zdravim v sobotu 25 chceme spachat vyjad z tn cez brezinu do mnichovej , na inovec a po hrebeni pod pansku javorinu na bezovec a pokracovat dalej po cervenej a odbockou po modrej do piestan..tam vecer na vlak do TN... start cca o 8h na stanici TN aby bolo dost casu aj na jedlo na inovecej chate a na bezovci asi v 3/4 trasy.... cele to bude mat cca 70km terenom http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.67963|17.91733|11
Vcera som isiel z HC na Havran, Striebornicu a spat. V piestanskej teme sa riesil striebornicky trail, tak tento rok som bol na nom prvykrat a je velmi fajn, aj ked tie vybrzdene rolety zacinaju byt na XC HTcku uz aj celkom dost otravne. Pochvalim sa, ze som prvykrat dal ten zosup na zvaznicu po kamenoch. Minuly rok si pamatam, ze som sa pred zjazdom zastavil, skontroloval stopu a povedal si, ze to radsej nebudem skusat, tak teraz som ani nezastavoval a dalo sa to zist. Jama v zavere je v pohode, len to tak blbo vyzera, staci sa spustit bez brzd a rychlost je cca akurat na vyjazd do protisvahu. Po vyslape spat na Striebornicu som si povedal, ze nepojdem naspat na Havran zase po cervenej, ale zacnem po zelenej smerujucej k Certovej Peci a potom sa odpojim na zvaznicu veducu na Plesiny pozdlzne s cervenou. A to bola chyba, lebo tato zvaznica je doriadena lesakmi, takze som tam stratil kopu psychickych sil Celkom aktivni su aj pod Svrbickou plesinou v smere od HC, ale tam je to za sucha prejazdne bez vacsich problemov.
Dnes som trochu experimentoval pri dobyvani Tematinu, cestu zo severu cez Lackovu kopanicu fakt neskusajte. Cez 100 vyskovych som niesol bajk lesom az po hreben Ihelniku. Dobytie Topolcianskeho a Beckova bez problemov. Trochu ma irituje, ze potraviny v Topolcianskom podhradi zatvaraju o 13:00 a zaroven supluju krcmu.
Caute, boli sme vcera transPI verziu TN-PN on the ridge, sem tam blatko po burkach z poslednych dni, aj dost dreva po chodnikoch, ale neprejazdny polom iba na jednom mieste, akurat ze ho aktualne neviem identifikovat, asi to bolo niekde okolo Troch bokov. Obcerstvenie na Inoveckej chate OK, aj na chate Sport na Bezovci sa dali dotankovat nejake tie kalorie. Na zaciatku sme sa chvilu dotahovali s podivnym ebajkerom ktory siel bud s prazdnou baterkou, alebo velmi setril, poneac uz pred vrcholom Inovca na asfalte tlacil, naposledy sme sa videli pri krizi nad Kalnicou. Potom este jeden kontakt s realitou dnesnych dni, najprv ***** tlaciaci svoju motorku dole z Vtacieho vrsteku v smere z PN do TN , a za nim v bezpecnej vzdialenosti jeho partnerka ... Do PN sme schadzali po modre TZT/zltej C zo sedla Havran okolo vily Bakchus cez park, co sa ukazalo ako nie idealny napad, lebo jeden clenov vypravy nevedno preco nejazdi po schodoch ;-]. Ak to tu cita niekto lokalny z PN, poprosim tip na singloidnu technicku trasu Marhat - PN stanica ZSR ;-]
z Marhatu klasika po cervenej a potom pri razcesti Striebornica sa napojit na Striebornica trail ktory konci v Moravanach n/V. odtial uz cez kupele na stanicu. Pripadne neist striebornica trial a ist dalej po cervenej a odbocit na Ahoj - bike park tam si dat nejaky chodnicek.
Zlta C nejde po schodoch, ale odpaja sa na Cervenej Vezi na asfaltovu cestu (cca 1km), ktora dole usti na hlavnu (cervena/modra C), kde sa da zatocit doprava a dojst na krajinsky most.
Skoro som dnes z toho tepla skapau.
Vypil som 5,5 litra tekutin a pri vyslape na Marhat z Bojnej som sa cely zlial z potu
Palova trasa komplet /len na Duchonke som vynechal kolecko okolo jazera, vela ludi bolo/.
Fotiek len par, aj mobilu rychlo dochadzala stava a nakoniec tiez skapau, asi mu to teplo nesmakovalo.
Vcerajsi vyjazd na Klokoc bol kazdopadne jednoduchsi
Dobrý deň.
Tak ako každý rok tak aj tento sa chystáme prejsť Považský Inovec od Radaru až do Hlohovca. Ak má niekto záujem pridať sa, podrobnejšie informácie dodám. Deň prejazdu je stanovený na 31. 7. 2021.
V sobotu idem sprevadzat ludi hrebenom povazskeho inovca. Ak poznate kto by mal zaujem viac v odkaze. Treba uz mat ale. najazdene cosi hore aj dolu. Cena je 25eur a je v nej zahrnuty aj vyvoz na chatu pod Inovcom. Z Piestan Vas tam prepravime. Viac info tu: https://www.traildeer.com/l/60cc79d0-dd59-4854-b55f-f349edd9adac
Bolo na par miestach trocha blato, ale len minimalne. Zato niektore miesta su rozbitejsie ako si pamatam 😬. Musim chodit castejsie ako raz za 5 rokov 😊. Teplota bola akurat, len nohy nejak poslabsie fungovali do kopcov. Nakoniec sme natocili nejakych 72 km a necelych 2000 vyskovych. Pjekne su niektore useky, skoda ze sa partak nenechal ukecat na Striebornica trail 😋. doubleMarhat bol povodne v plane, len sme potrebovali trochu usetrit cas, tak sme ho vynechali.
Zajtra v pláne zjazdy do Kálnice, Tematín/Ihelník a do Striebornice.
O 7 od TN stanice môžem k chate vyviezť 2-3 ľudí, alebo stretko okolo 8 na chate, z PN naspäť vlakom.
Pohodové tempo.
Pridajte sa, kto má chuť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Som rad, ze sa pacilo. Skus nabuduce aj ten uphill z Bojnej na Marhat. Je to sice len v lese (uvod luka, vinohrad), ale fajn stupanie.
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html?gpx=forumfoto.mtbiker.sk/184_povazsky-inovec_608720871c1e0.gpx
trochu som sa inspiroval, isiel som aj s tvojim kolegom
po prechode frontu bola celkom dobra dohladnost a v lese super vzduch
Vypil som 5,5 litra tekutin a pri vyslape na Marhat z Bojnej som sa cely zlial z potu
Palova trasa komplet /len na Duchonke som vynechal kolecko okolo jazera, vela ludi bolo/.
Fotiek len par, aj mobilu rychlo dochadzala stava a nakoniec tiez skapau, asi mu to teplo nesmakovalo.
Vcerajsi vyjazd na Klokoc bol kazdopadne jednoduchsi
Tak ako každý rok tak aj tento sa chystáme prejsť Považský Inovec od Radaru až do Hlohovca. Ak má niekto záujem pridať sa, podrobnejšie informácie dodám. Deň prejazdu je stanovený na 31. 7. 2021.
doubleMarhat bol povodne v plane, len sme potrebovali trochu usetrit cas, tak sme ho vynechali.
O 7 od TN stanice môžem k chate vyviezť 2-3 ľudí, alebo stretko okolo 8 na chate, z PN naspäť vlakom.
Pohodové tempo.
Pridajte sa, kto má chuť.
edit: nejako som nedomyslel, že RR cez víkend nejazdia, tak odvoz od parkoviska pod Striebornicou
https://maps.app.goo.gl/6e6wK74Xr7rxFRhh9 okolo 7..