idem robit prvy nakup na wiggle a nasiel som toto: http://www.wiggle.co.uk/referal.aspx
takze hladam niekoho kto uz je zakaznikom. ja by som mal dostat okuliare a dotycny 10% cize nejakych 10-15 libier.
ak som to dobre pochopil...
Asi nič. Oni dosť zdvihli ceny aj na tovary ktoré stoja pod 150€. A nijako neriešia koľko vecí si objednáš. Keďže limit 150€ platí pre zásielku, Takže to asi majú zakalkulované v cenách pri akejkoľvek objednávke.
Objednal som kratasy Sportful, ktore u nas stoja 159€, tam 91€ a zadarmo postovne, povedal som si, ze sa to oplati aj ak mi daju zaplatit nejake clo, pripadne dan a nakoniec nic z toho sa neplatilo vdaka tej DDP podmienke. Darmo, Briti musia udrzat EU zakaznikov a tak si budu robit sklady mimo UK, alebo to budu riesit takto salamunsky, ze pojdu colne poplatky na ich triko.
Ceny môže mať dobré. Ale pozri si rozdiel medzi EU cenou a UK cenou. Záleží od tovaru, ale rozdiel v cene je aj 15%. Platí to zákazník.
Na druhú stranu niekedy majú ceny nižšie pre EU ako pre UK.
Npr. £81.68 pre Slovensko, £90.00 pre UK.
Niektorý tovar asi posielajún priamo od výrobcu v EU. https://www.wiggle.co.uk/giro-cylinder-off-road-shoe?prevDestCountryId=16&curr=GBP&dest=1
Aha sme sa nerozumeli, tema je sice wiggle, ale ja som objednaval z probikekit.co.uk, pisal som skusenosti sem kedze to bola jedina ziva relevantna diskusia na temu Brexit a objednavky z UK.
04peter
Ak chce kupit kolesa z Wiggle, tak by nemal mat problem. Priamo pod cenovkou mas taku formulku: incl. all taxes and duties, excl. Delivery costs
Co v preklade znamena, ze cena je koncna vratane vsetkych dani a ciel. Cena dopravy sa rata zvlast.
Wiggle je v pohode, ten má ceny vrátane poplatkov.
Rimpactmtb píše, že väčšinou sa tak nedeje, ale zásielky môžu byť skasírované colnicou a pracujú na DDP.
Takže sa zdá, že zatiaľ to vozia po čínsky a pracujú na zlegalizovaní. Kto má šťastie, nič nezaplatí, komu zásielku vymáknu, tak ho skasírujú.
Ano, trva, ale pride. Prvu objednavku po brexite som urobil 26.3. a wiggle odhadol a dorucil takto:
Delivery Expected - Wednesday 31/03/2021
Status: Delivered on 09 April 2021
Ja po Brexite jedna k objednávka z wiggle, jedna z CRC. Obidve boli doručené na desiaty pracovný deň od odoslania. Tiež sa mi zdalo, že v Holandsku boli dlho zaseknuté.
Ahojte. Ake mate, prosim, skusenosti s objednavanim z wiggle? Ja som si objednala pred cca 10 dnami a dnes mi prisiel mail od kurierskej spolocnosti, ze mam dodat splnomocnenie (kde sa zavazujem zaplatit vsetky poplatky) a vsetky potrebne dokumenty na colne konanie. Na webe wiggle vsak pisali, ze uvedena suma je uz konecna vratane cla a dane. Stalo sa nieco podobne aj vam? V pripade dalsich poplatkov ich bude wiggle preplacat? Vdaka za akekolvek informacie.
Ja som z wiggle objednaval min. tyzden cez DHL express, zasielka bola na druhy den v BA na colnici, prisiel mi link na stranku, kde som vsetko vyplnil (splnomocnenie, opis poloziek, potvrdenie o zaplateni, ...) a na dalsi den mi prisiel balik domov, nedoplacal som nic. Objednavka bola za 192 EUR.
Ahojte, ja to iste po cca 4 dnoch od odoslania z UK, mi volali z GLS. Poslali mailom postup co treba robit. Splnomocnenie na zastupovanie v colnom konani, zaregistrovat sa na financnej sprave, Popisat tovar. Kopiu faktury za tovar, a potvrdit ze to nebudem dalej predavat. Potom to este stalo cca na colnom konani a u kuriera - 3 dni. Nic som nedoplacal. Hodnota tovaru asi 130 Euro.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na druhú stranu niekedy majú ceny nižšie pre EU ako pre UK.
Npr. £81.68 pre Slovensko, £90.00 pre UK.
Niektorý tovar asi posielajún priamo od výrobcu v EU.
https://www.wiggle.co.uk/giro-cylinder-off-road-shoe?prevDestCountryId=16&curr=GBP&dest=1
Pri tretrach Sidi, Fizik je rozdiel až 30%. V prospech EU
zaujimava je ale suma uvedena na dokumente na krabici value : 15 GBP
chcem kúpiť jeden Rimpact Pro a celkovo som to kvôli tomu cirkusu okolo daní a cla odkladal.
Kamoš chce kúpiť kolesá a nevie ci je uvedená cena konečná alebo tam to clo/dph ešte môžu vyrubit..
Ak chce kupit kolesa z Wiggle, tak by nemal mat problem. Priamo pod cenovkou mas taku formulku: incl. all taxes and duties, excl. Delivery costs
Co v preklade znamena, ze cena je koncna vratane vsetkych dani a ciel. Cena dopravy sa rata zvlast.
Rimpactmtb píše, že väčšinou sa tak nedeje, ale zásielky môžu byť skasírované colnicou a pracujú na DDP.
Takže sa zdá, že zatiaľ to vozia po čínsky a pracujú na zlegalizovaní. Kto má šťastie, nič nezaplatí, komu zásielku vymáknu, tak ho skasírujú.
objednavka davno odoslana ale viazne to niekde v holandsku.
Delivery Expected - Wednesday 31/03/2021
Status: Delivered on 09 April 2021