Stále sa točíš okolo formálnej stránky veci - slovných spojení mortalita vírusu, ... a zabudol si na podstatu zo začiatku - nesprávne si uviedol, že mortalita je o niečo menšia. V skutočnosti je teraz viac ako dvakrát väčšia. Pochopené ? Za posledné dva týždne zomrelo 12 ľudí, vlani v tom istom období - v rovnakej fáze pandemickej vlny - na jej začiatku 5. Nemusí to byť spôsobené tým, že vírus je smrtelnejší. Príčinou môže byť že je viac rozšírený teda má väčšiu šancu nájsť si senzitívnu obeť. A viac rozšírený môže byť preto lebo zmena správania ľudí - lebo istota zaočkovania, ...
nechapes furt , virus ako taky postupne slabne ,prirodzeny vyvoj v prirode -podla virologov atd. ,ale zvetsuje sa sirenie ktore ho nasobne vynahradi este aj zhorsi ,porovnanie virus -virus je slabsi bilku co sa smrtelnosti tyka ale sirenie je 5 nasobne , tym aj dopad na ludi ako takych takze jedno je porovnanie potencialu virus-virus a dalsie je umrtnost ludi -umrtnost ludi voci obdobiu posobenia danej mutacie....
Ako môže slabnúť, keď je viac ľudí hospitalizovaných, na ventilácii, viac úmrtí. Keby slabol, bolo by to opačne. Ty to furt to nechápeš. Je jedno ako popíšeš vývoj jeho zoslabovania, zosilňovania. Podstatné sú výsledky jeho pôsobenia počas pandémie. Ak je viac obetí, hospitalizovaných - neslabne. Jeho sila teda výsledky jeho pôsobenia závisia od správania ľudí. Ako veľmi ho medzi sebou šíria. V najbližších týždňoch sa z počtu a vzorky /za - nezaočkovaní/ hospitalizovaných a obetí dozvieme ako zafungovala premorenosť a vakcinácia predpokladám že na nie veľmi pozitívne zmenené telesné schránky ľudí hoci na to mali od minulého marca dostatok času.
ja to už mám prečítané
( -nko má 2 druhy predplatného, s tým drahším môžeš odomykať a to ja nemám - predplatné mám z firmy kde pracujem )
btw. Má 150k sledovateľov na jutub Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
vďaka takýmto sa z týchto sračiek nevyhrabeme nikdy
capulo, takže ten pomer je podľa teba Ok.
Máme cca 870.000 seniorov nad 65, neviem, mozno cca 150.000 nad 80, z toho by bolo 15.000 mrtvych len týchto pri 100%zaockovanosti. Podľa teba Ok cislo?
edit: vela hodin, uz aj mne sibe
btw tych 15k mrtvych, to len za predpokladu ze tych 150k bude priznakovych a pojde sa testit atd..., ale ako vieme nie kazdy ma priznaky, tusim len kazdy 5ty?, to by hned bolo len 30k priznakovych a znich 10% je 3000
v takej vekovej kategorii to mozno bude viac. kazdopadne to plati len pri 100% zaockovanocti, takze realne to cislo bude vacsie. akurat viac rozlozene v case. a virus to bude skusat znova a znova. nikde som necital zatial ako to je pri viacnasobnom nakazeni, ze ci ak prvy krat ot bolo ok, ci aj druhy krat to je v pohode, alebo su tie pripady rozne. skor by som tipol to druhe, hlavne ked ide o rozne varianty. takze raz to mozes prejst ako bezpriznakac a druhy krat sa uz mozes dusit
zober si kolko bolo zatial nakazenych na sk, 400-500k? tak nejako, cca kazdy desiaty, a toto cislo nebude klesat len stupat...
pokial sa nieco zasadne nestane (virus zmutuje na daco supernakazlive ale neskodne, alebo sa vynajde liek, alebo supervakcina...) tak to proste tak casom bude
Počas prvej a druhej vlny pandémie sa u nich totiž nenakazil ani jeden senior.
Covid-19 potvrdili zatiaľ deviatim klientom a pozitívni sú aj šiesti zamestnanci. Takmer všetci sú pritom plne zaočkovaní. "Vôbec nemajú najľahší priebeh, majú aj teploty, kašeľ, bolesť hrudníka a bolesť celého tela," povedala riaditeľka.
dellax co si uz ozaj uplne pripeceny?? x-krat to bolo tu vysvetlovane, dokonca aj tento konkretny pripad. Na statisticky bezvyznamnu vzorku ides extrapolovat na celu populaciu? Teraz budes kazdy den snorit po senzacnych clankov, kde sa nakazil ockovany clovek? A ked nenajdes, tak s pocitom vitaza postnes ten isty o chorych dochodcov, ktory tu uz aj tak bol?
Otázka je čo nevychádza - že je Delta variant výrazne nákazlivejší hádam nepočul už len ten, čo má niečo s ušami. Pri senioroch je bohužiaľ očakávanie „najľahšieho“ priebehu asi trochu optimistické, zatiaľ ale platí že všetci pozitívni napriek iným ťažkým diagnózam nie sú zaroveň aj hospitalizovaní (a to je aspoň trochu dobrá správa). Mne skôr nevychádza prečo je nadpis Všetci sú úplne zaočkovaní, ak je v texte vyjadrenie Takmer všetci sú pritom plne zaočkovaní. - lebo jedno z toho úplne nevyhnutne nie je pravda ...
Aj sa v tom článku niekde píše, že ti 2 starci umreli kvôli covidu? Nezachytil som nič také, že by boli napr na venitlatoroch atď...V takýchto zariadeniach sa dosť často umiera. V niektorých majú aj rovno marnicu..
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
gebula, ked ti to nevychadza, cital si aj povodny clanok z dennikan? tam to slovicko "takmer" nieje. je potom vidiet ako sa robi zurnalistika a ako sa slovickari.
su tam plne zaockovane opatrovatelky s tazkym priebehom. nie len 80+ seniori.
spravne pise ivan, ked pise, ze ockovani a nielen oni, polavili z opatreni, alebo teda nedodrziava nejake opatrenia vlastne nikto. staci pozriet fotky ci uz z jarmokov, papeza, kupalisk....v prvej vlne sa aj nakupne kociky dezinfikovali, a opatrenia vsade, ale teraz uz nic. ako som aj predtym napisal, ani odberny tim nieje zabaleny v obleku a nepouziva ani chirurgicke rusko, len handrove.
to slovickarenie je aj ten moj pripad, ked som napisal, ze vakcina nepomoze.
Ramon1 a dalsi hned utocia, bez rozmyslu. skuste sa teda trochu zamysliet.,
dobre pomoze, ale nie vsetkym a to je ta loteria. niekomu pomoze, inemu vobec a niekomu dokonca uskodi aj ked covid by sa ho vobec nedotkol.
ale ked je delta tak infekcna, ze utoci aj na plne zaockovanych a maju tazky priebeh a umrtia, nemali by byt ruska uplne vsade povinne? alebo budeme vsetci chodit v skafandroch? alebo zacat normalne zit a covid neriesit? alebo rozdelit slovensko na zaockovanych so svojou infrastrukturou a nezaockovanych tiez so svojou infrastrukturou, ako v anglicku, ked maju kohutiky zvlast na teplu a zvlast na studenu. neockovani budu mat svoje umrtia, podla nich prijatelne a ockovani svoje, lebo nebudu riesit ochranu ruskom, sak su zaockovani.
perez ma hned zdrbal za statistiku. ja viem, ze sa nenakazi kazdy, ze to tak nefunguje.
ale ludia to vidia tiez a preto tak k vakcinacii pristupuju. mali sme uz cca 900.000 potvrdenych pripadov, nie ako capulo pisal 400-500K a len cca 12.000 umrti a aj to viacmenej ludi s oslabenou imunitou a pridruzenymi chorobami a vo vysokom veku. co je cca 1% z nakazenych. a ludia videli aj pripady z domacnosti, kde jeden sa nakazil a dalsi zo spolocnej domacnosti nie a vela ludi to malo len s malymi priznakmi ako soplik, alebo dokonca bez priznakov. a nie ze nejaka hospitalizacia.
a teraz sa vsade pise ze virus je sice nakazlivejsi, ale menej agresivny, tak preto tak ti ludia k tomu pristupuju.
a spravne tu pisal Ito, ivan a dalsi.
jednoducho covid je nevyspytatelny a zautoci na pohlad zdraveho a stareho choreho sa niekedy ani nedotkne. ale hlavne je co najviac byt vonku, sportovat, budovat imunitu a nie zatvarat ludi doma lockdownami a podobnymi sprostostami a nic neriesiacimi opatreniami.
kedze vidime, ze aj pri 100% zaockovanosti bude problem s velkym poctom hospitalizacii.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je katastrofa, keď mediálne známy "odborník" je zavádzajúci idiot
https://dennikn.sk/2536371/igor-bukovsky-dehumanizuje-novinarov-a-robi-z-nich-otravny-hmyz/?ref=mwal
( -nko má 2 druhy predplatného, s tým drahším môžeš odomykať a to ja nemám - predplatné mám z firmy kde pracujem )
btw. Má 150k sledovateľov na jutub
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
vďaka takýmto sa z týchto sračiek nevyhrabeme nikdy
je katastrofa, keď mediálne známy "odborník" je zavádzajúci idiot
https://dennikn.sk/2536371/igor-bukovsky-dehumanizuje-novinarov-a-robi-z-nich-otravny-hmyz/?ref=mwal
Páči 🔓 : https://dennikn.sk/2536371/igor-bukovsky-dehumanizuje-novinarov-a-robi-z-nich-otravny-hmyz/?cst=240a9632eed4ce9eb89d361f5eab626425fab28b
https://dennikn.sk/2536371/igor-bukovsky-dehumanizuje-novinarov-a-robi-z-nich-otravny-hmyz/?cst=979bfa8ce322150b51a1c0d89173b46767af2e6d
Máme cca 870.000 seniorov nad 65, neviem, mozno cca 150.000 nad 80, z toho by bolo 15.000 mrtvych len týchto pri 100%zaockovanosti. Podľa teba Ok cislo?
edit: vela hodin, uz aj mne sibe
btw tych 15k mrtvych, to len za predpokladu ze tych 150k bude priznakovych a pojde sa testit atd..., ale ako vieme nie kazdy ma priznaky, tusim len kazdy 5ty?, to by hned bolo len 30k priznakovych a znich 10% je 3000
v takej vekovej kategorii to mozno bude viac. kazdopadne to plati len pri 100% zaockovanocti, takze realne to cislo bude vacsie. akurat viac rozlozene v case. a virus to bude skusat znova a znova. nikde som necital zatial ako to je pri viacnasobnom nakazeni, ze ci ak prvy krat ot bolo ok, ci aj druhy krat to je v pohode, alebo su tie pripady rozne. skor by som tipol to druhe, hlavne ked ide o rozne varianty. takze raz to mozes prejst ako bezpriznakac a druhy krat sa uz mozes dusit
zober si kolko bolo zatial nakazenych na sk, 400-500k? tak nejako, cca kazdy desiaty, a toto cislo nebude klesat len stupat...
pokial sa nieco zasadne nestane (virus zmutuje na daco supernakazlive ale neskodne, alebo sa vynajde liek, alebo supervakcina...) tak to proste tak casom bude
Počas prvej a druhej vlny pandémie sa u nich totiž nenakazil ani jeden senior.
Covid-19 potvrdili zatiaľ deviatim klientom a pozitívni sú aj šiesti zamestnanci. Takmer všetci sú pritom plne zaočkovaní. "Vôbec nemajú najľahší priebeh, majú aj teploty, kašeľ, bolesť hrudníka a bolesť celého tela," povedala riaditeľka.
https://www.noviny.sk/slovensko/630580-dramaticka-situacia-v-domove-dochodcov-pozitivna-je-viac-ako-polovica-seniorov-vsetci-su-uplne-ockovani
https://www.youtube.com/watch?v=0VoPOcPuMus
Najprv bolo treba chranit seniorov teraz to nezabera tak extrapoluju
https://www.youtube.com/watch?v=0VoPOcPuMus
nie, ty si tu uz popisal tolko nezmyslov, ze vacsina uz davno vie ze mas v hlave nasrane
su tam plne zaockovane opatrovatelky s tazkym priebehom. nie len 80+ seniori.
spravne pise ivan, ked pise, ze ockovani a nielen oni, polavili z opatreni, alebo teda nedodrziava nejake opatrenia vlastne nikto. staci pozriet fotky ci uz z jarmokov, papeza, kupalisk....v prvej vlne sa aj nakupne kociky dezinfikovali, a opatrenia vsade, ale teraz uz nic. ako som aj predtym napisal, ani odberny tim nieje zabaleny v obleku a nepouziva ani chirurgicke rusko, len handrove.
to slovickarenie je aj ten moj pripad, ked som napisal, ze vakcina nepomoze.
Ramon1 a dalsi hned utocia, bez rozmyslu. skuste sa teda trochu zamysliet.,
dobre pomoze, ale nie vsetkym a to je ta loteria. niekomu pomoze, inemu vobec a niekomu dokonca uskodi aj ked covid by sa ho vobec nedotkol.
ale ked je delta tak infekcna, ze utoci aj na plne zaockovanych a maju tazky priebeh a umrtia, nemali by byt ruska uplne vsade povinne? alebo budeme vsetci chodit v skafandroch? alebo zacat normalne zit a covid neriesit? alebo rozdelit slovensko na zaockovanych so svojou infrastrukturou a nezaockovanych tiez so svojou infrastrukturou, ako v anglicku, ked maju kohutiky zvlast na teplu a zvlast na studenu. neockovani budu mat svoje umrtia, podla nich prijatelne a ockovani svoje, lebo nebudu riesit ochranu ruskom, sak su zaockovani.
perez ma hned zdrbal za statistiku. ja viem, ze sa nenakazi kazdy, ze to tak nefunguje.
ale ludia to vidia tiez a preto tak k vakcinacii pristupuju. mali sme uz cca 900.000 potvrdenych pripadov, nie ako capulo pisal 400-500K a len cca 12.000 umrti a aj to viacmenej ludi s oslabenou imunitou a pridruzenymi chorobami a vo vysokom veku. co je cca 1% z nakazenych. a ludia videli aj pripady z domacnosti, kde jeden sa nakazil a dalsi zo spolocnej domacnosti nie a vela ludi to malo len s malymi priznakmi ako soplik, alebo dokonca bez priznakov. a nie ze nejaka hospitalizacia.
a teraz sa vsade pise ze virus je sice nakazlivejsi, ale menej agresivny, tak preto tak ti ludia k tomu pristupuju.
a spravne tu pisal Ito, ivan a dalsi.
jednoducho covid je nevyspytatelny a zautoci na pohlad zdraveho a stareho choreho sa niekedy ani nedotkne. ale hlavne je co najviac byt vonku, sportovat, budovat imunitu a nie zatvarat ludi doma lockdownami a podobnymi sprostostami a nic neriesiacimi opatreniami.
kedze vidime, ze aj pri 100% zaockovanosti bude problem s velkym poctom hospitalizacii.