Chlapi ( aj iné pohlavia ) čo máte za sebou tú hnusobu, tiež pozorujete zníženie výkonnosti teraz s odstupom času?
V minulú nedeľu ( to bol prvý deň po covide ) som bol lepšie ako včera aj dnes.
Očividne som o dosť slabší. Musel som pár krát normálne zastaviť a na chvíľu oddýchnuť aj včera aj dnes.
Medicínsky to vysvetliť neviem, to je úplne mimo mňa. Ale dá sa to pozorovať aj pri iných chorobách, zvýšenej námahe a napr aj po o***** sú na druhý deň je tep mierne zvýšený.
K tej vakcine, ten prenos podla mojej skusenosti znacne obmedzuje. Ja ako zaockovany, mierny priebeh (nadcha). Cely cas som bol doma s priatelkou, bez ruska, samozrejme ziadne mecheche, kym som nevedel bol som pozriet niekolkokrat rodicov a brata ...nikoho som nenakazil, samozrejme vsetci ockovani. Co sme sa nakazili od kamosa, ostatni neockovani mali tazsi priebeh, aj to posunuli dalej. Ockovani sme tam boli dvaja, ten druhy to ani nechytil. Ale MUDr.Marianko Samuhel mi aj toto urcite vyvrati.
…” Cely cas som bol doma s priatelkou, bez ruska, samozrejme ziadne mecheche,”
Ale to je veľká chyba priateľu … viróza sa musí vypotiť na cudzom tele 😂 . A ako som už aj písal a aj praktizujem pri “ chripočke “ , zozadu bez lásky , rýchlo a ak použiť ochranu , tak postači FFP2 😜
scarinko ale nechapem ta - ziadna propaganda. ale pri niektorych chorobach sa preockovava po nejakom case. to je proste fakt. to ze 2 davky nestacia na cely zivot bolo jasne uz dopredu
10 rokov /tetanus/ vs. 3 mesiace (najnovsie doporucenie EMA) ??
"... K tej vakcine, ten prenos podla mojej skusenosti znacne obmedzuje ..."
Asi to nebude celkom pravda. Že i očkovaní prenášajú nákazu povedal včera v TV-správach MUDr. Sabaka. U nás v práci to platí dvojnásobne. Doniesli to 2 zaočkovaní a nakazili 2-ch očkovaných a 2-och čistých. Ten prvý sa už vrátil z 3-týždňovej PN, ostatní sú ešte na PN. Šéf našej pobočky požiadal očkovaných, aby sa tiež testovali.
Novsie garminy co meraju aj stres a spanok a dychanue pekne ukazu ako ten covid vsetko narusi. Zvyseny stres, rychlejsie dychanie a hrozne spankove skore.
Ak pretrvavaju nejake priznaky aj par mesiacov po prekonani Covidu:
výrazná, nezvyčajná a neprimeraná únava;
zadýchavanie sa aj po slabej námahe alebo v pokoji;
slabosť svalov;
zvýšená teplota;
dlhotrvajúci, najčastejšie suchý kašeľ;
zmeny nálady vrátane depresie;
výpadky pamäti, neschopnosť sústrediť sa;
bolesti kĺbov;
bolesti hlavy;
bodavé bolesti v rukách a nohách;
problémy so spánkom;
problémy súvisiace s trávením: hnačka, zápcha, nevoľnosť, vracanie;
strata chuti a čuchu;
bolesti v krku a ťažkosti s prehĺtaním;
novovzniknutá cukrovka a arteriálna hypertenzia (vysoký krvný tlak);
rôzne prejavy na koži;
búšenie srdca;
vypadávanie vlasov, strata zubov a ďalšie.
Ja mam sice len kratku po covide,
lahko sa zadycham.
busenie srdca - tep mi lieta hore dole aj v pokoji
stale trochu kaslem
este stale ciastocna strata chuti a cuchu
vysoka hladina stresu pocas celeho dna.
Ale predsa Garminy su zle. Americke. Fuj! Kto si nenechal vpravit čip do tela ockovanim takto pomocou nich (garminov) im dodava kompletne inormacie o polohe a zdravotne informacie sam pomocou externych senzorov. A mozno ta v noci aj priamo cez neho ovladaju. Nenos ho!
Medicínsky to vysvetliť neviem, to je úplne mimo mňa. Ale dá sa to pozorovať aj pri iných chorobách, zvýšenej námahe a napr aj po o***** sú na druhý deň je tep mierne zvýšený.
Aspoň toľko z môjho pozorovania.
Tak tak mne stúpol kludovy tep zo 45 na 70 a dokonca jednu noc keď mi bolo najhoršie som mal 120 tep takmer celu noc...ockovany 2x, 3 týždne pred treťou davkou...inac čuch sa mi vratil za 5 dní...
Ale predsa Garminy su zle. Americke. Fuj! Kto si nenechal vpravit čip do tela ockovanim takto pomocou nich (garminov) im dodava kompletne inormacie o polohe a zdravotne informacie sam pomocou externych senzorov. A mozno ta v noci aj priamo cez neho ovladaju. Nenos ho!
Pred prvými príznakmi veľmi studené končatiny, znížený tep v noci (asi 3-4 dni).
1. Týždeň
- teplota do 37.8°C (celkovo asi 7 dní v rade)
- suchý kašeľ - postupne veľmi dusivý, tlak na hrudi, nemohol som sa plne zhlboka nadýchnuť.
- úplná strata čuchu a chuti - absolútne nič (asi 5. deň od prvých príznakov)
- extrémna únava prvé dni, stavy, že som ledva dokázal otvoriť očí (to som nezažil pri žiadnej chorobe) 😀
- spánok 10-13 hodín
2. Týždeň
- dusenie a tlak na hrudi ustúpili (Stoptussin kvapky + vitamíny D, Zinok, Vitamín C)
- výrazný suchý kašeľ pretrváva
- postupne sa začal vracať čuch aj chuť
- veľká únava aj po pár hodinách za PC
- objavilo sa búšenie srdca (niečo ako arytmia, veľmi zlý pocit)
- pokojové tepy hlavne v noci veľmi nízke tepy pod 40, avšak stačilo sa len prejsť po byte a vystreľovali cez 100 tepov.
- mdloby
Po 18 dňoch kedy mi lekárka ukončila karanténu
- suchý kašeľ, nádcha, búšenie srdca, mdloby
Long Covid
1- 3. mesiac
- suchý kašeľ, mdloby, striedajúce sa stavy nespavosti a únavy, búšenie srdca pretrvávalo s postupným zlepšovaním (žiaden lekár mi nevedel vysvetliť pôvod a aké to môže mať následky pri tréningu), netlačil som na pílu pre istotu, ale občas bola aj intenzita.
Po 3-4. mesiacoch
- postupne zmizlo búšenie srdca, bol som aj na EKG, ale bolo to zrovna v čase, kedy to mizlo a už mi nič nezachytili.
Moja žena (27 rokov) mala rovnaké búšenie srdca, ona musela ísť aj na holter, prešlo jej to tiež pozvoľne cca. po 4 mesiacoch.
My sme asi schytali ešte prvú variantu
Po druhom očkovaní (Moderna) - 1 deň zimnica - horúčka 39°C, nespavosť 1 - 2. týždeň (podobné ako po Covide)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dokonca aj po vakcine som to pozoroval
Ale to je veľká chyba priateľu … viróza sa musí vypotiť na cudzom tele 😂 . A ako som už aj písal a aj praktizujem pri “ chripočke “ , zozadu bez lásky , rýchlo a ak použiť ochranu , tak postači FFP2 😜
10 rokov /tetanus/ vs. 3 mesiace (najnovsie doporucenie EMA) ??
Asi to nebude celkom pravda. Že i očkovaní prenášajú nákazu povedal včera v TV-správach MUDr. Sabaka. U nás v práci to platí dvojnásobne. Doniesli to 2 zaočkovaní a nakazili 2-ch očkovaných a 2-och čistých. Ten prvý sa už vrátil z 3-týždňovej PN, ostatní sú ešte na PN. Šéf našej pobočky požiadal očkovaných, aby sa tiež testovali.
Tieto tvrdenia sa navzajom vylucuju? Ako fakt?
pre menej chápavých - problém asi robí slovíčko "značne"
Lebo v tvojej bubline to roznasali ockovani?
výrazná, nezvyčajná a neprimeraná únava;
zadýchavanie sa aj po slabej námahe alebo v pokoji;
slabosť svalov;
zvýšená teplota;
dlhotrvajúci, najčastejšie suchý kašeľ;
zmeny nálady vrátane depresie;
výpadky pamäti, neschopnosť sústrediť sa;
bolesti kĺbov;
bolesti hlavy;
bodavé bolesti v rukách a nohách;
problémy so spánkom;
problémy súvisiace s trávením: hnačka, zápcha, nevoľnosť, vracanie;
strata chuti a čuchu;
bolesti v krku a ťažkosti s prehĺtaním;
novovzniknutá cukrovka a arteriálna hypertenzia (vysoký krvný tlak);
rôzne prejavy na koži;
búšenie srdca;
vypadávanie vlasov, strata zubov a ďalšie.
https://www.union.sk/postcovidovy-syndrom/
lahko sa zadycham.
busenie srdca - tep mi lieta hore dole aj v pokoji
stale trochu kaslem
este stale ciastocna strata chuti a cuchu
vysoka hladina stresu pocas celeho dna.
Tak tak mne stúpol kludovy tep zo 45 na 70 a dokonca jednu noc keď mi bolo najhoršie som mal 120 tep takmer celu noc...ockovany 2x, 3 týždne pred treťou davkou...inac čuch sa mi vratil za 5 dní...
ani to skore 88 nebude nahoda
Pred prvými príznakmi veľmi studené končatiny, znížený tep v noci (asi 3-4 dni).
1. Týždeň
- teplota do 37.8°C (celkovo asi 7 dní v rade)
- suchý kašeľ - postupne veľmi dusivý, tlak na hrudi, nemohol som sa plne zhlboka nadýchnuť.
- úplná strata čuchu a chuti - absolútne nič (asi 5. deň od prvých príznakov)
- extrémna únava prvé dni, stavy, že som ledva dokázal otvoriť očí (to som nezažil pri žiadnej chorobe) 😀
- spánok 10-13 hodín
2. Týždeň
- dusenie a tlak na hrudi ustúpili (Stoptussin kvapky + vitamíny D, Zinok, Vitamín C)
- výrazný suchý kašeľ pretrváva
- postupne sa začal vracať čuch aj chuť
- veľká únava aj po pár hodinách za PC
- objavilo sa búšenie srdca (niečo ako arytmia, veľmi zlý pocit)
- pokojové tepy hlavne v noci veľmi nízke tepy pod 40, avšak stačilo sa len prejsť po byte a vystreľovali cez 100 tepov.
- mdloby
Po 18 dňoch kedy mi lekárka ukončila karanténu
- suchý kašeľ, nádcha, búšenie srdca, mdloby
Long Covid
1- 3. mesiac
- suchý kašeľ, mdloby, striedajúce sa stavy nespavosti a únavy, búšenie srdca pretrvávalo s postupným zlepšovaním (žiaden lekár mi nevedel vysvetliť pôvod a aké to môže mať následky pri tréningu), netlačil som na pílu pre istotu, ale občas bola aj intenzita.
Po 3-4. mesiacoch
- postupne zmizlo búšenie srdca, bol som aj na EKG, ale bolo to zrovna v čase, kedy to mizlo a už mi nič nezachytili.
Moja žena (27 rokov) mala rovnaké búšenie srdca, ona musela ísť aj na holter, prešlo jej to tiež pozvoľne cca. po 4 mesiacoch.
My sme asi schytali ešte prvú variantu
Po druhom očkovaní (Moderna) - 1 deň zimnica - horúčka 39°C, nespavosť 1 - 2. týždeň (podobné ako po Covide)