Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
podla mna su najucelenejsi,kedze co viem,jedini robia tuningove ramienko na shimano saltre. paci sa mi,ze to nove je uz cele,nielen vonkajsie,tam uz hadam nie je problem,ked mas SGS.
Je dobre, ze sa tym niekto zaobera, ale nechapem dvoch najvecsich vyrobcov, preco nerobia 10 sp kazety 12 - 40 alebo 12 - 42 ? Nechat tak dlho taku dieru na trhu ?
Je dobre, ze sa tym niekto zaobera, ale nechapem dvoch najvecsich vyrobcov, preco nerobia 10 sp kazety 12 - 40 alebo 12 - 42 ? Nechat tak dlho taku dieru na trhu ?
zrejme maju na vec iny nazor ako ty...aj ked sram chapem,ze poriesil 1x11,pre fanusikov jednoprevenikov ma produkty. shimano toto ignoruje a ide si svojou cestou.
ale je to dobre,aspon sa na trhu uzivia male invencne firmy,ktore tie diery na trhu vyplnaju my sa mame v garazi s cim hrat..
Mozes presne uviest aku mas prehadzovacku. Kolko zubov ma vpredu ten prevodnik. Asi je dolezite aj trafit presne dlzku retaze. Ten salter pracuje teda dost v hranicnych polohach.
resurection
presne tak,ja som sa včera v garáži "hral" z ONE Up 42 z + 16 z. prevodníkom na kazete Sram PG 1070 , ramienko RAD Cage na prehadzovačke SLX Shadow + , ale smolka - nepodarilo sa mi to nastaviť tak,aby to radilo tak ako som zvyknutý zo Shimanom 10-sp. t.j. tak,že kliknem hore,preradí okamžite,klik dole,skočí ihneď-síce to radí,ale nie je to o.k. radenie je na niektorých pastorkoch pomalé, hore treba dotláčať páčkou,dole zbehne reťaz ako kedy- na horných pastorkoch hneď,na stredných ako sa jej zachce ...
po prelúskaní množstva fór o tejto 10-sp. konverzii 11 - 36 na 11 - 42 som zistil len to,že niekomu to funguje dobre-skoro super,a iným-tak ako mne , sa to nedá naladiť do stavu "môže byť" ...
vraj lepšie funguje táto konverzia z prehadzovačkou Sram Type2 , ale ja už na to nemám nervy objednal som dnes komplet 11-sp. sadu XTR 11 - 40 (cena trocha klesla) , cca za týždeň ju nahodím , potom dám nejakú info,ako to fachčí
to je fakt,ale tá konverzia 10-sp. 11- 42 funguje na klasickej 11 - 36 kazete a orechu,a funguje to dosť dosť dobre-je pravda že občas aj nie (je to na dlho-asi má na to vplyv tvar zadnej stavby,tvar pätky prehadovača alebo konštelácia hviezd ) Sram X11 nechcem kvôli nutnosti meniť klasický orech za XD , a stále je tam tá premrštená cena za celú sadu XX1 alebo X01 ,alebo aj X1 je stále predražená-sada XTR 11-sp. je teraz za zníženú cenu,pasuje na klasický orech a rozsah mi stačí-dosť ma to sere,že tie veci z ONE Up nefungujú ako som si predstavoval,recenzie boli dosť pozitívne,ale ako sa vraví-lepšie raz vyskúšať,ako 100 krát počuť
nejako rychlo si sa vzdal. mne to funguje bez problemov. okrem jedineho problemu:) na ten 16 pastorok mi trochu dlhsie nabieha reraz, neviem ci som ho aj nedal zle.
nejako rychlo si sa vzdal. mne to funguje bez problemov. okrem jedineho problemu:) na ten 16 pastorok mi trochu dlhsie nabieha reraz, neviem ci som ho aj nedal zle.
Práveže som sa s tým hral hodne dlho,ak sa mi podarilo naladiť radenie na hornej časti kazety,spodná časť radila úplne zle,ak spodná radila dobre,zasa horná časť zle-akoby krok posunu nesedel na šírku kazety.Na skúšku som jazdil s tou kazetou 11 - 36 , radenie presné,okamžité na všetkých prevodoch-proste tá rozširujúca konverzia od ONE Up na niektorých bikoch nefunguje dobre,vie sa o tom.
Ale ešte to úplne nevzdávam,vyskúšam ešte radenie Sram X9 a prehadzovačku X9 type 2 , vraj to funguje ovela lepšie ako Shimano Shadow+ a RAD Cage,toto ešte vyskúšam,nevzdávam to
mne to akoby zazrakom islo rozchodit cele uplne v pohode. nechapem preco to niekde ide, niekde nie, sirka kazety zostava rovnaka, neviem, kde moze byt pes zakopany.
Parkrat som narazil na forach na pripomienku, ze treba dat pozor na dlzku retaze, aby to radilo idealne. Recept je - za vypusteneho tlmica, retaz cez najvacsi pastorok, mimo prehadzovacky + 4 clanky. Inak je klasika +2 clanky, ale pre 1x10 to maju byt tie 4 a pozor na tlmic.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/watch?v=zcR8Q9I_TWg
zrejme maju na vec iny nazor ako ty...aj ked sram chapem,ze poriesil 1x11,pre fanusikov jednoprevenikov ma produkty. shimano toto ignoruje a ide si svojou cestou.
ale je to dobre,aspon sa na trhu uzivia male invencne firmy,ktore tie diery na trhu vyplnaju my sa mame v garazi s cim hrat..
https://www.youtube.com/watch?v=zcR8Q9I_TWg
Mozes presne uviest aku mas prehadzovacku. Kolko zubov ma vpredu ten prevodnik. Asi je dolezite aj trafit presne dlzku retaze. Ten salter pracuje teda dost v hranicnych polohach.
presne tak,ja som sa včera v garáži "hral" z ONE Up 42 z + 16 z. prevodníkom na kazete Sram PG 1070 , ramienko RAD Cage na prehadzovačke SLX Shadow + , ale smolka - nepodarilo sa mi to nastaviť tak,aby to radilo tak ako som zvyknutý zo Shimanom 10-sp. t.j. tak,že kliknem hore,preradí okamžite,klik dole,skočí ihneď-síce to radí,ale nie je to o.k. radenie je na niektorých pastorkoch pomalé, hore treba dotláčať páčkou,dole zbehne reťaz ako kedy- na horných pastorkoch hneď,na stredných ako sa jej zachce ...
po prelúskaní množstva fór o tejto 10-sp. konverzii 11 - 36 na 11 - 42 som zistil len to,že niekomu to funguje dobre-skoro super,a iným-tak ako mne , sa to nedá naladiť do stavu "môže byť" ...
vraj lepšie funguje táto konverzia z prehadzovačkou Sram Type2 , ale ja už na to nemám nervy
http://www.bikerumor.com/2014/11/26/exclusive-first-look-oneup-second-gen-radr-cage-compatible-w-zee-and-saint-plus-new-narrow-wide-chainrings/
Práveže som sa s tým hral hodne dlho,ak sa mi podarilo naladiť radenie na hornej časti kazety,spodná časť radila úplne zle,ak spodná radila dobre,zasa horná časť zle-akoby krok posunu nesedel na šírku kazety.Na skúšku som jazdil s tou kazetou 11 - 36 , radenie presné,okamžité na všetkých prevodoch-proste tá rozširujúca konverzia od ONE Up na niektorých bikoch nefunguje dobre,vie sa o tom.
Ale ešte to úplne nevzdávam,vyskúšam ešte radenie Sram X9 a prehadzovačku X9 type 2 , vraj to funguje ovela lepšie ako Shimano Shadow+ a RAD Cage,toto ešte vyskúšam,nevzdávam to
obj. Y-5Y198120
ja 2
resurection 1
volodaj 2
sekiller 2
KinDo 2
simecek 2
total 11 ks.
o stvrtej to objednam z bike-components.de
uz to doslo kurierom.
napisal som spravy zucastnenym.
cena 37,45/11=3,40e