Ak prideš na brigadu dozvieš sa viac:) Treba aj kopat nielen jazdit:)
20.09.2021 - 10:32:01
04
No ak je taky oficialny postup, tak prajem organizatorom vela stastia, lebo ho pri takej "rozumnej" organizacii budu potrebovat :). Bikeparky a traily totiz takto nefunguju a ani nebudu. Ja nemam 20 rokov, cas, ani naladu (ani naradie) ist v nedelu okopavat nejake cesticky, ktore ani neviem kde su, ako budu vyzerat a pre koho budu urcene. Takisto sa nechcem ist stat clenom nejakeho zdruzenia a "brigadovat" s nimi a podobne blbosti. A urcite nie som sam kto to takto vnima. Ak sa niekto do toho pustil dobrovolne, tak nech to tak aj robi a nevydiera nasilnymi brigadami. Ak to bude stat za to, tak nemam problem so vstupnym alebo inou formou fin. prispevkov za nieco na oplatku. No takouto formou, ze "chod na brigadu a dozvies sa, kde je nieco zahrabane v lese" urcite nie. Pravdupovediac ma to len znechutilo a radsej sa preveziem kusok do tej Kalnice vzdy ked budem mat chvilu cas.
20.09.2021 - 13:51:22
01
Ty musis byt velmi oblubeny v kolektive :-). Brezina je par stvorcovych kilometrov tak sa tam povoz a najdes kopec roznych trati. Ak cakas, ze ta niekto bude vodit za rucicku, tak si na omyle a zelam vela stastia v Kalnici.
20.09.2021 - 14:07:03
03
@Urus, ty tam tiez pojdes okopavat? Pises to ako keby tam isli vlastne vsetci z TN a ja som bol jedine hovedo, ktore nechce. Ja som sa pytal, ci niekde nie je nejaka mapka alebo nieco podobne. Ako odpoved mi bola ponuknuta dobrovolna praca, ktoru som odmietol a som za to tu za kretena. To je akoze v poriadku? Takto sa tu bavite so vsetkymi? Ako som pisal, ina forma podpory mi nevadi, ale toto je ako povedat "Chcete lepsie cesty? Zoberte si lopaty kyble s asfaltom a chodte platat diery". Ako som pisal, takto to nefunguje a blbe poznamky na tom nic nezmenia.
20.09.2021 - 14:15:24
00
Nemas 20 roky, ale spravas ako ako rozmaznane ufnukane decko.
20.09.2021 - 14:19:30
03
MageZ a v com konkretne som rozmaznany? Pisete sem len ludia, ktori asi udrziavate traily. Co je sice pekne, ale uvedomte si, ze tvorite minimalne percento z ludi, ktori na tych trailoch jazdia :) Nosiky trosku dole a prisposobte sa stylom organizacie a vyjadrovanim aj normalnym ludom, ktori vam bez problemov zaplatia, aby sa mohli trochu odreagovat.
20.09.2021 - 14:25:27
00
tak si zaplat a odreaguj sa, naco to vsetko vyplakavanie okolo?
20.09.2021 - 14:27:44
01
Ach, preto vyplakavanie, lebo som nevedel, ze par tras schovanych na Brezine bude taky problem nejako jednoducho popisat a uz vobec som necakal, ze namiesto toho tu budem tlaceny do brigadovania v lese. Co tam potom budu kontrolovat vstup len pre tych, co kopali? Ved to je nezmysel... A ani sa nechcem hrat na snobaka, co si vsetko zaplati. Jednoducho nie som typ na taketo akcie a naozaj nemam ani cas. Ja aj jazdim najradsej sam. Pre mna je bike len uplne malicky zlomok volneho casu, preto sa neda ocakavat, ze sa teraz vychytim ist vyrabat traily.
20.09.2021 - 14:34:14
00
ja už som neni v TN 11r ale všetko som si už pojazdil :D a chlapcov musím za ten kus driny pochváliť, keby som tam určite pridám ručičku.....
20.09.2021 - 14:39:11
01
A kto a kde Ta do niecoho tlaci? Bola spomenuta dobrovolna brigada na upravu trailov na Brezine. Nie som si vedomy, ze by existovala nejaka mapka pokryvajuca aktualnu siet, preco je to tak necham na tvoj intelekt. Uz teraz je tam velka rozmanitost podla narocnosti a kazdy si najde svoje. Na Strave podla heat mapy alebo segmentov si to lahko najdes.
20.09.2021 - 14:43:29
02
Ursus, prisiel mi tak ten druhy komentar od double: "Ak prideš na brigadu dozvieš sa viac:) Treba aj kopat nielen jazdit:)". Az tvoja odpoved je naozaj odpovedou na to, co som sa pytal. Takze diky. Na Strave ma nenapadlo pozriet (nemam tam ucet). Tie trasy su pre mna uplne nova vec, preto mi prislo sproste, ze ked som sa pytal, kde su poschovavane, tak som bol odkazany na brigadu. Asi som zareagoval viac agresivne (ostatni na mna tiez :) ), ale to uz tak byva na nete...
20.09.2021 - 15:11:45
00
Si to nepochopil. Najlepšia príležitosť ako zistit čo a kde sa dá jazdit bude z prvej ruky 26.9. Budú tam priamo ludia z OZ a možeš si vypočut aj ich plány do buducnosti. Určite ti tam poradia aj bez toho aby si tam kopal. Nič nieje ešte oficialne preto niesu ani mapky a podobne. No dig no ride je zaužívané motto. čím viac ludí to chápe tým bude aj viac trailov možno aj viac legálnych. O traily sa taktiež treba neustále starat a je s tým veľa roboty čo si málokto uvedomuje.. Nikto nikoho nenúti chodiť na brigády malo by to byt automatické z teba ak na tých trialoch často jazdíš. Taktiež vidím veľa ludí na cyklotrasach alebo turistickych cestach, že prekračuju popadané stromy alebo konáre miesto toho aby sa pokusili tie menšie odsunut. Treba dat takéto veci do povedomia uľahčuje to nám všetkým dobrý pocit z jazdy.
20.09.2021 - 15:14:27
03
double, ja som realne bol iba raz na jednom z tych trailov. Ani som nevedel, ze su s nimi aj plany do buducna alebo ze to cele je viac organizovane. A ocistenie od konarov, listia a podobne by som aj sam bral ako samozrejmost. Ak sa mi to do buducna zapaci a budem tam chodit viac, tak to urcite nebudem brat v style: "zas tu nechali tie konare a tu aj skalu, co sa tu mam zabit?". Viem, ze takychto cyklotrailov je na okoli velmi malo a ze to nie je len tak vyrobit a udrziavat ich. Preto by som aj bol rad za legalizaciu a vacsiu osvetu, lebo taki ako ja, co iba obcas vystrcia nos von od compu, ani nevedia, ze nieco take existuje a ako to vlastne funguje. Napr. s tou neoficialnostou je to tak, ze keby som napr. urobil aspon nejaku zakladnu mapku a uverejnil ju niekde, tak za to mozu byt nejake postihy?
20.09.2021 - 15:47:43
00
Pre teba tazko, ale ak tam bude chodit vela ludi tak majitel/spravca, logicky, ak sa mu to nepaci, moze zacat riesit kto a preco poskodil/zmenil jeho majetok a vytvoril nelegalnu cesticku, a dane osoby nasledne mozu mat problem.

p.s., zrejme sa lahko vytocis a reagujes utocne - aspon tak mi pridu tvoje prispevky tu aj v radone. Neviem ci to tak aj myslis, ale mnohym ludom to iste lezie na nervy - niektorym na to pomaha pockat s odoslanim prispevku a povyhadzovat z neho podrypavacie veci - hlavne ked sa chcem nieco dozvediet od ludi z ich dobrej vole
20.09.2021 - 16:10:40
01
stanos4, diky za info. Uz chapem preco je take tazke najst tie trasy inak ako hladanim priamo v lese. Ja som si najskor myslel, ze to je nieco na styl oficialnych bike parkov len v mikromierke. A aj preto som bol pobureny z toho, ze ked sa chcem dozvediet kde to je, tak mam ist kopat ? (ano zvelicujem, ale nie je to daleko od toho ako som to vnimal). A aj ked je mi jasne, ze legalna vystavba nie je nic jednoduche, mam teraz pravdupovediac trosku moralnu dilemu z takychto uprav lesa nacierno. No minimalne v pripade Breziny na tej jednej trase, ktoru som videl, to zas ani neodsudzujem. Ale dufam, ze raz to bude oficialne odobrene niekym, kto realne posudi, ci to ma alebo nema negativny dopad.

A co sa tyka mojich reakcii, tak ano, som niekedy vybusny. Ale trvam na tom, ze horsi su tu mnohi ti, ktori neodolaju vzdy si do niekoho rypnut alebo kopnut. Vidim tu take osadenstvo uz dlho a preto mi aj staci malo k vybuchu. Ja aspon nechodim po temach a neurazam ostatnych, ked sa o niecom dohaduju bez ohladu na to ako sprosty mi kto pride.
20.09.2021 - 16:44:06
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up