Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
mdfk momentalne mam tak mohutne A stlpiky, ze napriek tomu, ze mam prisvet, je mi takmer na nic. Zena to odmieta soferovat akoze cesty, co jazdim nemaju vela zakrut, ale ked na ne pride, tak hresim, vzdy. toto je ozaj zasadna vec, neviem si na to zvyknut. Ked je fajna zakruta idem len po stredovej ciare a castokrat auto v protismere zbadam az ked sa miname
do takych zakrut som bol zvyknuty pozerat uz bocnym oknom. Ale nepomaha ani sprava, ani zlava. Stlpik je proste vsade. A frajer ? ked ta minie auto tak, ze si o nom voúpred nevedel, tak s hnedym pruzkom jedine
Ja sa tiež prikláňam k názoru, že auto ti bude jazdiť tak ako sa oň staráš a ako s ním jazdíš. Jediná výnimka môže byť nejaký nepodarený kus. Inak osobne som predával Octaviu s 255 tis. km 1.6 tdi 77kw a okrem EGR ventilu boli menené iba spotrebné veci resp. rozvodová sada pri 180tis. Teraz mám Golf 7 1.6 tdi 81kw a aktuálne pri 155 tis. km mám okrem spotrebáku vymenený ľavý silentblok prevodovky a motorček klapky klimatizácie (obe veci som si menil sám doma a dokopy ma cena materiálu vyšla na 90 Eur). Takže klop klop a nech to Golfu ďalej fičí
nemyslím že ide primárne o to koľko ako kde, ak len po bratislave a okolí tak v pohode ono aj na snehu to podrží ak nebývaš niekde v strmom kopcom. A zase ďalšie, v horúcom lete to tiež nebude to pravé orechové, ale ak nejazdíš extrémne dynamicky tak to môže s prehľadom stačiť
toť môj názor
aj si hltac kilometrov ktory chape, ze celorocna pneumatika najde ovela skor limity ako v zime,tak aj v lete tak si ju kup. ak clovek spekuluje dokonca medzi roznymi typmi letnych ci zimnych pneu ta to pre teba nie je vela ludi na nich nadava a pritom nevyuziju potencial zimnych a letnych pneumatik ani na 25 percent.
aky mate nazor na celosezonne obutie ? najazd okolo 10k rocne
Môj názor je, že ak netráviš zimu v Tatrách, ale BA a okolie, prípadne juh, tak choď do toho... Hlavne pri väčších rozmeroch pneu prezúvanie + uskladnenie leze celkom do peňazí (v mojom prípade 120E/ročne) za čo mám za 4 roky v podstate nové pneu
Treba si ale kúpiť kvalitné, vtedy sú +/- ako tak ekvivalentné zimným čo sa týka vlastností
Realne na nejake dva tri dni v roku to ide aj na letnych,A na tie dni ked je sneh tak len na vyjazd z parkoviska lebo cesty su pravidelne nasolene. Ked sa chcem z pasie pošmýkat na 4x4 musim si vzdy privstat. Alebo sa da celorocne na zimakoch,tie su aspon na ten sneh ked nahodov nasnezi dobre,ale celorocky su kompromis ako v zime tak v lete. Je to o prioritach...
Čo mi hovoril kamarát v pneuserise, tak ako tu už bolo spomenuté:
Ani v lete a ani v zime to nieje ono.
My obidve autá prezúvame sezónne už niekoľko rokov - nebudem riskovať.
O pneumatiky sa vždy po sezóne postarám - umyjem, zbavím kamienkov/nečistôt, osetrím, zabalím a skladujem u mamy v pivnici ( celoročne teplota okolo 17°C )
... akurát včera som riešil Lukinove letné 15" z POLA
Inak nejaké postrehy/skúsenosti s letnými pneumatikami ???
205x55 R16 cca 70-80 eur kus drahšie nechcem.
Potrebujem na LEONa ( a určite už nechcem Continental CONTI ECO CONTACT )
Mal by si zvazit kupu na to urcenych vriec. Je s tym podstatne menej babracky ako s tou strecovou foliou, na kazdom vreci vies oznacit poziciu kolesa na aute a este aj nebudes dvakrat rocne produkovat zbytocny plastovy odpad.
Lubik - z vlastnej skusenosti som spokojny na leto so znackou Nexen. Sice makksie, rychlejsie idu dole, ale za mna OK, co sa tyka aquaplanning, tak super (a to je hlavne asi v lete). Skusal som aj zimne, ale na zimu uz budem volit inu znacku, nepresvedcili ma.
Zimné mám osvedčené SEBRING snow ( boli mi odporúčené a nebanujem ) už ich má aj Luki na POLE.
Letné mi boli zatiaľ kamarátom vychválené UNIROYAL RainSport5 - uvidíme ( je to Continental Group )
Ale na POLE máme už druhú sadu Matador Hectorra3 a na malom ľahkom autíčku super - no neviem ako by si počínali na LEONe Jezus strečfólia je plne recyklovateľný materiál ( už som to tu myslím raz písal - nikdy som ju nevyhodil "len tak" a osvedčila sa mi hlavne pri transporte autom - kolesá sa v aute ani nepohnú
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V starej Honde Jazz to smerom dolava tiež nie je idealne, teda lri mojej vyske a posede
toť môj názor
Môj názor je, že ak netráviš zimu v Tatrách, ale BA a okolie, prípadne juh, tak choď do toho... Hlavne pri väčších rozmeroch pneu prezúvanie + uskladnenie leze celkom do peňazí (v mojom prípade 120E/ročne) za čo mám za 4 roky v podstate nové pneu
Treba si ale kúpiť kvalitné, vtedy sú +/- ako tak ekvivalentné zimným čo sa týka vlastností
Pár testov:
https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm
https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm
Ani v lete a ani v zime to nieje ono.
My obidve autá prezúvame sezónne už niekoľko rokov - nebudem riskovať.
O pneumatiky sa vždy po sezóne postarám - umyjem, zbavím kamienkov/nečistôt, osetrím, zabalím a skladujem u mamy v pivnici ( celoročne teplota okolo 17°C )
... akurát včera som riešil Lukinove letné 15" z POLA
205x55 R16 cca 70-80 eur kus drahšie nechcem.
Potrebujem na LEONa ( a určite už nechcem Continental CONTI ECO CONTACT )
Mal by si zvazit kupu na to urcenych vriec. Je s tym podstatne menej babracky ako s tou strecovou foliou, na kazdom vreci vies oznacit poziciu kolesa na aute a este aj nebudes dvakrat rocne produkovat zbytocny plastovy odpad.
https://www.intercars.com/sk/eshop/mmt-t014-001-mammooth-mammooth-vrecia-na-pneumatiky-100x64cm-4ks-mmt-t014-001
Letné mi boli zatiaľ kamarátom vychválené UNIROYAL RainSport5 - uvidíme ( je to Continental Group )
Ale na POLE máme už druhú sadu Matador Hectorra3 a na malom ľahkom autíčku super - no neviem ako by si počínali na LEONe
Jezus strečfólia je plne recyklovateľný materiál ( už som to tu myslím raz písal - nikdy som ju nevyhodil "len tak" a osvedčila sa mi hlavne pri transporte autom - kolesá sa v aute ani nepohnú