ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Ide. Najprv som menil kazetu z 11-32 na 11-34. potom som vymenil kľuky Claris 50-34 za GRX 10s 46-30. Pre istotu som kúpil prešmykač GRX FD-RX400, ale nepoužil som ho, nebolo treba. Ide to aj s pôvodným Clarisom. Treba vymeniť reťaz (skrátiť na potrebnú dĺžku) a posunúť prešmykač na kostre na návarku smerom dolu k prevodníku (mieru vzdialenosti klietky prešmykača a vonkajšieho obvodu prevodníka v mm nájdeš v manuály). Reťaz 8s sa netrie o prevodníky (46/30z). Už som to niekomu aj fotil..
Áno, už si spomínam. Včera sme s tým boli na Záhorí, všetko fungovalo. Je počuť prešmyk pri najťažšom prevode, ale to bolo aj s pôvodnými Claris kľukami. Treba sa pohrať s dorazmi prešmykača.
Ešte doplním, že zmenou kazety z 11-32 na 11-34 je potrebné vymeniť pôvodnú prehadzovačku za verziu so stredným ramienkom (Shimano RD-R2000-GS). Vtedy bola za cca 20€, kazeta detto.
caute,
stala sa mi takato vec, vypadla mi lava kluka, nastastie nie pocas jazdy, nechapal som ako sa to mohlo stat, aj ked uz dlhsi cas som citil zvlastny pocit pri jazde, a zistil som ze lava kluka obsahuje plastovu zarazku/poistku, ktoru ked som vybral zistil som ze je zlomena.. (takze suma sumarum zanedbany servis z mojej strany)
plus ako bonus, som strail plastovu maticu lavej kluky (pristup ku loziskam)
-kluky mam SHIMANO Claris R2000 compact (50x34) 175mm,
-stred.zloženie SHIMANO BB-RS500 ( Hollowtech II)
takze otazka na skusenych, dokazem niekde zakupit nahradnu plastovu zarazku na kluky + plastovu maticu ? alebo sa mam radsej poobzerat po novych (lepsich) klukach ako SHIMANO Claris R2000 compact (50x34) 175mm? ak ano budem musiet zmenit aj stred. zlozenie ?
za rady dakujem
Mňa by zaujímalo či sa dajú ešte zohnať nové prevodníky na tieto kľuky, resp. keď to má 8speed a dal by som kľuky z nejakej vyššej sady - fungovalo by to? Či bude strieľať reťaz (ktorá je 7/8speed) na kľukách určených pre napr. 10speed?
Pri kúpe S50 ma pán na predajni upozornil na pravidelnú kontrolu utiahnutia skrutiek na kľukách. Asi tým myslel na toto čo sa Ti stalo. Tým kľúčom TL-FC32 by to malo ísť.
Mňa by zaujímalo či sa dajú ešte zohnať nové prevodníky na tieto kľuky, resp. keď to má 8speed a dal by som kľuky z nejakej vyššej sady - fungovalo by to? Či bude strieľať reťaz (ktorá je 7/8speed) na kľukách určených pre napr. 10speed?
ahojte,
potreboval by som poradit, precistil som stredove zlozenie spolu s klukami na Soot-e 30 2018, nasadil som vsetko spat, ale nepasuje mi tam nova podlozka pre lavu kluku, ktora je vacsia ako by som potreboval, kupil som tuto: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prislusenstvo/podlozka-shimano-y1fu98120-pre-lave-kluky.html
Nevedel by mi niekto poradit kde najdem mensiu ktora by pasovala na moje kluky SHIMANO Claris R2000 compact (50x34) - dĺžka175mm ?
Mozno by pasovala podlozka Shimano - Y1GE98050, ale niesom si isty a tiez dostupnost je nulova...
na ľavej kluke na novom bike treba kontrolovať po vyjazde lavu kluku tie dve skrutky, mne skoro takto odpadla kluka - jedine stastie bolo som cistil bike od blata zistil som, ze je to povolene... stacilo dotiahnuť a jazdím 2000km dalej
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
stala sa mi takato vec, vypadla mi lava kluka, nastastie nie pocas jazdy, nechapal som ako sa to mohlo stat, aj ked uz dlhsi cas som citil zvlastny pocit pri jazde, a zistil som ze lava kluka obsahuje plastovu zarazku/poistku, ktoru ked som vybral zistil som ze je zlomena.. (takze suma sumarum zanedbany servis z mojej strany)
plus ako bonus, som strail plastovu maticu lavej kluky (pristup ku loziskam)
-kluky mam SHIMANO Claris R2000 compact (50x34) 175mm,
-stred.zloženie SHIMANO BB-RS500 ( Hollowtech II)
takze otazka na skusenych, dokazem niekde zakupit nahradnu plastovu zarazku na kluky + plastovu maticu ? alebo sa mam radsej poobzerat po novych (lepsich) klukach ako SHIMANO Claris R2000 compact (50x34) 175mm? ak ano budem musiet zmenit aj stred. zlozenie ?
za rady dakujem
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prislusenstvo/shimano-matica-lavej-kluky-fcm582-koncova.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prislusenstvo/podlozka-shimano-y1fu98120-pre-lave-kluky.html
savings Shimano koncová matica ľavej kľuky
3,19 € savings
MOC 4,99 €savings Shimano Y1FU98120 podložka ľavej kľuky
2,90 € savings
MOC 4,99 €https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prislusenstvo/shimano-matica-lavej-kluky-fcm582-koncova.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prislusenstvo/podlozka-shimano-y1fu98120-pre-lave-kluky.html
ok dik za rychlu reakciu
este by som sa rad poradil, uz ked budem cistit kluky, chcel by som tiez vycistit aj stredove zlozenie, len pozeram ze po stranach misiek/ lozisk sa pise ze do not disassemble...takze teraz som trocha zmateny.
este na zaver dokazem tymto klucom https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-stredy/force-univerzalny-trojstranny-kluc-na-stredove-zlozenia.html?itm_medium=forum#popis popr. https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-stredy/shimano-tl-fc32-kluc-plochy-na-misky-hollowtech-ii.html?itm_medium=forum#otazky-na-predajcu
odskrutkovat/ povolit stred. zlozenie ktore mam ? shimano bb-rs500 ?
savings Shimano koncová matica ľavej kľuky
3,19 € savings
MOC 4,99 €savings Shimano Y1FU98120 podložka ľavej kľuky
2,90 € savings
MOC 4,99 €mali by natom fungovat GRX RX600 (2x10)
potreboval by som poradit, precistil som stredove zlozenie spolu s klukami na Soot-e 30 2018, nasadil som vsetko spat, ale nepasuje mi tam nova podlozka pre lavu kluku, ktora je vacsia ako by som potreboval, kupil som tuto: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prislusenstvo/podlozka-shimano-y1fu98120-pre-lave-kluky.html
Nevedel by mi niekto poradit kde najdem mensiu ktora by pasovala na moje kluky SHIMANO Claris R2000 compact (50x34) - dĺžka175mm ?
Mozno by pasovala podlozka Shimano - Y1GE98050, ale niesom si isty a tiez dostupnost je nulova...
savings Shimano Y1FU98120 podložka ľavej kľuky
2,90 € savings
MOC 4,99 €ja som skor myslel nejaky kompakt 50/34 z tych novsich modelov, tiagra sora ci ako sa to nazyvaju
Ďakujem