Vzhľadom na nedostatok uvedeného modelu bude majiteľov a skúseností asi pomenej, ale nejaký tu už sú.
Zaujímajú ma aké úpravy kto urobil, alebo sa chystá urobiť.
Prestaval niekto tento model na 2x11?
Podarilo sa niekomu zohnať originálnu pätku rámu, alebo primeranú náhradu?
Ja som zatiaľ menil: pôvodné rajdy za PRO Discover Carbon, predstavec som taktiež vymenil za PRO Discover, sedlo za PRO Turnix Offroad šírka 142mm. Po opotrebení pôvodných dielov chcem určite meniť reťaz za Dura Ace (u mňa topka medzi reťazmi), kotúče za XT alebo Ultegrácke s chladením + platničky s chladením, kazetu za SLX/XT s rovnakým rozsahom. Potom to bude dokonalé
Vďaka za príspevok. Urobil som na skúšku výmenu pôvodného 40z prevodníka za 42z (810). Funguje to výborne. Kazetu za XT. Mám pocit ze to radí plynulejšie a tichšie. Kokpit DEDA + osy s páčkami (striedam 2 sady kolies). Dostal som sa na 8,8kg + pedále.
Co sa tyka tych karbonovych riaditok Pro Discover tak ano urcite je citit rozdiel v tlmeni co bol aj hlavny dovod vymeny. A urcite kazeta XT radi tichsie a plynulejsie ako povodna, nakolko Shimano je tymto dost zname ze chod je plynuly a hlavne tichy ja nerozmyslam nad vymenou prevodniku alebo podibnych veci nakoľko gravel mam len ako doplnok k cestaku.
Ahojte, chcel by som poprosiť nejakého majiteľa Soot 90tky o menšiu pomoc. Menil som pôvodnú kazetu za kazetu XT (s takým istým rozsahom) + reťaz XT (dĺžku som skracoval podľa pôvodnej reťaze)...po tejto výmene mám však menší problém s radením a to taký, že na najľahších prevodoch mi preskakuje reťaz, zaradím o jeden stupeň ľahší prevod a preskočí to o dva prevody....dorazy nastavené mám, s napnutím lanka sa hrám ale nikdy to nie je dokonalé a reťaz stále preskakuje, preto si myslím že bude treba doladiť napnutie horného ramienka prehadzovačky ku kazete. Chcem teda poprosiť niekoho či mi vie odfotiť prehadzovačku s tým, že bude mať zaradené na najľahšom prevode, potrebujem vidieť ako máte nastavenú vzdialenosť hornej kladky ku kazete. Skúšal som sa s týmto nastavením samozrejme hrať ale neúspešne. Vopred ďakujem každému za pomoc a prípadnú radu ako si s týmto problémom poradiť. Na pôvodnej kazete a reťazi som tento problém nemal, neviem teda čo sa mohlo udiať, kazeta je nahodená správne, reťaz taktiež tak som trochu zúfalý z toho. Díky
Ahoj. Menil som ako Ty. Pozor však, pôvodná kazeta SunRace bola osadená bez podložky (spacer 1,85mm). Na novú Shimano kazetu ju potrebuješ pod ňu doplniť. Aj toto môže byt problém..
Ešte detail. Na 4. najväčšom pastorku sa mi chová reťaz/prehadzovacka inak. Vyššie to ide ticho a hladko, smerom dolu tiež. Iba keď zaradím ten 4. pastotok zhora, akoby ramienko nesedelo presne.
Z akého dôvodu potrebujem tú podložku? Pokiaľ viem tak podložky sa používajú pokiaľ dávam na orech 11s kazetu 10s na vymedzenie v podstate toho jedného pastorku...ja som vymenil pôvodnú 11s kazetu taktiež za 11s kazetu a bežne sa za 11s kazety nedávajú tieto podložky......aj keď nad tým uvažujem a problém by to mohlo vyriešiť tým, že by sa kazeta v podstate o niečo posunula von. Tú podložku by som potom v podstate osadil na orech ako prvú áno? za najväčší pastorok...... Ďakujem za odpoveď a keď budeš môcť tak mi prosím odfoť ešte tú hornú kladku, díky
Áno tak je to. Máš to napísané aj v manuáli ku kazete. Vďaka za doplnenie. Orech, potom podložka (spacer 1,85mm) a nakoniec kazeta.
Podložku som zháňal, teraz je so všetkým problém, ale majú myslím v Devinskej.
Podarilo sa zohnať cez cycology.sk tam ju mali skladom, tu v Prievidzi v kamenných predajniach bez šance. Bicykel radšej odkladám kým príde podložka a dosadím ju tam, aby náhodou niečo ďakujem pekne za rady.... Na bicykli som ináč menil aj brzdové kotúče, osadil som tam XT RT-MT800 + platničky L03A a musím povedať, že brzdný účinok je úplne niekde inde
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podložku som zháňal, teraz je so všetkým problém, ale majú myslím v Devinskej.