No ale vypada to podal TF že z Plešelu na chatu je to nezjazdné kvoli popadaným stromom. Nejde o mna ale o manželku. Pokial sa nedá ten záver cez ten Plešel nejak rozumne obíst nebudem ju tam tahat.
Dva stromy spadnute, obídeš bez problémov, je to tam vyšlapané nič hrozné je to na jednom úseku, neposielal by som ťa tam ak by to bola katastrofa, určite príjemnejšie na šlapanie ako 15-20 minút tlačit ten záver po šutroch.
No ale vypada to podal TF že z Plešelu na chatu je to nezjazdné kvoli popadaným stromom. Nejde o mna ale o manželku. Pokial sa nedá ten záver cez ten Plešel nejak rozumne obíst nebudem ju tam tahat.
je mozne ze tam popadane stromy teraz su, ale siel som to vcelku nedavno na gravely s priatelkou a na tom co je vedene na TF ako "krvava vrch" nebolo nic padnute, tak bud popadalo, alebo je to napisany report k inej casti krvavej
Dik tak tam vybehneme. Snad tadial spravia aj oficialnu cyklotrasu lebo terajší záver po cyklotrase je teda aj na môj vkus dost tažky:). Manzelka ma e-bike tak to robíme keď je niečo strmé čo nedokáže íst že ja to idem na jej e-biku a potom sa ešte vrátiť pre môj bicykel a toto sa mi ozaj nechce tunak absolvovat. Dolekopcom ani nehovorím
Dole už potom ja pôjdem cez Brestov, jedlovinou ta vyzera byt ze je ok.
Len cez ten Brestov, tam si ešte nejako naplánuj kade pôjdeš na Jedľovinu. Lebo medzitým je les, alebo z Brestova budeš musieť ísť dolu takou strmou zvážnicou znova na cestu. Tá zvážnica má aktuálne opäť veľmi vymytý stred, takže sa tam dá pekne zdrbať. Traverz Brestov-Jedľovina je veľmi silno zarastený (úvod asi 50-100m) ale ak si tam už bol, tak to nájdeš. My to chodíme po pamäti - tráva tak do výšky očí.
Ešte tam je z Brestova jedna luxusná cesta. Vytlačiť si pár výškových na vrchol Jedľoviny - vrchol tuším 1035mnm - odtiaľ je parádny výhľad. Zjazd dolu tiež veľmi luxusný, len momentálne priamo na začiatku toho zjazdu spadli osamotené stromy, ktoré tam zostali priamo na trail. čiže dosť hodne obchádzania a kazí to dojem z trailu, lebo len tá vrchná pasáž stála za to. 😎
Ale aj ten traverz nie je nič hrozné až na ten zarastený úvod. S poľovníkmi môže byť problém, ale ja nechodím cez tieto chodníky ráno a ani podvečer, aby som neplašil zver, tak nemám tieto skúsenosti.
Ani nie...skôr sú to určité pravidlá rešpektovania pohybu zveri a ochrany prírody. Chodím do lesa veľmi dlho a mám veľa kamarátov aj poľovníkov s ktorými som strávil hodne času na rôznych brigádach a aj poľovačkách. Viem zhruba čo kedy a kde sa v lese môže a čo už škodí okolitej faune a flóre. 😉
Ani nie...skôr sú to určité pravidlá rešpektovania pohybu zveri a ochrany prírody. Chodím do lesa veľmi dlho a mám veľa kamarátov aj poľovníkov s ktorými som strávil hodne času na rôznych brigádach a aj poľovačkách. Viem zhruba čo kedy a kde sa v lese môže a čo už škodí okolitej faune a flóre. 😉
Ahoj chelo by sa ti to trosku rozpisat, tato tema ma dost zaujima? a ocenujem tvoj pristup
Nie je to nič zložité. Problém je iba to, že ľudia čo radi chodia do prírody (bike, turistika..) bývajú väčšinou v čase, keď je vhodné ísť do lesa v práci. Preto sa toto nedá dodržiavať každému aj keby chcel. Ja nie som ničím viazaný, takže chodím do lesa ráno po 9.00 a ideálne je keď do 18.00 som už z lesa preč.
Samozrejme, keď sa ľudia vyberú ráno ešte za tmy do hory, alebo v noci idú so svetlami za ktoré by sa nemuselo hanbiť ani auto určené na nočné presuny po diaľniciach , tak potom je zver vystresovaná. Zver sa snaží človeku vyhnúť ako sa len dá, ale keď na každom chodníku a v každej doline je v noci niekto pešo, na bajku, alebo sa tam ktosi len tak nudí, tak potom dokážu zver vyhnať až dolu do dedín. Tam potom sa kdesi ukryje a čaká kedy sa dá zmiznúť. Ten čas potom nastane, keď ide ráno nejaká mamička s kočíkom a vidí vyplašené medvede pár metrov nad dedinou...a už majú medvede prúser.
Ja napríklad moc nerešpektujem u nás vo Fatre zonáciu na stupne ochrany prírody. V mieste kde ide turistický chodník je jedno či je niekto pešo, alebo na bajku. Aj tak použiješ len chodník, chránenú flóru nepoškodíš, lebo po nej nejazdíš, ale oveľa viac si to odnesú zvieratá keď ich rušíš v ich aktívnom čase. Jednoducho v lese by sme sa mali chovať ako na návšteve - rešpektovať domácich. 🤔🤔
branomelis "Ja napríklad moc nerešpektujem u nás vo Fatre zonáciu na stupne ochrany prírody. V mieste kde ide turistický chodník je jedno či je niekto pešo, alebo na bajku." Podla mna v piatom stupni ziadny chodnik nie je, tiez ta Jedlovina nie je turisticky chodnik napr. ked pises ze chodis len po nich.
Jedľovina je starý chodník využívaný ľuďmi a poľovníkmi od dávnej minulosti. Na mapách normálne značený ako chodník...samozrejme nie TZT..nik sa ho nechystá zasypať a zrekultivovať do pôvodného pôdneho profilu a osadiť vzácnymi rastlinami. Jedine bláznom tam vadia cyklisti...a tých bláznov je zopár, riešim tam rôzne rozhovory (pochvalné aj agresívne) ...Stupne ochrany prírody vznikajú postupne, často na miestach, kde už chodník bol a nezmyselne tam vznikne ochranné pásmo...momentálne aj červená na CHPS prešla údajne do 5.stupňa ochrany podľa informácií od ťažbárov. Minule som ich požiadal či na červenú neprídu prepíliť pár spadnutých stromov, a že tam oni píliť nesmú, takže vidíš..chodník tam je...ochrana prírody tam je vysoká a jazdiť tam jazdíme.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je mozne ze tam popadane stromy teraz su, ale siel som to vcelku nedavno na gravely s priatelkou a na tom co je vedene na TF ako "krvava vrch" nebolo nic padnute, tak bud popadalo, alebo je to napisany report k inej casti krvavej
Dole už potom ja pôjdem cez Brestov, jedlovinou ta vyzera byt ze je ok.
Ale aj ten traverz nie je nič hrozné až na ten zarastený úvod. S poľovníkmi môže byť problém, ale ja nechodím cez tieto chodníky ráno a ani podvečer, aby som neplašil zver, tak nemám tieto skúsenosti.
Ahoj chelo by sa ti to trosku rozpisat, tato tema ma dost zaujima? a ocenujem tvoj pristup
Samozrejme, keď sa ľudia vyberú ráno ešte za tmy do hory, alebo v noci idú so svetlami za ktoré by sa nemuselo hanbiť ani auto určené na nočné presuny po diaľniciach , tak potom je zver vystresovaná. Zver sa snaží človeku vyhnúť ako sa len dá, ale keď na každom chodníku a v každej doline je v noci niekto pešo, na bajku, alebo sa tam ktosi len tak nudí, tak potom dokážu zver vyhnať až dolu do dedín. Tam potom sa kdesi ukryje a čaká kedy sa dá zmiznúť. Ten čas potom nastane, keď ide ráno nejaká mamička s kočíkom a vidí vyplašené medvede pár metrov nad dedinou...a už majú medvede prúser.
Ja napríklad moc nerešpektujem u nás vo Fatre zonáciu na stupne ochrany prírody. V mieste kde ide turistický chodník je jedno či je niekto pešo, alebo na bajku. Aj tak použiješ len chodník, chránenú flóru nepoškodíš, lebo po nej nejazdíš, ale oveľa viac si to odnesú zvieratá keď ich rušíš v ich aktívnom čase. Jednoducho v lese by sme sa mali chovať ako na návšteve - rešpektovať domácich. 🤔🤔
toto dať do Hlodov a môže sa tá téma uzavrieť, už to nič neprekoná
ale môžeš vyargumentovať ako to vidíš vlastne ty až si opravím mienku o tebe, že si vlastne normálny cyklista čo si váži prírodu 🤔