podla webu a scitania z roku 2011 co som nasiel, tak 4M obyvatelov SR, boli veriaci - na nabozenstve nezalezi. Kedze predpokladam, ze elementarnym pilierom kazdeho nabozenstva je aj nekonať zlo, tak niekde musi byt chyba....a vela zleho sa pácha. zeby to ten zvyšný infidelský milion ?
btw...kupelnicky chodnik v RT popod skalky je cely zbaveny kmenov. na 3 miestach ale žihlava uz v chodniku.
Zhanam sikovneho zvaraca v ZA a okoli, co ma vlastnu zvaracku a chce sa podielat na vyrobe trail building náradia. Rýchle zbohatnutie je iste (samozrejme, moje zbohatnutie)! Piste mi správu v pripade zaujmu.
Vretenica - stromy stiahnute, chodnik treba opravit. Vyvratene korene a tak... Bude brigada. Ale este tam maju tahat drevo, takze treba pockat s aktivitou.
Este pre zaujimavost k Visnovskej doline a okoliu: mam dost zarucne info, ze je tam vycerpany tazobny 10rocny plan na drevo. Takze ak sa nieco bude robit, tak len stahovat popadane drevo. Cize, tam, kde je zdravy les sa rubat nejaky (asi dost dlhy) cas nebude. Problem je, ze vdaka tomu ze sa tam tak mohutne tazilo, tak samozrejme tie stromy budu padat - les je oslabeny a vystaveny vetru. Tak si drzme palce.
A asi ten plán neplatí ani na Jedľovine. Na vrchu už pekne zobrali z lesa. A celú stopu som musel vyhrabať spod zvyškov stromov. Ale to som robil v piatok. Predpokladám, že to vyhádzali zas naspäť na chodník 🙂🙄
Este pre zaujimavost k Visnovskej doline a okoliu: mam dost zarucne info, ze je tam vycerpany tazobny 10rocny plan na drevo. Takze ak sa nieco bude robit, tak len stahovat popadane drevo. Cize, tam, kde je zdravy les sa rubat nejaky (asi dost dlhy) cas nebude. Problem je, ze vdaka tomu ze sa tam tak mohutne tazilo, tak samozrejme tie stromy budu padat - les je oslabeny a vystaveny vetru. Tak si drzme palce.
..a pak soudruzi zistěji, že se "jako" sekli v desetinne čarce a těžba pojede zvesela dále.
Šiel som to v nedeľu a stále tam je zavalený ten úvod. Dá sa to ľahko preniesť. Zvyšok je pekne zjazdný.
ten uvod som ciastocne vypilil...teda aspon pri tom stojacom strome čo bolo, som dal upne vsetko dole ale tie kmene su mimo rozah mojej rucnej pilky. Potom kdesi na dvojke bolo asi osem kmenov vedla seba (viď foto), ktore bolo tiez nutne preniest. To su kmene tak DN300 a pilka co mam, je tak do DN100 max. Potom na krizovatke 2-3 je odvlani alebo od 2019 padnuty strom. To ak prejdes v sedle, tak si dobry. No a na trojke bola taka "vidla - Y" a tu som dal tiez dole....to som ale pilil vsetko už 2T dozadu...možno, že tých osem klackov je už preč. Tam to presne zvyknu pilčíci nechavat, lebo sa to opakuje. Zdá sa, že na chodniku je tomu drevu asi "najlepšie".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw...kupelnicky chodnik v RT popod skalky je cely zbaveny kmenov. na 3 miestach ale žihlava uz v chodniku.
Dávajte bacha.
V Turskej veru plan este len svedomito plnia.
..a pak soudruzi zistěji, že se "jako" sekli v desetinne čarce a těžba pojede zvesela dále.
ten uvod som ciastocne vypilil...teda aspon pri tom stojacom strome čo bolo, som dal upne vsetko dole ale tie kmene su mimo rozah mojej rucnej pilky. Potom kdesi na dvojke bolo asi osem kmenov vedla seba (viď foto), ktore bolo tiez nutne preniest. To su kmene tak DN300 a pilka co mam, je tak do DN100 max. Potom na krizovatke 2-3 je odvlani alebo od 2019 padnuty strom. To ak prejdes v sedle, tak si dobry. No a na trojke bola taka "vidla - Y" a tu som dal tiez dole....to som ale pilil vsetko už 2T dozadu...možno, že tých osem klackov je už preč. Tam to presne zvyknu pilčíci nechavat, lebo sa to opakuje. Zdá sa, že na chodniku je tomu drevu asi "najlepšie".