Nezbudská Lúčka z toho nič nevydoluje. Tam sú ľudia s IQ mrazenej ryby (hlavne časť zastupiteľstva) , ktorí si neuvedomujú dôsledky svojho konania. My ako Strečno aktuálne chystáme obnovu cyklolávky do Nezbudskej Lúčky...Samozrejme aj tu boli extra požiadavky na zmenu riešenia (rozšírenie mostu ktorý má 1840mm na šírku 3000mm) jednoducho neandrtálci, ale napriek všetkým polenám pod nohy sa s obstarávaním začína do mesiaca..... Nezbudská Lúčka má rozpočet ca 200 t eur na rok...aktuálne vzhľadom na rozpracovanosť projektu sa na nich chystá žaloba v približnom rozsahu ročného rozpočtu obce....takže buď to uhradia a cyklotrasa bude mať stopku, alebo majú na nasledovné obdobie postarané o veľmi slušný splátkový kalendár (myslím že verejné osvetlenie bude OFF na ca 10 - 15 rokov)
Lávka cez Váh je v majetku Strečna..aj tak sú k tomu zo strany Nezbudu debilné výhrady...Navyše ak by to nešlo, tak ja mám v kompetencii most do Nezbudskej Lúčky cez Váh zavrieť. Využívaný je hodne ľuďmi zo Strečna na vlak, ale ešte viac ľuďmi z Nezbudskej Lúčky na autobus, obchod, poštu do Strečna....oni nevedia s čím sa zahrávajú...mne nebude vadiť ak budem chodiť na CHPS cez rovnaký (ale opravený most) v Mojši...ale nezbuďancovi to konanie spôsobí nemalé problémy...most monitorujeme od roku 2008 a jeho životnosť končí....kľude si treba všimnúť prekorodované steny zvislíc v ktorých rastie tráva. Hrozí, že mostovka sa v havarijnej situácii odtrhne od zvislíc...neviem či vôbec sa nám ten most podarí zachrániť, lebo kvôli ich je...tosti nám čas beží.
Asi su zle nastavene zakony, ked o medzi-regionalnej cyklotrase rozhoduje dedina.
Tak ked ti stat (=uradnici pod vplyvom korporacii) budu tlacit nad dedinou tazbu uranu (Kosice) alebo luhovanie zlata kyselinou (Kremnica) budes na verejny/statny zaujem inak pozerat
Ze su osadnici proti je prirodzene, ten zasah co sposobi cyklotrasa (a najma most) je aj pri cyklotrase velky. Z miesta s kludom na konci sveta (nie je tam turisticka znacka) sa stane frekventovane miesto.
Na druhej strane ten verejny zaujem je naozaj velky (a z mojho pohladu opodstatneny) a mal by vyhrat. Pokial tam vsetky pozemky nie su ich, nie je o com.
nezbud nie je o autách...to je o turistoch a cykodoprave - tých sú tam kopy, samozrejme nie ako na priteplenej gabčíkovskej hrádzi, ale v peknú nedeľu to je peklo v dedine. Len nezbuďanci sú ešte nezlezení zo stromov...čiže aby vedeli niečo vyťažiť z cyklistov, tak to radšej sa im budú vyhrážať ,že tam nemajú čo hľadať...a podobná situácia je v chatovej osade jánošíkovo....tam len neviem čo s tým má Nezbudská Lúčka, lebo jánošíkovo spadá myslím, že pod Lipovec...asi len pomáhajú s touto slaboduchou petíciou.
Toto som nikdy neskúmal, lebo keď si vezmeš zo všetkých logických, medziľudských, progresívnych a iných hľadísk, tak v tejto lokalite ( keďže nikde inde na Slovensku s tým problém nie je) nič nestálo cyklotrase v ceste. Je pravda, že práve v okolí kóty Krivé až po CHPS je všetko urbár Nezbudská Lúčka....hlavne mi je ľúto starostky...ona je pomerne solídna ženská a že musí podpisovať tieto idiotiny...V skutočnosti na jednaniach na VUC nemala absolútne nič proti cyklotrase. Preto aktuálne podpisy jej menom na zamietavých stanoviskách nechápem...Ale pravdou je, že ľudia v lokalitách okolo sú známi práve ich nejasnými a nepevnými názormi - podstatné sú najmä majetkové obohatenia..s verejným záujmom, blahom a prospešnosťou tu na ľudí nechoďte
Tak ked ti stat (=uradnici pod vplyvom korporacii) budu tlacit nad dedinou tazbu uranu (Kosice) alebo luhovanie zlata kyselinou (Kremnica) budes na verejny/statny zaujem inak pozerat
Asi ano, ked sa cyklotrase bude tazit uran Pozri sa ako skoncila Demenovska dolina, toto je o tom istom.
Chatky na Jánošíkove už sú kontrolované...dodatočná legalizácia prešla všetkými okrem nejakých nepodstatných častí. Tu ide o princíp..nastaviť hlavy, že to nie je problém...V Strečne ja bývam v najluxusnejšej časti s pozemkom na úrovni 1000m2, rieka Váh tesne za plotom bez možnosti sa vyliať na pozemok...v tejto zóne za plotom pôjde v najbližšom období asfaltový kryt a mrte cyklistov za hodinu...myslíš, že sa z toho zbláznim ??? na Jánošíkove trasa vedie desiatky metrov od tých chatŕč na pozmeku v majetku povodia Váhu....takže nechápem. Ale ako som písal..výraz IQ mrazenej ryby týchto jedincov vystihuje, žiaden iný záujem ani príroda ani nič tam nehrá prvé husle...len Debilita.
Ináč PaloTT s tým banderom to som nevedel, ale nezapadá to dokopy s náhrobkom na brestove, kde sa píše, že nejaký miestny četník zahynul v boji s banderovcami ? Musím to kuknúť, len vždy okolo toho náhrobku na Brestove mám naložené, lebo tam treba preskakovať také korene, tak to nestihnem omrknúť detailne, len v rýchlosti
a robit si navzajom zle? nema zmysel. len mam pocit ze sa o tom malo verejne hovori. aj preto som napisal aby zacali cyklisti jazdit popod strecno - taka partia co by inak sla vlakom, nech sa vyberie po ceste po ktorej nieje zakaz jazdy na bicykli. do par hodin su vo vsetkych mediach.
a janosikovo patri cele nezbudskej lucke https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=zbgis&z=17&c=18.885775,49.154827&it=point&dt=-#
na druhej strane sa mi cely ten projekt zda strasne zlozity a predrazeny. keby fakt dokoncili ten tunel kedy maju a spravili by pod strecno oddeleny cyklopruh napr. bet panelmi bolo by to nasobne lacnejsie a dovolim si tvrdit ze aj rychlejsie.
kedysi davno ked to bola este 2 prudovka s metrovymi krajnicami som tadial siel a bez problemov.
Asi ano, ked sa cyklotrase bude tazit uran Pozri sa ako skoncila Demenovska dolina, toto je o tom istom.
V tvojom vnimani sveta je dobro cyklotrasa, v pohlade inych tazba uranu, aby sme mali elektriku
V kazdom pripade nazor osadnikov z Janosikova chapem, z ich pohladu je racionalny.
Otazka (basnicka) je, ak by ste tam mali chatu, boli by ste za cyklotrasu? Napr. zlodeji cez lavku na skok....
Nie je to o tom istom. Demenovska tak skoncila, lebo si to domaci tak odsuhlasili/zvolili. To ze pred volbami ucelovo pribudlo vela trvalych pobytov so spravnym svetonazorom je druha vec.
Gusto..ono celé Jánošíkovo je Nezbudská Lúčka okrem parcely 2338 prístupová cesta do osady...tam je kú Lipovec keby tak teraz Lipovec dal stanovisko, že cestu ide opraviť z eurofondov ako cyklotrasu s rešpektovaním chatárov, alebo ak nie, tak chatári zákaz, tak by bolo peklo
Offtopic: Viem, lebo jeden z mojich uz nezijucich predkov namiesto MTB a hikingu v dobe mladosti ako aspirant praporu Tiger nahanal banderovcov po Slovenskych horach. Najviac ich vtedy padlo na Prednej Magure v NT
Ale prečítal som aj ten článok čo si tam dal...a skutočne to čo som tam raz stál, tak ak sa mi dobre marí, tak na Brestove presne v tomto boli s banderovcami zahynul strážmajster Klicpan. Len som nevedel, že skončili práve na Jánošíkove. Viem okolo čoho chodím, ale neviem celé príbehy
na druhej strane sa mi cely ten projekt zda strasne zlozity a predrazeny.
Tak tie 2 mosty cez Vah pre cyklistov je slusna palka. Ako danoveho poplatnika by ma aj zaujmalo, co si o trasovani myslia analytici utvaru Hodnota za peniaze. Ci ten utvar uz zrusili?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ze su osadnici proti je prirodzene, ten zasah co sposobi cyklotrasa (a najma most) je aj pri cyklotrase velky. Z miesta s kludom na konci sveta (nie je tam turisticka znacka) sa stane frekventovane miesto.
Na druhej strane ten verejny zaujem je naozaj velky (a z mojho pohladu opodstatneny) a mal by vyhrat. Pokial tam vsetky pozemky nie su ich, nie je o com.
Asi ano, ked sa cyklotrase bude tazit uran
Pisal som o osade Janosikovo (naozaj je to k.u. Nezbudska Lucka). Tam bol vacsi ruch naposledy v 1947, ked tam chytili banderu Burlaka
Ináč PaloTT s tým banderom to som nevedel, ale nezapadá to dokopy s náhrobkom na brestove, kde sa píše, že nejaký miestny četník zahynul v boji s banderovcami ? Musím to kuknúť, len vždy okolo toho náhrobku na Brestove mám naložené, lebo tam treba preskakovať také korene, tak to nestihnem omrknúť detailne, len v rýchlosti
a janosikovo patri cele nezbudskej lucke https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=zbgis&z=17&c=18.885775,49.154827&it=point&dt=-#
na druhej strane sa mi cely ten projekt zda strasne zlozity a predrazeny. keby fakt dokoncili ten tunel kedy maju a spravili by pod strecno oddeleny cyklopruh napr. bet panelmi bolo by to nasobne lacnejsie a dovolim si tvrdit ze aj rychlejsie.
kedysi davno ked to bola este 2 prudovka s metrovymi krajnicami som tadial siel a bez problemov.
V tvojom vnimani sveta je dobro cyklotrasa, v pohlade inych tazba uranu, aby sme mali elektriku
V kazdom pripade nazor osadnikov z Janosikova chapem, z ich pohladu je racionalny.
Otazka (basnicka) je, ak by ste tam mali chatu, boli by ste za cyklotrasu? Napr. zlodeji cez lavku na skok....
Nie je to o tom istom. Demenovska tak skoncila, lebo si to domaci tak odsuhlasili/zvolili. To ze pred volbami ucelovo pribudlo vela trvalych pobytov so spravnym svetonazorom je druha vec.
Offtopic: Viem, lebo jeden z mojich uz nezijucich predkov namiesto MTB a hikingu v dobe mladosti ako aspirant praporu Tiger nahanal banderovcov po Slovenskych horach. Najviac ich vtedy padlo na Prednej Magure v NT
Tak tie 2 mosty cez Vah pre cyklistov je slusna palka. Ako danoveho poplatnika by ma aj zaujmalo, co si o trasovani myslia analytici utvaru Hodnota za peniaze. Ci ten utvar uz zrusili?