BA hrádza, JuRaVa a ostatné trasy mimo Malých Karpát
zalozim novu temu kedze niektorym sa nevidelo ze spamujem inde , dnes zase hradza nesklamala, culy ruch po celej trase az do cunova... ked odratam tych xy osobnych aut (niekde medzi 5-10) tak este tam bol 2x traktor, 1x bager, 1x nakladiak, 1x zeriav )) dnes sa fakt cinili
15-30 eurové, ako napr moje bridgedale vydržia veľa, o ne sa báť nemusíte. Mi len vysvetlite, prečo dosť ľudí aj na graveli jazdí cestné tretry keď sú vlastne úplne naprd pritom mtb karbonové vedia byť tiež dosť tvrdé ... to je až taký rozdiel medzi spd a cestným spôsobom úchytu?
A tie zasrane ponozky potom narvete do tych 300E tretier a celou cestou budete pocitat kolko kamienkov zostalo v tych ponozkach podla toho kde vsade vam vytlacia diery do koze.
Podstata je v tom, cestne tretry su na cestny bicykel nie na chodenie veldla neho. Ked niekto ide niekam na biku, nejde na biku aby ho mohol niekde tlacit. Ked ma pred sebou 30 km cestu tam a 30km spat po normalnej ceste a na dostanie sa niekam musi prejst 100m cyklokrosu, nepojde predsa na CX biku, alebo na endure. To si mozeme vsetci kupit offroad, lebo co ked bude niekde treba prejst autom cez rozkopavku. Ved tiez by to mohli riesit tabulou spomal a nechat tam 30cm schody a 20cm hlboke kolaje. Ved offroad a stavebny nakladiak tadial prejde.
A tie zasrane ponozky potom narvete do tych 300E tretier a celou cestou budete pocitat kolko kamienkov zostalo v tych ponozkach podla toho kde vsade vam vytlacia diery do koze.
Junáčik, nahodili sme tu udičku a ty si sa chytil... Zhltol si ju aj s navijákom.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Prepac ale asi patrime do inej generacie, mna rodicia vychovali, ze ropravam, ked mam co povedat a ludi oslovujem ked od nich nieco chcem. Potrebujes obmna nieco starky ?
Ja som včera prešiel 2x, predo mnou aj za mnou prešli aj iní. Prešla to aj - moja mladá, čo má cesťák ani nie 2 mesiace. Chápem, že to nie je nič príjemné, ale ak to niekto nevie prejsť, mal by potrénovať techniku.
joj ale tu nejde o to ci sa to da prejst alebo ci to pretlacis ... problem je, ked si poskriabes 300 eurove tretry (ktore si kupil samozrejme v zlave za 135)
Ja som včera prešiel 2x, predo mnou aj za mnou prešli aj iní. Prešla to aj - moja mladá, čo má cesťák ani nie 2 mesiace. Chápem, že to nie je nič príjemné, ale ak to niekto nevie prejsť, mal by potrénovať techniku.
nemozes nikoho nutit aby si nicil drahu vybavu urcenu len na asfalt, a uz vobec nie spajat to s nejakym "trenovanim techniky".
to co tam je teraz, je absolutne neakceptovatelne.
btw, ja som tade siel na mtb a preletel som to, ale oproti sli akurat ziletkari a ked to videli, tak radsej zosadli.
Keby som tam siel aj ja na ziletke, zosadam tiez, nehodlam si tam zlamat ruku len kvoli nejakym stavbarskym k***om.
--inak teraz na napada, ze ked to chce niekto cele obist, a nevadi mu par km navyse, tak nech radsej ide cez mesto smerom do Vrakune a potom odboci na cyklotrasu popri M.Dunaji, az vyjde na hradzi pri pristave.
Pripadne z Biskupic sa da pokracovat rovno dole a vyjdete niekde na tej bocnej hradzi co vedie cez Rovinku a potom pri Hamuliakove usti na hlavnu hradzu http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.106615P17.196236P14@b=2
To ako každé 3 dni tam majú niečo betónovať, aby boli cyklisti na cesťákoch spokojný? Ako nič v zlom, ale troška súdnosti už.
Komu sa ten úsek nepáči, sú minimálne 4 varianty ako ho obísť.
Občas mi to tu pripomína ten vtip, ako chlapík vysvetľuje, že so svojím Ferrari na okruhy nemôže ísť do podzemnej garáže v meste a nemôže prechádzať cez retardéry atď, lebo má príliš nízky podvozok, tak nech to všetko vyrovnajú.
Prirovnanie cestaku k Ferrari na okruhy kriva na obe nohy. Ja skor vidim problem v neinformovani. Netreba kazde 3 dni nieco nove betonovat, asfaltovat a potom to rozbijat. Je to stavba, podla mna sa to da pochopit, ked robia nieco docasne a urobia docasne riesenie. ALE treba o tom informovat, vycapit tam tabulu s info, "Toto robime, bude to tu na cas t a potom to zase dame do pouzitelneho stavu, zatial mozete pouzit tieto obchadzkove trasy, dakujeme za pochopenie". Lebo ked bez slova rozbiju do vtedy pouzitelnu cyklotrasu, nikto nevie na ako dlho, je jasne, ze sa to ludom nebude pacit a budu na to nadavat.
prirovnanie k ferrari nekriva vobec, uz som tu raz polozil otazku kde vznikla ta vseobecne akceptovana predstava ze komuterska cyklotrasa ma byt prejadzna na ziletke, rozumej ma mat parametre ako zavodna trat, ale ziadnu rozumnu odpoved si nepamatam ;-]
Ziletka nie je len zavodny stroj za 8k EUR, ktory clovek vyberie cez vikend a ocakava hladku jazdu na kavicku. Ziletky bezne pouzivaju aj komuteri. Alebo fixky s uzkymi plastami. Problem je, ze ta cyklotrasa bola zjazdna aj pre cestaky a zrazu nie je, nikto o tom dopredu nevedel a nikto nevie do kedy to tak bude.
Ak sú to šoféri, viete o každej rozkopávke cesty? Viete odkedy dokedy bude? Je zakaždým vyznačená obchádzková trasa? Z mojej skúsenosti sa to deje minimálne.
Ďalšia stránka veci, aj keby vyznačili obchádzkovú trasu, 4/5 cyklistov sa na to z vysoka vybodnú a pôjdu svoje, vidieť to bežne. Aj v tejto téme sa tak veľa ľudí prezentovalo.
Ako to tu tak čítam, tak mám pocit, akoby ste nežili v meste, ale niekde na myjavských kopaniciach. Obísť nejaký nekomfortný úsek po ceste je pre niektorých priam neprekonateľná úloha. Akože z čoho máte strach? To ste si ešte nezvykli, že v meste je premávka, alebo aké dôvody Vás nútia tu dve strany polemizovať nad kamienkových povrchom a s čím sa dá prejsť. Keď to pred 2 mesiacmi či kedy rozbili a dali tam ten štrk, tak pre ten komfort jazdy teda použijem na tom kúsku aj cestu. Keď som tade šiel tento týždeň od Malého Dunaja po hrádzi, tak som jednoducho zišiel na Komárňanskú, napojil sa na novú vetvu ešte nedokončenej Slovnaftskej a z nej som vyšiel nájazdovou rampou na nedokončenú R7 smer Bajkalská, kde som iba obišiel zábrany a zaradil sa do jazdného pruhu smer Prievozská. A vec je vyriešená. Dokonca po asfalte a bez premávky.
Pre predstavu:
Väčšia časť obchádzkovej trasy je na normálnej šotoline, ale tretina je na obrovských kameňoch po ktorých sa blbo chodí peši a nielen na bajku. Prejsť sa dá všeličím, ale prečo na tom kuse je urobený tankodrom to neviem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tiez som prvykrat siel pesi, poslednu nedelu som uz ani nepribrzdil
Kto má 300 Eurové tretry si predsa nekupuje 5 Eurové ponožky.
Podstata je v tom, cestne tretry su na cestny bicykel nie na chodenie veldla neho. Ked niekto ide niekam na biku, nejde na biku aby ho mohol niekde tlacit. Ked ma pred sebou 30 km cestu tam a 30km spat po normalnej ceste a na dostanie sa niekam musi prejst 100m cyklokrosu, nepojde predsa na CX biku, alebo na endure. To si mozeme vsetci kupit offroad, lebo co ked bude niekde treba prejst autom cez rozkopavku. Ved tiez by to mohli riesit tabulou spomal a nechat tam 30cm schody a 20cm hlboke kolaje. Ved offroad a stavebny nakladiak tadial prejde.
Junáčik, nahodili sme tu udičku a ty si sa chytil... Zhltol si ju aj s navijákom.
nemozes nikoho nutit aby si nicil drahu vybavu urcenu len na asfalt, a uz vobec nie spajat to s nejakym "trenovanim techniky".
to co tam je teraz, je absolutne neakceptovatelne.
btw, ja som tade siel na mtb a preletel som to, ale oproti sli akurat ziletkari a ked to videli, tak radsej zosadli.
Keby som tam siel aj ja na ziletke, zosadam tiez, nehodlam si tam zlamat ruku len kvoli nejakym stavbarskym k***om.
--inak teraz na napada, ze ked to chce niekto cele obist, a nevadi mu par km navyse, tak nech radsej ide cez mesto smerom do Vrakune a potom odboci na cyklotrasu popri M.Dunaji, az vyjde na hradzi pri pristave.
Pripadne z Biskupic sa da pokracovat rovno dole a vyjdete niekde na tej bocnej hradzi co vedie cez Rovinku a potom pri Hamuliakove usti na hlavnu hradzu
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.106615P17.196236P14@b=2
Komu sa ten úsek nepáči, sú minimálne 4 varianty ako ho obísť.
Občas mi to tu pripomína ten vtip, ako chlapík vysvetľuje, že so svojím Ferrari na okruhy nemôže ísť do podzemnej garáže v meste a nemôže prechádzať cez retardéry atď, lebo má príliš nízky podvozok, tak nech to všetko vyrovnajú.
Ďalšia stránka veci, aj keby vyznačili obchádzkovú trasu, 4/5 cyklistov sa na to z vysoka vybodnú a pôjdu svoje, vidieť to bežne. Aj v tejto téme sa tak veľa ľudí prezentovalo.
Pre predstavu: