Kategórie
Bike-techČím mazať reťaz na bicykli? # MTB # údržba # reťaz # odpružená vidlica # tlmič # poradenstvo # mazanie # mazivá
napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazanie reťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
savings Muc-Off C3 Ceramic Wet Lube mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
16,89 €
savings
MOC 29,99 €
savings RockShox Maxima Plush Dynamic Light olej do vidlíc, 120 ml
7,29 €
savings
MOC 13,39 €
-21% Maxima PLUSH Dynamic Heavy mazivo do spodných nôh vidlice, 120 ml
11,90 €
-21%
MOC 30,99 €
-7% Brunox Deo sprej na starostlivosť o klzné plochy vidlíc a tlmičov, 100 ml
5,39 €
-7%
MOC 8,89 €
a to som myslel, že po kovbojke v téme o plášťoch ma už ničím neprekvapíš ....
LOL to budes dlho chodit k teplomeru aby si na nom nasiel > 50 stupnov. Ten prispevok mal kazdemu jasne ukazat, ze take teploty aby bol vosk problem sa u nas a asi nikde normalne nevyskytuju. Staci nenacht bike stat na slnku, alebo v zavretom aute na slnku. Co by som nerobil ani kvoli tesneniam, plastom, karbonu a vazeline v loziskach ktora v pohde pri takej teplote vytecie.
Vytečie vazelína z ložiska keď sa zahreje?
Ako karbónu vadí teplo?
Už by si fakt mohol prestať vypisovať tieto nezmysli.... čo téma to perla...
Presne pre takych ako ty musia pisat na zapalovace a spreje ze nenechavat v aute na slnku.
PS: ak sa ti na biku zahrieva meratelne lozisko, uz tam vazelinu davno nemas alebo vazis nieco cez 2tony a ides 180km/h
jazdím druhu sezonu, neni roblema
https://dusan-vesely.racan.sk/2018/07/cistenie-bicyklovej-retaze-pomocou.html
Veru práši, len ja som zatial vela nejazdil. Problemy s kolenami. Dávam súvis s tym svinstvom, čo som dostal v oktobri.
Prve skusenosti po cca 1600km s AbsoluteBlack graphene wax:
- je to moja prva skusenost s voskovanim, ale hlavny dovod pre mna je cistota pohonu, a to je super, ziadna spina, maz, cierne tetovanie na lytku atd…iba cierna voskova hmota, ktoru lahko oprasim z pastorkov (vid foto bez akehokolvek umyvania po 1600km) a ked aj retaz chytim, len posucham medzi prstami a ruky ciste
- Retaz je hlucnejsia, prvych mozno 30km je to tiche, ale ako sa obrusi ta vrchna vrstva vosku, je to pocut, avsak nie je to vrzganie/piskanie, len taky mechanicky zvuk
- Umyvanie bicykla bez retaze je rychlejsia a cistejsia robota
- nasledne opatovne voskovanie je minimum prace
- Usetrene 3W som pouzil na zvoncek??
Prve skusenosti po cca 1600km s AbsoluteBlack graphene wax:
- je to moja prva skusenost s voskovanim, ale hlavny dovod pre mna je cistota pohonu, a to je super, ziadna spina, maz, cierne tetovanie na lytku atd…iba cierna voskova hmota, ktoru lahko oprasim z pastorkov (vid foto bez akehokolvek umyvania po 1600km) a ked aj retaz chytim, len posucham medzi prstami a ruky ciste
- Retaz je hlucnejsia, prvych mozno 30km je to tiche, ale ako sa obrusi ta vrchna vrstva vosku, je to pocut, avsak nie je to vrzganie/piskanie, len taky mechanicky zvuk
- Umyvanie bicykla bez retaze je rychlejsia a cistejsia robota
- nasledne opatovne voskovanie je minimum prace
- Usetrene 3W som pouzil na zvoncek??
Zda sa to byt totozne ako s parafinom. len ty tam mas cierne fliacky ja sede.
Dobre som ta pochipil ze si isiel 1800km na jedno namazanie ?