No otázne teraz je či dostaneš ten covid pas keď budeš mať iba jednu dávku alebo až po dvoch. Samozrej.me to bude zaujímať hlavne tých, korí plánujú dovolenky prípadne cestujú za prácou mimo SK (neviem či bude potrebné sa preukazovať covid pasom napr. v reštaurácií a podobne)
momentalne si povazovany za zaockovaneho pri 2 davkovej vakcine 21 dni po podani prvej davky nasledujucich 90dni. po podani druhej davky na 12 mesiacov. bobris preco taketo uvazovanie ked uz mas prvu za sebou?
No v zaočkovanej Británii to začína byť veľký problém. Začína to aj v Portugalsku. Tá Delta je všade a bolo by naivné sa domnievať, že na nezaočkovanom Slovensku to nevypukne. V EU to nastupuje pomalšie, lebo žiadna iná krajina v Európe nemá také úzke kontakty s Indiou ako UK.
Takže opatrenia sú na mieste. Problém je, že bezrúškovce pod vedením Smeru budú protestovať. A keď to prepukne, budú vykrikovať, že opatrenia boli slabé a prišli neskoro.
tuleň zbytočne chytračíš. Inak by si sa na to pozeral cez smrť blízkej osoby.
btw:jediný liek na ďalšiu vlnu je štátna karanténa rovnako ako pri prvej, lebo nič iné si tento matelkostan nedokáže odkontrolovať. Akékoľvek zatváranie ekonomiky je už neprijateľné.
Ale tá karanténa by sa musela fakt dodržiavať. Slováci a napr. Česi sú špekulanti. Veď aj nedávno, keď sa Česi vracali odniekiaľ z dovolenky, tak mali falošné potvrdenia o teste, keď prichádzali domov...
To by tu karantenu mohli aj nejak rozumne spracovat... Pravne, organizacne, pripadne umoznit domacu karantenu- bars pouzitim vazenskych naramkov.
TLDR; moj 'cestovatelsky' cornercase
Pocas minulorocnych opatreni- tych zahrnajucich statnu karantenu- som musel vystahovat byt v Brne. To pre mna v praxi znamenalo, ze by som sam s pozicanou dodavkou isiel do svojho bytu, ten si vybielil, stretol by som akurat majitela, ktoremu by som dal kluce do ruk a podpisal papiere, a supho naspat Slovensko. Avsak na hraniciach by ma nasledne eskortovali nevedno kam. Neviem, co by sa dialo s dodavkou, odstavovat ju s vacsinou hnutelneho majetku rodiny by ma nepotesilo, pozicovne by som platil aj tak- no budis. Dalej by som platil za biedne podmienky kdesi v azylovom dome- ok, co uz. Asi by som tam nemal idealne podmienky na pracovanie- ok, dam si sluchadla, priplatim za data a vydrzim. Ale ze by ma tam dali do izby nejakeho nahodneho vandrovnika, ktory behal po niektorom z talianskych 'lyzovisk' a autobusom dosiel naspat, to uz sa mi fakt nelubilo. Inu napisal som velmi formalnu ziadost o vynimku- neodpovedal mi nikto (doteraz).
Nakoniec sa mi podarilo dohodnut s sa majitelom na predlzeni (nastastie este nenasiel novych najomnikov) a dovtedy nastastie uvolnili tieto opatrenia tak, ze mi stacil test ci dva.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bobris preco taketo uvazovanie ked uz mas prvu za sebou?
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/QANDA_21_2781
https://www.euronews.com/2021/05/21/everything-you-need-to-know-about-the-eu-s-covid-travel-pass
https://domov.sme.sk/c/22684286/sukl-informoval-o-umrti-ktore-moze-suvisiet-s-ockovanim.html?ref=trz
Takže opatrenia sú na mieste. Problém je, že bezrúškovce pod vedením Smeru budú protestovať. A keď to prepukne, budú vykrikovať, že opatrenia boli slabé a prišli neskoro.
Po astre. Je to asi na tej úrovni ako po napití sa vody
btw:jediný liek na ďalšiu vlnu je štátna karanténa rovnako ako pri prvej, lebo nič iné si tento matelkostan nedokáže odkontrolovať. Akékoľvek zatváranie ekonomiky je už neprijateľné.
TLDR; moj 'cestovatelsky' cornercase
Pocas minulorocnych opatreni- tych zahrnajucich statnu karantenu- som musel vystahovat byt v Brne. To pre mna v praxi znamenalo, ze by som sam s pozicanou dodavkou isiel do svojho bytu, ten si vybielil, stretol by som akurat majitela, ktoremu by som dal kluce do ruk a podpisal papiere, a supho naspat Slovensko. Avsak na hraniciach by ma nasledne eskortovali nevedno kam. Neviem, co by sa dialo s dodavkou, odstavovat ju s vacsinou hnutelneho majetku rodiny by ma nepotesilo, pozicovne by som platil aj tak- no budis. Dalej by som platil za biedne podmienky kdesi v azylovom dome- ok, co uz. Asi by som tam nemal idealne podmienky na pracovanie- ok, dam si sluchadla, priplatim za data a vydrzim. Ale ze by ma tam dali do izby nejakeho nahodneho vandrovnika, ktory behal po niektorom z talianskych 'lyzovisk' a autobusom dosiel naspat, to uz sa mi fakt nelubilo. Inu napisal som velmi formalnu ziadost o vynimku- neodpovedal mi nikto (doteraz).
Nakoniec sa mi podarilo dohodnut s sa majitelom na predlzeni (nastastie este nenasiel novych najomnikov) a dovtedy nastastie uvolnili tieto opatrenia tak, ze mi stacil test ci dva.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8123493/?fbclid=IwAR26nUXaG6HJjVs1v5WS7_VLiurm98V4d9gh1JYxZTQ2MIoEbDTbxcy3S4o
cakam minusky /nahlasenie pripadne novy vtip nad dnes od oveciek