Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
tak je to rokmi overene, predavane v zemi, kde idu v podstate len pick-upy, alebo muscle cars
Bohuzial EU legislativa je taka ako je, tak tu mame len odvary.
halo***** dovolil by som si (teoreticky) nesuhlasit, mal som forda Explorer, ktory bol trvala 4WD. jazdil som na 4x4 HI, co bol pomer 90:10 v prospech zadnej napravy, pri preklze isiel 50:50. Vzadu bol LSD differencial. 4x4 LO som nezaradil nikdy iba 2x, ked som to skusal, musel som stat na brzde a pekne to cvaklo.
btw v zime mi ta zadokolka uplne vyhovovala, bolo to suverenne auto. Ale je prevda, ze pracovne som ho v snehu nevyuzival a lahku korbu to tiez nemalo. Ale myslim si, ze uz dnes ide o taky polomytus, vzhladom na elektroniku a vsetky sytemy, ktore ta strazia.
Ked sa stretnem so susedom, ktory ma raptora, tak sa ho spytam, ake to ma rezimy.
Pred chvilou som cital stranku, kde chlap vysvetloval ze 4x4 u forda neznamena vsetky 4 kolesa hnane, ale zadna naprava + 1 predne. Na trvale 4x4 by si musel zavriet predny diff. Ale neviem, do akeho roku vyroby, popisoval tam modely do r. 2011 cca.
tu je video po PL, ale chlap to velmi dobre opisal, preco FORD. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Keď je v aute na výber 2H, 4H a 4L, vždy sa pri 4H (duplom pre redukciu) jedná o uzamknutý medzinápravový diferenciál (resp. auto ho nemá a predok sa pripája "natvrdo"). Na ceste pokrytej snehom by ani v takom prípade 4H autu neuškodilo, ale nie je to na to určené. Hlavne čím vyššia rýchlosť, tým väčšie "šponovanie".
EDIT: Ešte budem reagovať na tú ľahkú korbu. nie je to mýtus. Najmä v teréne pickup poskakuje a auto nedrží stopu.
Prevolal som suseda, Ranger nema medzinapravovy diff ako pise halo*****, a 4x4 HI mozes jazdit kedy chces. Zaradit ho mozes tiez za jazdy asi do 90km/h
Mohol by si sa rozpisat konkretnejsie? Rocniky, motorizacie a ked sa da tak aj nejaky dovod preco je poradie taketo?
Za mna je topka amarok v6 v automate. Permanentna 4x4 s torsenom v strede, uzavierkou v zadu. Po cipe to ma 300k. Najlepsia korba co sa tyka rozmeru. Dizajen kabiny bezkonkurencny. Len keby to nestalo tolko penazi a hlavne vymena rozvodov 4-6000e.... To proste nedavam...
halo***** už si rozhodnutý, všetko ostatné bude len prilisny kompromis. BTW, doteraz som jazdil len zadný náhon, alebo 4x4,ale len raz sa mi stalo na zadnom náhone - combi, že som sa nerozbehol na malom briezku v meste na suvislom snehu. Skôr nám skus povedať, kde bude gro toho pracant ci v meste, na poli, stavbe... Ci budeš plný prázdny atď. Podľa toho by si sa mal aj rozhodnúť. Tiež obutie bude u teba potom dôležité.
Ano viem co je najlepsie ale nemam na to peniaze preto bohuzial musim zlavit z poziadaviek a hladam ludi co jazdia s "normalnymi" pickupmi - zadnokolkami. Otazka teda je, je to naozaj taka katastrofa alebo sa s tym da normalne prezit zima? Momentalne mam este discoveryho co je poctiva 4x4 a to je parada, len teda ta korba by sa hodila...
UŽ STE PREZULI ? UŠETRITE SI PENIAZE. PODLA ŠTATISTÍK 94% NEHÔD V ZIME SPÔSOBIA VODIČI SO ZIMNÝMI PNEUMATIKAMI!!!!
MATOVIČ NÁS SÍCE NÚTI KUPOVAŤ ZIMNÉ PNEUMATIKY, KEĎŽE MÁ Z TOHO MILIÓNY NA DANIACH, NO POZRIME SA NA FAKTY.
VODIČI, KTORÍ POČAS ZIMY JAZDIA NA LETNÝCH PNEUMATIKÁCH SÚ ŠIKANOVANÍ POLÍCIOU NA KAŽDOM ROHU A PRETO SÚ OVEĽA VIAC OSTRAŽITÍ A JAZDIA MENEJ. NAOPAK ZIMŇÁCI JAZDIA PO SLOVENSKU KRÍŽOM KRÁŽOM BEZ OBMEDZENÍ A SPÔSOBUJÚ NEHODY!!!!
TAKŽE NAČO BUDEM KUPOVAŤ GUMY VYROBENÉ Z MŔTVYCH NENARODENÝCH PLODOV KVÔLI UMELOVYTVORENÉMU SNEHU KEĎ MÔŽEM DOSTAŤ ŠMYK AJ TAK?!!!!!!!!
SNÁĎ TO POCHOPIA KONEČNE AJ OVCE KEĎ BUDÚ MUSIEŤ PREZÚVAŤ UŽ 8-MI, 9-TY, 10-TY KRÁT KVÔLI ĎALŠEJ A ĎALŠEJ VIMISLENEJ ZIME!!!!!!!!!!!
A jeden komentár k tomu:
Sú dni, keď ťažké dopravné nehody spôsobia iba vodiči s vodičským oprávnením. Jazdi bez vodičáku - zachraňuješ životy.
Rozhodoval som sa, či to dať do vtipkára alebo do koronavírusu, tak nakoniec sem...
halo*****, nerozporujem, len ma to zaujalo; nevies, preco ma stat ta vymena rozvodov tolke prachy? To tam menia s retazami a napinakmi aj vsetky rozety? Ved ani praca s vyhodenim motora s prevodovkou von nemoze byt az taka draha... Co som narychlo zvedavo kukol, v Tuaregoch a Q7 to byva pod 2k
eg. https://www.kfautoservice.cz/rozvody-3-0tdi-vymena-rozvodu-3-0tdi/
Elektrické autá sú exteriérovo škaredé, takmer všetky, BMW nie je výnimkou. Prikladám fotografiu novej "elektrickej alternatívy S-class", Mercedesu EQS. S trochou preháňania to podľa môjho názoru naschvál robia tak škaredé, aby si relevantní zákazníci kupovali naďalej klasické limuzíny. Pretože zákazník S-class alebo BMW 7 len málokedy skonzumuje nárazovo také množstvo kokaínu, aby si zakúpil za 170.000 Eur toto.
Nová S-class nanešťastie neprebrala design cockpitu vodiča zo staršej generácie. A dvojicu oddelených tabletov sa im nepodarilo integrovať do okolia tak, aby to nepôsobilo rušivo. Oba tablety sú oddelené od prístrojovej dosky, a hlavne u toho vpravo je pri pohľade zboku taká rušivá medzera. Fotografiu prikladám tiež. Ešte sú 2 detaily, ktoré trocha zamrzia, a síce trošku nudnejšie zadné svetlá, na nerozoznanie od triedy E, tým však trpia aj ich najnovšie SUV. No a predné svetlá resp. celkovo spredu je S-ko málo impozantné, neodlišuje sa od E triedy, gril samozrejme zväčšili, ale svetlá.... A dá sa nadávať na nevkus, na opulentné gýče, na preferencie Čínskeho trhu atď, ale vlajková loď jednoducho musí pôsobiť impozantne z každého pohľadu, nie len zboku. Okrem týchto troch drobností, je samozrejme trieda S skvelá v každom inom ohľade, predáva sa a bude sa predávať, rovnako ako BMW 7. Audi A8 z tejto trojky je na niektorých trhoch jasne najslabšia predajmi, je to vidno aj v ponuke SR a ČR, samé najslabšie motorické verzie 50 TDI resp 55 TFSI, celkovo minimum skladových áut a o dosť menšie predaje najväčších limuzín oproti BMW a MB na mnohých rozhodujúcich trhoch.
Mam Navaru 3,0 V6 ma to A7 a nemam problem , jazdi to ako osobak len si treba uvedomit, ze auto ma 2,5 t a fyziku neobabres. Komfort jazdy u pic upov ovplivnuje ich nosnost, cim menej odvezu oto su pohodlnejsie. Navara ma nosnost cca 700kg. Hlavne treba vybrat dobry motor, ja ci jazdim sam alebo nalozeny a taham vozik na spotrebe to robi nieco cez liter naviac. Ja som s autom max spokojny, no ak by som ho menil siel by som do Raptora F150 alebo aspon Ranger Raptor.
fak ani zadarmo, som relista, j zatým vidím aj servis a nákady na prevadzku, a tie peniaze viem aj daleko efektívnejšie využiť na rodinu či koníčky. nepatrím k horným 5000 ale ani niesom robotník
auto je najhoršia investícia, čím drahšie tým rýchlejšie straca hodnotu ak to potom predavaš....
preto jazdím starý ford kým mi bude jazdiť nemením, a nič nobl ani kupovať nebudem, radsej si urobím niečo na dome ci zoberem niekam rodinu...
monetalne mam 3 auta.. na robotu a rodinne
v dnesnej dobe aj tak mas všetko na 5r.... a to je jedno ci to je od nemca, francuza, či cínana Baterkače rovnako, bude to mať 5r po 7 treba novu baterku, myslíš že to na bazare predas, tak možno za 1/3 ceny ked sa ti podarí
to je ekologia EU
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bohuzial EU legislativa je taka ako je, tak tu mame len odvary.
halo***** dovolil by som si (teoreticky) nesuhlasit, mal som forda Explorer, ktory bol trvala 4WD. jazdil som na 4x4 HI, co bol pomer 90:10 v prospech zadnej napravy, pri preklze isiel 50:50. Vzadu bol LSD differencial. 4x4 LO som nezaradil nikdy iba 2x, ked som to skusal, musel som stat na brzde a pekne to cvaklo.
btw v zime mi ta zadokolka uplne vyhovovala, bolo to suverenne auto. Ale je prevda, ze pracovne som ho v snehu nevyuzival a lahku korbu to tiez nemalo. Ale myslim si, ze uz dnes ide o taky polomytus, vzhladom na elektroniku a vsetky sytemy, ktore ta strazia.
Ked sa stretnem so susedom, ktory ma raptora, tak sa ho spytam, ake to ma rezimy.
Pred chvilou som cital stranku, kde chlap vysvetloval ze 4x4 u forda neznamena vsetky 4 kolesa hnane, ale zadna naprava + 1 predne. Na trvale 4x4 by si musel zavriet predny diff. Ale neviem, do akeho roku vyroby, popisoval tam modely do r. 2011 cca.
tu je video po PL, ale chlap to velmi dobre opisal, preco FORD.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
EDIT: Ešte budem reagovať na tú ľahkú korbu. nie je to mýtus. Najmä v teréne pickup poskakuje a auto nedrží stopu.
POZOR: Nepoužívejte pohon všech čtyř kol 4H pro normální jízdu po silnici.
http://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/vdirsnet/OwnerManual/Home/Content?variantid=3088&languageCode=cs&countryCode=CZE&Uid=G1414822&ProcUid=G1367701&userMarket=CZE&div=f&vFilteringEnabled=False
A prave to je to co sa mi nelubi, ze v zime (ked to prezeniem) na kazdej krizovatke budem tocit stelovatkom a pripinat a vypinat predok.
Za mna je topka amarok v6 v automate. Permanentna 4x4 s torsenom v strede, uzavierkou v zadu. Po cipe to ma 300k. Najlepsia korba co sa tyka rozmeru. Dizajen kabiny bezkonkurencny. Len keby to nestalo tolko penazi
UŽ STE PREZULI ? UŠETRITE SI PENIAZE. PODLA ŠTATISTÍK 94% NEHÔD V ZIME SPÔSOBIA VODIČI SO ZIMNÝMI PNEUMATIKAMI!!!!
MATOVIČ NÁS SÍCE NÚTI KUPOVAŤ ZIMNÉ PNEUMATIKY, KEĎŽE MÁ Z TOHO MILIÓNY NA DANIACH, NO POZRIME SA NA FAKTY.
VODIČI, KTORÍ POČAS ZIMY JAZDIA NA LETNÝCH PNEUMATIKÁCH SÚ ŠIKANOVANÍ POLÍCIOU NA KAŽDOM ROHU A PRETO SÚ OVEĽA VIAC OSTRAŽITÍ A JAZDIA MENEJ. NAOPAK ZIMŇÁCI JAZDIA PO SLOVENSKU KRÍŽOM KRÁŽOM BEZ OBMEDZENÍ A SPÔSOBUJÚ NEHODY!!!!
TAKŽE NAČO BUDEM KUPOVAŤ GUMY VYROBENÉ Z MŔTVYCH NENARODENÝCH PLODOV KVÔLI UMELOVYTVORENÉMU SNEHU KEĎ MÔŽEM DOSTAŤ ŠMYK AJ TAK?!!!!!!!!
SNÁĎ TO POCHOPIA KONEČNE AJ OVCE KEĎ BUDÚ MUSIEŤ PREZÚVAŤ UŽ 8-MI, 9-TY, 10-TY KRÁT KVÔLI ĎALŠEJ A ĎALŠEJ VIMISLENEJ ZIME!!!!!!!!!!!
A jeden komentár k tomu:
Sú dni, keď ťažké dopravné nehody spôsobia iba vodiči s vodičským oprávnením. Jazdi bez vodičáku - zachraňuješ životy.
Rozhodoval som sa, či to dať do vtipkára alebo do koronavírusu, tak nakoniec sem...
eg. https://www.kfautoservice.cz/rozvody-3-0tdi-vymena-rozvodu-3-0tdi/
Nová S-class nanešťastie neprebrala design cockpitu vodiča zo staršej generácie. A dvojicu oddelených tabletov sa im nepodarilo integrovať do okolia tak, aby to nepôsobilo rušivo. Oba tablety sú oddelené od prístrojovej dosky, a hlavne u toho vpravo je pri pohľade zboku taká rušivá medzera. Fotografiu prikladám tiež. Ešte sú 2 detaily, ktoré trocha zamrzia, a síce trošku nudnejšie zadné svetlá, na nerozoznanie od triedy E, tým však trpia aj ich najnovšie SUV. No a predné svetlá resp. celkovo spredu je S-ko málo impozantné, neodlišuje sa od E triedy, gril samozrejme zväčšili, ale svetlá.... A dá sa nadávať na nevkus, na opulentné gýče, na preferencie Čínskeho trhu atď, ale vlajková loď jednoducho musí pôsobiť impozantne z každého pohľadu, nie len zboku. Okrem týchto troch drobností, je samozrejme trieda S skvelá v každom inom ohľade, predáva sa a bude sa predávať, rovnako ako BMW 7. Audi A8 z tejto trojky je na niektorých trhoch jasne najslabšia predajmi, je to vidno aj v ponuke SR a ČR, samé najslabšie motorické verzie 50 TDI resp 55 TFSI, celkovo minimum skladových áut a o dosť menšie predaje najväčších limuzín oproti BMW a MB na mnohých rozhodujúcich trhoch.
Zdroj foto : motor-car.sk
zihadlo 5
Fakt ani zadarmo ? Lebo ak nie, tak si brutálne zásadový človek
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
auto je najhoršia investícia, čím drahšie tým rýchlejšie straca hodnotu ak to potom predavaš....
preto jazdím starý ford kým mi bude jazdiť nemením, a nič nobl ani kupovať nebudem, radsej si urobím niečo na dome ci zoberem niekam rodinu...
monetalne mam 3 auta.. na robotu a rodinne
to je ekologia EU