ahojte, v tomto odvetvi komponentov sa vobec nevyznam, preto by som si radsej chcel nechat poradit. Potreboval by som spolahlivy cyklocomputer, ktory by zaznamenaval:
- rychlost
- prejdene km
- nadmorsku vysku(stacilo by max min), ale keby zaznamenal aj profil bolo by ok
- a mozno aj sklon terenu
dajte nejake typy, ani nie uplne lacne a ani uplne drahe
dik
Ahojte, ďakujem všetky za reakcie a tipy. Bol som na nejakých výjazdoch a zhodnotil by som to asi tak, že určite chcem ten cyklokomputer, nie len mobil. Mobil je fajn, ale poznám sa že pri každom "horšom" zjazde v teréne by som ho asi radšej zložil (aby som ho neroztrieskal), potom by som ho dával späť a teda dosť by sa to minulo účinku Na nejaký rodinný trip by to, ale stačilo, možno zaobstarám aj - aj . Tak asi budem sondovať bazár a podobne. Videl som tu napr 520 edge explore....
Mne veru vyletel mobil vo vysokej rýchlosti z držiaku pri jazde dole kopcom na hrbolatom asfalte. Už som sa s ním rozlúčil, ale skončil bez ujmy iba z malými škrabancami.
" Originální design, kvalita a funkčnost pro nás nejsou jen slova, ale představují hodnoty, na kterých iGET stojí."
podla obrazku to vyzera ako kopia iGPSport 618 https://www.igpsport.com/igs618
Nie je to kópia IGPSsport. Je to to isté len pre Európsky trh to predávajú pod inou značkou a majú aj vlastnú ´´Európsku aplikáciu´´
Podľa popisu by to mal byť IGPS 620
Zdravim rozmýšľam nad kupou cyklopocitaca no neviem sa rozhodnut ktoru znacku a model. Moje poziadavky su odolnost, spoľahlivosť , aby to meralo aktuálnu rýchlosť, priemernú rýchlosť, dennú vzdialenosť a celkovu vzdialenosť,moznost nastaviť na priemer kolues 26.prenos dat mi staci kablovy. Doteraz som mal zle skusenosti, môj prvy odpisal lejak, druhy som vytratil a uz 10 rokov nemam zatial ziadny.
bikujem cca 10 rokov a nikdy som nesledoval stav baterky, raz do roka vymenim vsetkym snimacom co mam a nikdy sa mi nestalo ze by mi nieco neslo. baterky hadzem do nadob na baterky, teda su ekologicky zlikvidovane. kabel som mal na prvom biku a nikdy viac, par krat som to zachytil a roztrhol az som vymenil za bezkablovy a bolo po problemoch
Drotove meraky maju vyhodu, ze reaguju okamzite. Kedysi som mal Cateye, jazdil som okolo 5500 km rocne a baterka vydrzala tusim 2 roky, mozno aj vyse 2.
Ked som kupoval druhy bicykel, chcel som merak na 2 bicykle, na ktorom sa daju nastavit 2 obvody kolies a ktory meria aj nastupane vyskove metre a ukazuje % stupania. Kupil som bezdrotovy Mavic, ktory po pomerne tazkopadnom sparovani so snimacmi rychlosti automaticky rozozna bicykel. Odozva katastrofalna. Po zastaveni na krizovatke este asi 8 s ukazuje poslednu rychlost. Po rozbehnuti asi az po 8 s zacne ukazovat rychlost. Vyhoda Mavic meraku, ma USB konektor, po zasunuti do pocitaca a spusteni Mavic aplikacie sa da pohodlne nastavovat. Napr. na zaciatku roka vynulovat celkove najazdene km za minuly rok. Alebo nastavit obvod novych inych plastov. Baterka vydrzala vyse roka. Mavic uz meraky nevyraba.
Po kupe tretieho bicykla som kupil bezdrotovu Sigmu 23.16. Odozva oproti Mavic meraku je lepsia. Tiez rozozna 2 bicykle, netreba zlozite parovanie, sada na druhy bicykel ma iny snimac. Baterka vydrzi asi rok a 11000 km. Baterka na snimaci rychlosti a snimaci kadencie o nieco viac. Display ukazuje naraz 5 udajov, okamzita rychlost, odjazdene km, kadencia, % stupania, kolko je hodin. Jeden takyto merak mi ale po 2 rokoch prestal fungovat snimat. Musel som kupit dalsi.
Mam aj lacny GPS merak Sigma pure GPS, ktory som kupil na dovolenky, na ktorych by som jazdil na pozicanom bicykli. Pretoze pri GPS meraku je jednoduchsia instalacia, staci pripevnit drzak na merak, netreba snimac rychlosti, magnet a merat a nastavovat obvod kolesa. Neviem ake su Garmin meraky, ale tato lacna Sigma sice posluzi, ale je velmi zla. Po zapnuti treba 2 az 3 minuty cakat, kym najde signal. Po prestavke v krcme, treba znovu cakat na signal aj ked trochu kratsie. Na druhy den treba znovu dlho cakat, aj ked sa vychadza z miesta, kde sa den pred tym skoncilo. A treba ho kazde 2 dni nabijat, ked sa jazdia kratke vzdialenosti okolo 50 az 60 km. Pure GPS namera priblizne o 1 km menej na 50 km oproti meraku so snimacom rychlosti.
Všetky cyklocomputre maju take chatrné uchytenie s gumičkamy? Bojimm sa ze zachviľu vytratim alebo odrazim ajtento co som si teraz kupil. Ja dosť drsne zaobchadzam s bicyklom.
Neviete, ci existuje moznost dat iba senzor na koleso a data by sa prenesali do nejakej app. v telefone?
Chcel by som totiz hlavne pocitat celkove ubehnute km a tak hladam nejake minimalisticke riesenie. Idealne by bolo keby to po sparovani zacalo zaznamenavat po otoceni kolesa same.
Alebo nejaky bezdrotovy mini cyklopocitac?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cau predavam 520+ v zaruke ako novy, zostal mi po predaji bicykla
podla obrazku to vyzera ako kopia iGPSport 618
https://www.igpsport.com/igs618
Podľa popisu by to mal byť IGPS 620
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/cyklopocitace-a-gps/tachometre/sigma-sport-bc-916-ats-computer.html
Ked som kupoval druhy bicykel, chcel som merak na 2 bicykle, na ktorom sa daju nastavit 2 obvody kolies a ktory meria aj nastupane vyskove metre a ukazuje % stupania. Kupil som bezdrotovy Mavic, ktory po pomerne tazkopadnom sparovani so snimacmi rychlosti automaticky rozozna bicykel. Odozva katastrofalna. Po zastaveni na krizovatke este asi 8 s ukazuje poslednu rychlost. Po rozbehnuti asi az po 8 s zacne ukazovat rychlost. Vyhoda Mavic meraku, ma USB konektor, po zasunuti do pocitaca a spusteni Mavic aplikacie sa da pohodlne nastavovat. Napr. na zaciatku roka vynulovat celkove najazdene km za minuly rok. Alebo nastavit obvod novych inych plastov. Baterka vydrzala vyse roka. Mavic uz meraky nevyraba.
Po kupe tretieho bicykla som kupil bezdrotovu Sigmu 23.16. Odozva oproti Mavic meraku je lepsia. Tiez rozozna 2 bicykle, netreba zlozite parovanie, sada na druhy bicykel ma iny snimac. Baterka vydrzi asi rok a 11000 km. Baterka na snimaci rychlosti a snimaci kadencie o nieco viac. Display ukazuje naraz 5 udajov, okamzita rychlost, odjazdene km, kadencia, % stupania, kolko je hodin. Jeden takyto merak mi ale po 2 rokoch prestal fungovat snimat. Musel som kupit dalsi.
Mam aj lacny GPS merak Sigma pure GPS, ktory som kupil na dovolenky, na ktorych by som jazdil na pozicanom bicykli. Pretoze pri GPS meraku je jednoduchsia instalacia, staci pripevnit drzak na merak, netreba snimac rychlosti, magnet a merat a nastavovat obvod kolesa. Neviem ake su Garmin meraky, ale tato lacna Sigma sice posluzi, ale je velmi zla. Po zapnuti treba 2 az 3 minuty cakat, kym najde signal. Po prestavke v krcme, treba znovu cakat na signal aj ked trochu kratsie. Na druhy den treba znovu dlho cakat, aj ked sa vychadza z miesta, kde sa den pred tym skoncilo. A treba ho kazde 2 dni nabijat, ked sa jazdia kratke vzdialenosti okolo 50 az 60 km. Pure GPS namera priblizne o 1 km menej na 50 km oproti meraku so snimacom rychlosti.
Chcel by som totiz hlavne pocitat celkove ubehnute km a tak hladam nejake minimalisticke riesenie. Idealne by bolo keby to po sparovani zacalo zaznamenavat po otoceni kolesa same.
Alebo nejaky bezdrotovy mini cyklopocitac?
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.rooehler.bikecomputer.pro&hl=en_GB&gl=US
alebo wahoo
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wahoofitness.fitness&hl=en_GB&gl=US