Ahoj delší dobu jsem taky vybíral a dnes jsem vyzkoušel 3 modely od Northwave a nakonec jsem si nechal objednat Celsius XC Arctic GTX - na prodejně je měli jen v té fosforující žluté tak budu mít černou klasiku.
MI-KU Ja ich vozim uz druhu zimu, i ked cestnu verziu (ale pouzivam ich aj na mtb). To kde je limit je velmi individualne, kazdopadne ak mozem poradit je velmi dolezite trafit spravnu ponozku. Ja som nakoniec skoncil u tenkych letnych ponozkach a aj samotny northwave vyslovene neodporuca hrube ponozky lebo potom sa noha spari a bude ti zima "zvnutra". Treba vyskusat a zistit co funguje pre teba najlepsie.
Díky, jj experimentovat budu mě jde o to zda jsou ok na nějakých -5°C možná -10°C a zároveň zda se v nich dá i v plusových teplotách kolem 10°C nebo nějaké ty teploty kolem 10°C bude lepší řešit letní tretrou s návleky.
Trochu tedy doufám, že to v nich půjde s nějakou extra tenkou ponožkou.
Jinak k nazouvání (to je pro mne porod) je nějaký fígl jak tam narvat nohu přes ten neopren a zároveň za něj nemuset moc tahat?
Je to maličkost, jak se tam člověk dostane už je botka super, ale nazout se mi trvalo 5 minut 😂
Aha no tak to se těším, ale tak zas lepší než se mordovat s návleky a mít je věčně roztrhané.
Jinak mne dost překvapila měkčí podrážka i to jak dobře držela na kachličkách v obchodě.
Zkoušel jsem i nějakou verzi s Michelin podrážkou ale to bylo hrozně měkký a jelikož používám šlehače tak jsem si nebyl jist zda by to už nevadilo a hlavně to nebylo GTX a tak zateplené.
Ja to za ten neopren taham poriadne a drzi to. Ja ich jazdim od cca 10 stupnov (ak viem ze sa bude ochladzovat a nie oteplovat) a ak su minusove teploty pouzivam este navlek na spicku (ale to nie je realizovatelne pre mtb variantu). Ponozku pouzivam tenku letnu v akychkolvek teplotach.
No na lavej som to urval uz. Tam kde je napojeny neopren na vnutorny flis. A teraz ked to obuvam sa mi ten flis zhrna patou dole cize to ide este horsie. Budem to musiet nejak zas prisit. Ja mam shimano 45,5ky a nohu 46tku a NW som bral 47cky a aj tak su strasne uzke. Nasiel som jedny ponozky ktore su tak tenke ze mam aspon aky taky pocit ze nemam nohu vo zveraku. Ultralwtne santini. Su dost hladke cize noha sa dobre smyka do tretry ?
Dobrý tak toho sem se bal raději to za to nebudu tahat.
Úzký? Já mám extra širokou nohu, mám problém koupit i klasické boty.
Tretry sem měl Shimano 45,5 pak Sidi 45 nohu mám na 43 co do délky.
No a Northwave jsem vzal 44 s tím ze na šířku i po utažení úplně v pohodě a na délku tam mám cca 1cm což jsem si řekl dobra rezerva na silnou ponozku. Zvažoval jsem poprvé snad po 20 letech jestli nekoupit 43 ale pak jsem si řekl zimní raději víc volné s rezervou.
Nicméně u letních bych do 43 šel.
Mě se jedna tedy o šířku cca v 1/3 délky chodidla od špičky.
Ahojte, taka divná otázka: Keď máte zimné tretry a zimné nohavice, prekrývajú sa? Myslím že napr. MW701 myjú také neoprénové prekrytie členka a niesom si istý či mi prekryje koniec zimných nohavíc. Ďakujem
Mám MW701 a prekrývajú sa. v danom mieste mám tri vrstvy: ponožku, nohavice a ten neoprén z tretier. ponožku mám vždy mierne prepotenú, ale necítim chlad (zatial som ich testoval len nad 5 st C, možno pod nulou potenie zmizne). neoprén je pomerne vysoký, takže nemusíš mať strach, že by ti fúkalo na členok.
zalezi ake mas dlhe nohy, ako ti sadne velkost nohavic. cim chudsi a vyssi si tym je vacsia sanca ze sa neprekryju. mne koncia pri neoprene mw5. mal som aj gate ktore sli az pod neopren. imroman to tusim riesi odstrihnutymi starymi navlekmi na ruky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vozí je tu někdo?
Trochu tedy doufám, že to v nich půjde s nějakou extra tenkou ponožkou.
Jinak k nazouvání (to je pro mne porod) je nějaký fígl jak tam narvat nohu přes ten neopren a zároveň za něj nemuset moc tahat?
Je to maličkost, jak se tam člověk dostane už je botka super, ale nazout se mi trvalo 5 minut 😂
Jinak mne dost překvapila měkčí podrážka i to jak dobře držela na kachličkách v obchodě.
Zkoušel jsem i nějakou verzi s Michelin podrážkou ale to bylo hrozně měkký a jelikož používám šlehače tak jsem si nebyl jist zda by to už nevadilo a hlavně to nebylo GTX a tak zateplené.
Úzký? Já mám extra širokou nohu, mám problém koupit i klasické boty.
Tretry sem měl Shimano 45,5 pak Sidi 45 nohu mám na 43 co do délky.
No a Northwave jsem vzal 44 s tím ze na šířku i po utažení úplně v pohodě a na délku tam mám cca 1cm což jsem si řekl dobra rezerva na silnou ponozku. Zvažoval jsem poprvé snad po 20 letech jestli nekoupit 43 ale pak jsem si řekl zimní raději víc volné s rezervou.
Nicméně u letních bych do 43 šel.
Mě se jedna tedy o šířku cca v 1/3 délky chodidla od špičky.