Takze dezolovi sa nepáčia “ stredoveké šialenosti “ . Neviem čo by taký dezol potom robil v Austrálii , kde držali lockdown niekoľko sto dni v jednom kuse . Áno , jasne Gdrist ma patent na pandemiu , len škoda , že ho nikto nepočúva . Teda okrem “ vysneného Švédska “ . Už prosim ta sa zobuď z tej Švédskej polucie a vráť sa nohami na Slovensko s jeho špecifikami , mentálnou zaostalostou zodpovedajúcou percentám ockovanych / 43% !!! / s slabuckou vládou a množstvom politických hien , čakajúcich kedy kedy táto zdochynajuca koalícia poslednýkrát vydýchne .
Bolo to ešte za boľševika... Niekedy začiatkom 80-tych rokov. V 78-om som nastúpil po škole do prvého zamestnania, posadili ma k šéfovi oddelenia a ten kúril ako fabrický komín. Chodil som domov presmradnutý ako z krčmy.
Keď som sa vrátil z vojny (1 rok) tak zakázali fajčiť na pracovisku, ak tam bol nefajčiar. Zároveň bol zákaz fajčiť v MHD, vo vnútroštátnych leteckých linkách, vo vlakoch rozdelili vagóny na fajčiarske a nefajčiarske. Neskôr aj na prímestských aj diaľkových autobusových linkách. Niekedy okolo roku 1986 keď som občas cestoval do Prahy, tak sa už v autobusoch nefajčilo.
Oddelené priestory v krčmách boli uzákonené až za kapitalistu.
Ja som vlastne nejake prve zamestnanie zažil už v roku 1981 po vyučnom liste. Lenže potom škola. Pred vojnou od leta 1984 a do leta 1988 VUZ, tam to bolo OK. Nefajčiari. No a potom som šiel robiť majtra OV do podniku, kde som získal vyučny list. No a tam som nefajčil asi len ja a hlavny majster. Vedel som o zakone, že treba sa hlavne ozvat. Tak som sa ozval. No velmi sa im to nepačilo. Mlady fagan 25 ročny a toto si dovolí!. Bola taka miestnost, kde sme mali akože skrine na zvršky, tak tam chodili huliť pri otvorenom okne. Už žiadne vyudene kancelarie. No a od vtedy to nepoznam.
Cez tyzden prekvapila firma ze zaplatila testy na protilatky, igg s 407, igg 192, astru som dostal koncom jula, som zvedavy co blizky kolegovia, jeden neockovany, druhy pfizer.
No a doma som presvedcil mladeho(12r), vzopreli sme sa žene💪 a ma za sebou prveho pfizera ... takze uz len zena je cierna ovca🙈
V ziadnej literature ani v ziadnom pandemickom plane sa nevyskytovali tie stredoveke sialenosti, v ktorych od marca 2020 zijeme. Boli tam rozumne riesenia a pristupy, vychadzajuce zo 150 rocnych epidemiologickych skusenosti. Ziadny "lockdown" (pred februarom 2020 toto slovo v epidemiologii neexistovalo), ziadne masove testovania zdravych ludi, alebo nedajboze ich karantena. Ziadne zatvaranie skol na dlhe mesiace (maximalne kratke "prazdniny" ako sme mavali pocas chripok), ziadne obmedzenia bezneho verejneho zivota (maximalne tak obmedzenie masovych akcii).
super, takze ked teraz vsetko zrusime, max sem tam zavreme daku triedu na par dni alebo obmedzime sem tam dake koncerty, festaky atd tak nam to uvolni nemocnice? tak to mam chapat? nas problem je ze mame vela opatreni, preto mame plne nemocnice?
lebo podla toho mame daleko viac opatreni a aj tak to doslo do stavu ze nemocnice su plne, pacientov vozia inde, obmedzuju operacie pre ostatnych, lekari vyberaju koho pripojit a koho nie...
a nebola prave who ta organizacia ktora to najviac podcenila na zaciatku? resp mozno sa drzala takychto svojich 'pravidiel' ze nic netreba a preto sa to rychlo rozletelo vsade?
btw toto mi akurat poslal znamy, neviem odkail to vykopcil:
Článok 4
Aplikácia tretej posilňovacej (booster) dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 pre
ostatné osoby
(1) Posilňovaciu („booster“) dávku vakcíny je možné podať kompletne zaočkovanej osobe
vo veku od 18 rokov najskôr za 6 mesiacov po podaní poslednej dávky základnej
očkovacej schémy.
(2) Osobám, ktoré boli kompletne zaočkované a prekonali ochorenie COVID-19, sa tretia
posilňovacia dávka („booster“) dávka neodporúča vzhľadom na skutočnosť, že
prekonanie ochorenia COVID-19 pôsobí ako tretia posilňovacia („booster“) dávka.
(3) V prípade, ak si žiada osoba podať tretiu posilňovaciu (booster) dávku aj napriek
skutočnosti uvedenej v Článku 3 ods. 2 tohto usmernenia, bude jej podanie tejto dávky
umožnené.
(4) Podanie tretej posilňovacej (booster) dávky je vhodné zvážiť najmä osobám, ktoré
a) prekonali ochorenie COVID-19 pred viac ako dvanástimi (12) mesiacmi,
b) mali ochorenie COVID-19 s asymptomatickým alebo oligosymptomatickým
priebehom.
Inak tie opatrenia stoja za h...o, už vidím ako v prevádzkach budú majitelia kontrolovať zákazníkov. Kašľu na to všetci...tu pomôže jedine lockdown,lebo to fakt bude katastrofálne.
Napriklad tak ako to robia v Rakusku a nikto s tym nema problem, restauracie funguju a su plne. Prides, slusne ta casnik poprosi kod, ty mu ho ukazes a vsetko je ok.
Ziadne dristy ako na SK, ze "omedzovanie" prav.
To len v tomto state sa vzdy nieco riesi.
Moze behat mestska policia a kontrolovat a nahlasovat.
Porusil si, 1x ti dam napomenutie, pri 2 hom zavriem prevadzku,
Vybavene.
za to moze Fico, Pele a Kotlebovci - z Kovidu si spravili politicku temu ako najvacsi chrapuni, a kedze maju spolu okolo 45% volicov, 45% ludi ostane neockovanych aby "ukazali" Matovicovi. A vsetky opatrenia budu sabotovat.
Vo vyspelych krajinach sa Kovid nespolitizoval, a preto tam maju aj vyssiu zaockovanost.
Tak neviem či je problém so zastaralosťou, keď všade funguje parameter, že nemocnice plnia v neporovnateľnej miere neockovani pacienti. To, že sa nemôžem nakaziť ako očkovaný samozrejme nepočítam. Výhoda je dnes v tom, že priebeh to zmierňuje....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Očkovanie pre 5+ deti je bezpečne .
? : https://dennikn.sk/2607529/vakcina-od-pfizeru-je-u-deti-5-vysoko-ucinna-pediatricka-visolajska-so-svojimi-detmi-budem-prva-v-rade-ked-ju-schvali-ema/?cst=d692293ce009ee5db9d1a35c6e006f09253005cb
ramon dojdem, nepichne a zaregistruje ze som pichnuty? ?
Keď som sa vrátil z vojny (1 rok) tak zakázali fajčiť na pracovisku, ak tam bol nefajčiar. Zároveň bol zákaz fajčiť v MHD, vo vnútroštátnych leteckých linkách, vo vlakoch rozdelili vagóny na fajčiarske a nefajčiarske. Neskôr aj na prímestských aj diaľkových autobusových linkách. Niekedy okolo roku 1986 keď som občas cestoval do Prahy, tak sa už v autobusoch nefajčilo.
Oddelené priestory v krčmách boli uzákonené až za kapitalistu.
Ja som vlastne nejake prve zamestnanie zažil už v roku 1981 po vyučnom liste. Lenže potom škola. Pred vojnou od leta 1984 a do leta 1988 VUZ, tam to bolo OK. Nefajčiari. No a potom som šiel robiť majtra OV do podniku, kde som získal vyučny list. No a tam som nefajčil asi len ja a hlavny majster. Vedel som o zakone, že treba sa hlavne ozvat. Tak som sa ozval. No velmi sa im to nepačilo. Mlady fagan 25 ročny a toto si dovolí!. Bola taka miestnost, kde sme mali akože skrine na zvršky, tak tam chodili huliť pri otvorenom okne. Už žiadne vyudene kancelarie. No a od vtedy to nepoznam.
Už mam termin na zajtra popoludni, nar.futbalovy štadion BA.
No a doma som presvedcil mladeho(12r), vzopreli sme sa žene💪 a ma za sebou prveho pfizera ... takze uz len zena je cierna ovca🙈
https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/ex-charit-chefvirologe-krueger-2g-ist-nicht-sicherer-aber-unfreier-78186550.bild.html
super, takze ked teraz vsetko zrusime, max sem tam zavreme daku triedu na par dni alebo obmedzime sem tam dake koncerty, festaky atd tak nam to uvolni nemocnice? tak to mam chapat? nas problem je ze mame vela opatreni, preto mame plne nemocnice?
lebo podla toho mame daleko viac opatreni a aj tak to doslo do stavu ze nemocnice su plne, pacientov vozia inde, obmedzuju operacie pre ostatnych, lekari vyberaju koho pripojit a koho nie...
a nebola prave who ta organizacia ktora to najviac podcenila na zaciatku? resp mozno sa drzala takychto svojich 'pravidiel' ze nic netreba a preto sa to rychlo rozletelo vsade?
Článok 4
Aplikácia tretej posilňovacej (booster) dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 pre
ostatné osoby
(1) Posilňovaciu („booster“) dávku vakcíny je možné podať kompletne zaočkovanej osobe
vo veku od 18 rokov najskôr za 6 mesiacov po podaní poslednej dávky základnej
očkovacej schémy.
(2) Osobám, ktoré boli kompletne zaočkované a prekonali ochorenie COVID-19, sa tretia
posilňovacia dávka („booster“) dávka neodporúča vzhľadom na skutočnosť, že
prekonanie ochorenia COVID-19 pôsobí ako tretia posilňovacia („booster“) dávka.
(3) V prípade, ak si žiada osoba podať tretiu posilňovaciu (booster) dávku aj napriek
skutočnosti uvedenej v Článku 3 ods. 2 tohto usmernenia, bude jej podanie tejto dávky
umožnené.
(4) Podanie tretej posilňovacej (booster) dávky je vhodné zvážiť najmä osobám, ktoré
a) prekonali ochorenie COVID-19 pred viac ako dvanástimi (12) mesiacmi,
b) mali ochorenie COVID-19 s asymptomatickým alebo oligosymptomatickým
priebehom.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zbirka-umrti-covid-dezinformace.A211112_101819_domaci_dape
🔓 : https://dennikn.sk/2609169/v-parlamente-kotlebovci-aj-fico-nenosia-respiratory-a-je-tazke-s-tym-nieco-urobit/?cst=47f7ec177714b8220346cb0c59c2fb0c948632a1
A ešte preceda a jeho kovidova epopeja 🔓 : https://dennikn.sk/2589687/fico-falsoval-test-na-covid-ignoroval-vyzvy-hygienikov-a-pred-volicmi-tajil-ze-prekonal-tuto-strasnu-chorobu/?cst=b562e2690fa7ced9f8f35824f24dbf5f7203c691
Napriklad tak ako to robia v Rakusku a nikto s tym nema problem, restauracie funguju a su plne. Prides, slusne ta casnik poprosi kod, ty mu ho ukazes a vsetko je ok.
Ziadne dristy ako na SK, ze "omedzovanie" prav.
To len v tomto state sa vzdy nieco riesi.
Moze behat mestska policia a kontrolovat a nahlasovat.
Porusil si, 1x ti dam napomenutie, pri 2 hom zavriem prevadzku,
Vybavene.
Vo vyspelych krajinach sa Kovid nespolitizoval, a preto tam maju aj vyssiu zaockovanost.
Dnesne cisla, nemyslim ze treba nieco dodat... zastarala ci nie vysledky su celkom presvedcive.