neviem to nikde najst.
cez prehliadac za adresu vloz "&shipFromCountry=**" (bez uvodzoviek) a nahrad ** kodom krajiny, napr. CZ, PL, FR atd. Vseobecne komplet EU mi tiez nikde nezobrazuje tak to riesim takto.
Dnes som sa obratil na postu, lebo zasielka, ktora mi vraj bola vcera dorucena, skoncila vo Zvolene. Pisal som odosielatelovi do Ciny nech zjedna napravu, lebo zacinam byt zly
cez prehliadac za adresu vloz "&shipFromCountry=**" (bez uvodzoviek) a nahrad ** kodom krajiny, napr. CZ, PL, FR atd. Vseobecne komplet EU mi tiez nikde nezobrazuje tak to riesim takto.
A v akom tvare presne ma byt ta adresa? Lebo ked vytvorim adresu https://www.aliexpress.com&shipFromCountry=CZ tak mi ju to neberie. A ked to "&shipFromCountry=CZ" pridam za adresu konkretneho produktu, tak tiez nie.
Precliť zásielky si po novom budú môcť ľudia s elektronickým občianskym preukazom sami, čím ušetria peniaze a zrejme aj čas. Finančná správa od júla spustí novú podstránku na svojom portáli, kde sa budú môcť zásielky v hodnote do 150 eur bez zákazov a obmedzení precliť zjednodušeným spôsobom prostredníctvom elektronického formulára.
Aby ste mohli podať zjednodušené colné vyhlásenie, budete potrebovať elektronický občiansky preukaz s čipom (eID), čítačku kariet, nainštalované podpisové komponenty a vytvorený kvalifikovaný elektronický podpis. Po prihlásení na portál budete automaticky presmerovaný do svojej osobnej zóny, odkiaľ budete môcť podávať colné vyhlásenie. Na podanie colného vyhlásenia prostredníctvom nového portálu budete môcť splnomocniť inú osobu, ktorá má eID, aby colné vyhlásenie podala za vás.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.ipapier.sk/659-gumicky
https://www.sevt.sk/gumicky-6-cm-125-g.html
https://consul.sk/gumicky-c-1253_1096_1097_1098/
a to su len prve 4 linky z googlu...
Pozrel som len dva tvoje odkazy. Predpokladám, že aj ďalšie budú smerovať na gumičky, ktoré sú vo všetkých papiernictvach. Všetky z blbého bateriálu, ktorý pomerne skoro zvetrá a prilepí sa na šnúry, ktoré gumičkujem. A minimálny priemer 20mm. Ja potrebujem 15mm.
Možno ich už teraz má aj niekto u nás, to pripúšťam, lebo som to riešil dávnejšie a odvtedy pravidelne beriem v Číne a spokojnosť.
Koniec koncov to bol len jeden príklad z mnohých.
Ten formular pre preclievanie sa spominal pre predajcov, co tu budu zaregistrovani na platenie DPH. Vobec by som sa nenahneval, ak by to pre FO do nejakej sumy zjednodusili pausalne. Ale to som asi prilis velky optimista.
Kupoval som prednedavnom 1x z USA. Hodnota cca. 60Euro. Nepreslo bez povsimnutia , takze dosiel mi dopis z postovej colnice. Nemal som chut to riesit, tak podla instrukcii som ich splnomocnil - poslal to mailom. Potvrdili a odpisali, ze to bude trvat dlhsie, lebo covid.
Potesilo, ked zhruba o tyzden zazvonil postar a priniesol balicek.
Ale skasol ma pri tom o doplatok (nedalo sa platit kartou). cca. 9poplatok+11dph.
Ak by to bolo také jednoduché, tak by to robili aj všetci a colný priestor by nemal zmysel.
Dnes som sa obratil na postu, lebo zasielka, ktora mi vraj bola vcera dorucena, skoncila vo Zvolene. Pisal som odosielatelovi do Ciny nech zjedna napravu, lebo zacinam byt zly
A v akom tvare presne ma byt ta adresa? Lebo ked vytvorim adresu https://www.aliexpress.com&shipFromCountry=CZ tak mi ju to neberie. A ked to "&shipFromCountry=CZ" pridam za adresu konkretneho produktu, tak tiez nie.
Napr. das do vyhladavania Powerway r13 a to ti spravi link:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210519064941&SearchText=powerway+r13
a nasledne s upravou to bude takto
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210519064817&SearchText=powerway+r13&shipFromCountry=PL
Samozrejme treba to potom preklikavat, lebo to najde vsetky moznosti kde to bolo v ponuke z danej krajiny aj ked uz nemusi byt aktualne dostupne ako aj tento powerway.
Aby ste mohli podať zjednodušené colné vyhlásenie, budete potrebovať elektronický občiansky preukaz s čipom (eID), čítačku kariet, nainštalované podpisové komponenty a vytvorený kvalifikovaný elektronický podpis. Po prihlásení na portál budete automaticky presmerovaný do svojej osobnej zóny, odkiaľ budete môcť podávať colné vyhlásenie. Na podanie colného vyhlásenia prostredníctvom nového portálu budete môcť splnomocniť inú osobu, ktorá má eID, aby colné vyhlásenie podala za vás.
https://e.dennikn.sk/2394622/elektronicke-colne-vyhlasenie-bude-od-1-jula-povinne-pre-vsetky-nakupy-z-krajin-mimo-eu/?ref=tit