Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Skus regulovať klapku na zasobniku a tým aj eliminovať tlak kávy na kamene.
Opacne, ked nastavim na 15g OD tak ako sa mina kava a stava sa z toho SD tak to tecie horsie a horsie.
Ako mozno to nie su kamene ale podla zvuku by som to tipoval na ne. Nevyznam sa. Necham si poradit.
S hučaním na diaľku nijako neporadím, keby bolo aspoň nejaké video, scarinko. Ako vysvetľuje luper, nastavenie na SD a OD mletie je diametrálne odlišné, niekedy v minulosti sme to tu už preberali. Musíš sa rozhodnúť, či budeš mlieť OD (s kávou v násypke) alebo SD. Pre konzistentné OD mletie treba udržiavať násypku aspoň na 1/3 plnú, alebo používať vychytávky so závažím.
https://www.dropbox.com/s/10u2xos85ummpig/Mahlkoenig_X54_allround_home_grinder_product_sheet.pdf?dl=0
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Zhana niekto Niche Zero a nevie kupit? Ten novy X54 je za 500 eur ...
https://www.brewcompany.de/MAHLKOeNIG-X54-HOME-schwarz
Mne ani nie....čo by si povedal na 15tis tak ako mám ja
Začal by som rozobratie a pozretim v akom sú stave a či tam nieje nejaká zrada
Kua matematika nepustí, čítaj s porozumením.
Mendez dik za tip, neviem ci si trufam to rozobrat a ked ano tak asi na to budem pozerat a nezhodnotim ci je to ok alebo nie.
a medzi tymi vsetkymi rieseniami je mi zatial najblizsie weber alebo prave kafatek aj ked bol by som asi najradsej keby MK predstavil nejaku supu
https://shop.homebarista.sk/quamar-zlava-dobra-cena-vystavny-vypredaj%20?search=quamar&description=true&fbclid=IwAR21KX8GtVab6XHpJBtcKVVuzJ34vYSHGgboWajquK_XhgtyP2hHY4RXdV4
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Celkova retencia asi 7g.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Tu je link : https://drinkosma.com/?fbclid=IwAR2GfnVwAuh6m2sRTsJvzhrnPLvMXswRbEKUqVGo8VwVjOuX2MZQaMHVTK4_aem_AZtWdD_05roO9Z_TFDWIH5X-PEsvxL01fX8WUrRdePWP-8ITA1qOanw4IZrdzYpcBnlGOjXHYaNeNLVkSfqYcA1nTaf1gOJ8v0JydTyAfnhfeQ
https://www.instagram.com/p/CO4Fn9SBlxE/?igshid=dopie9a4ioay
ked nepredstavi mlyn MK tak mozno ozik bude ozik ten na ktory cakam
Tiez by som sa pridal, ked nebude velmi velky (mensi, ako EG-1) ...