Dôvodom pre založenie tejto témy pre mňa je aj pripravovaný generel (generálny plán ak chcete) cyklodopravy v Žiline. Ďalšími pripravovanými projektami je prepojenie Soliniek s Centrom a Vlčiniec s VDŽ, na ktoré ale mesto vcelku kašle a z časti ho bude riešiť ŽSK- križovatka pri Maríne. ŽSK tiež stále pracuje na hradnej cyklotrase. Teplička pripravuje napojenie na priehradu a premostenie cesty II/583 (vid foto). Čosi sme porobili minulý rok aj v Mulici a dufam, že ešte tento rok urobíme. Takmer schválené máme predradené stopčiary v križovatke Komenského a Fándlyho.
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
9 mostov s rôznym rozponom a rovnakými prierezmi???
Spodný pás výrazne väčšieho prierezu ako horný pás???
Tento projekt asi naozaj nebude patriť medzi tie s ideálnym pomerom cena/výkon.
Btw prejazdná šírka má byť 2,5m čo je 2x minimálna šírka cyklopruhu. To už pri tých prierezoch mohla byť ozaj aspoň 3,0m.
3,5-4,0m prevýšenie na chodníku, 11,2m výška hrebeňa od aktuálne zabetónovaných základov.
pozeral som na to keď Žgravčák v televízii bol očumovať, že idete mať nové brdky
Škoda, že akosi poslednou dobou sa zabúda na účel a všetko sa robí na efekt.
Zigo, super že si to preveroval, ale v danej fáze už s tými sklonmi neurobí nikto nič. 👍
- Vidíš, vidíš, hovoril som ti aby si sa naučil ten bunny hop
pozn.: kreslenie bicykla na zem nepovažujem za budovanie cyklotrás, ale únii to asi stačí keď na to dáva peniaze
Hentaké cyklopiktogramy nikto ani za cyklotrasu nevydáva a takmer naisto na ne únia peniaze nedala.
na to sa da povedat len jedno Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Cesticka alebo komunikacia pre cyklistov je nieco ine - na Rudnaya na segregovanu cyklisticku komunikaciu nie je miesto (ak sa nezburaju domy), na Nesporovej zavadzia Billa, na Hlinskej pokracuje segregovana cesticka.
Stlpik uz bol odstraneny a podla mesta "Stavba nebola ešte odovzdaná a deje sa to v realnom čase..."
https://www.zilinak.sk/prispevky/19758/novy-usek-vazskej-cyklotrasy-povedie-cez-strecno-zrekonstruovana-bude-aj-lavka-cez-vah
Netuším či sa vôbec v súčasnosti po 14 rokoch čo sa záchrana tejto lávky rieši ešte vôbec bude dať realizovať to čom som tam navrhol. Okrem toho tie úpravy skôr riešia nosnú konštrukciu a len minimálne upravujú parametre pre cyklodopravu - hlavne šírku prejazdu. Podarilo sa mi z 1840mm most rozšíriť na 1980mm - nič viac nie je technicky možné.
Ak by ťa ešte k tejto lávke zaujímali ďalšie podrobnosti a hlavne svetové problémy, ktoré to ohrozujú od r.2019, tak sa ma kľudne pýtaj. Rozprávania o tom je na hodiny asi. 😉
Ale rokovania s Nezbudskou Lúčkou sú podľa mňa v stave, že cyklotrasa smer Vrútky má zelenú. Rieši sa len úprava projektu a pravdepodobne bude tiež problém s rozpočtom. A len včera som zachytil v televízii informáciu, že minister Doležal začína konečne túto vec s európskymi orgánmi riešiť. Že budú môcť vznikať rozdielové dodatky, ktoré budú pokrývať navýšenie počas procesu schvaľovania a verejného obstáravania.