V minulú nedeľu ( to bol prvý deň po covide ) som bol lepšie ako včera aj dnes.
Očividne som o dosť slabší. Musel som pár krát normálne zastaviť a na chvíľu oddýchnuť aj včera aj dnes.
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
Aspoň toľko z môjho pozorovania.
dokonca aj po vakcine som to pozoroval
Ale to je veľká chyba priateľu … viróza sa musí vypotiť na cudzom tele 😂 . A ako som už aj písal a aj praktizujem pri “ chripočke “ , zozadu bez lásky , rýchlo a ak použiť ochranu , tak postači FFP2 😜
10 rokov /tetanus/ vs. 3 mesiace (najnovsie doporucenie EMA) ??
Asi to nebude celkom pravda. Že i očkovaní prenášajú nákazu povedal včera v TV-správach MUDr. Sabaka. U nás v práci to platí dvojnásobne. Doniesli to 2 zaočkovaní a nakazili 2-ch očkovaných a 2-och čistých. Ten prvý sa už vrátil z 3-týždňovej PN, ostatní sú ešte na PN. Šéf našej pobočky požiadal očkovaných, aby sa tiež testovali.
Tieto tvrdenia sa navzajom vylucuju? Ako fakt?
pre menej chápavých - problém asi robí slovíčko "značne"
Lebo v tvojej bubline to roznasali ockovani?
výrazná, nezvyčajná a neprimeraná únava;
zadýchavanie sa aj po slabej námahe alebo v pokoji;
slabosť svalov;
zvýšená teplota;
dlhotrvajúci, najčastejšie suchý kašeľ;
zmeny nálady vrátane depresie;
výpadky pamäti, neschopnosť sústrediť sa;
bolesti kĺbov;
bolesti hlavy;
bodavé bolesti v rukách a nohách;
problémy so spánkom;
problémy súvisiace s trávením: hnačka, zápcha, nevoľnosť, vracanie;
strata chuti a čuchu;
bolesti v krku a ťažkosti s prehĺtaním;
novovzniknutá cukrovka a arteriálna hypertenzia (vysoký krvný tlak);
rôzne prejavy na koži;
búšenie srdca;
vypadávanie vlasov, strata zubov a ďalšie.
https://www.union.sk/postcovidovy-syndrom/
lahko sa zadycham.
busenie srdca - tep mi lieta hore dole aj v pokoji
stale trochu kaslem
este stale ciastocna strata chuti a cuchu
vysoka hladina stresu pocas celeho dna.
Aspoň toľko z môjho pozorovania.
Tak tak mne stúpol kludovy tep zo 45 na 70 a dokonca jednu noc keď mi bolo najhoršie som mal 120 tep takmer celu noc...ockovany 2x, 3 týždne pred treťou davkou...inac čuch sa mi vratil za 5 dní...
ani to skore 88 nebude nahoda
Pred prvými príznakmi veľmi studené končatiny, znížený tep v noci (asi 3-4 dni).
1. Týždeň
- teplota do 37.8°C (celkovo asi 7 dní v rade)
- suchý kašeľ - postupne veľmi dusivý, tlak na hrudi, nemohol som sa plne zhlboka nadýchnuť.
- úplná strata čuchu a chuti - absolútne nič (asi 5. deň od prvých príznakov)
- extrémna únava prvé dni, stavy, že som ledva dokázal otvoriť očí (to som nezažil pri žiadnej chorobe) 😀
- spánok 10-13 hodín
2. Týždeň
- dusenie a tlak na hrudi ustúpili (Stoptussin kvapky + vitamíny D, Zinok, Vitamín C)
- výrazný suchý kašeľ pretrváva
- postupne sa začal vracať čuch aj chuť
- veľká únava aj po pár hodinách za PC
- objavilo sa búšenie srdca (niečo ako arytmia, veľmi zlý pocit)
- pokojové tepy hlavne v noci veľmi nízke tepy pod 40, avšak stačilo sa len prejsť po byte a vystreľovali cez 100 tepov.
- mdloby
Po 18 dňoch kedy mi lekárka ukončila karanténu
- suchý kašeľ, nádcha, búšenie srdca, mdloby
Long Covid
1- 3. mesiac
- suchý kašeľ, mdloby, striedajúce sa stavy nespavosti a únavy, búšenie srdca pretrvávalo s postupným zlepšovaním (žiaden lekár mi nevedel vysvetliť pôvod a aké to môže mať následky pri tréningu), netlačil som na pílu pre istotu, ale občas bola aj intenzita.
Po 3-4. mesiacoch
- postupne zmizlo búšenie srdca, bol som aj na EKG, ale bolo to zrovna v čase, kedy to mizlo a už mi nič nezachytili.
Moja žena (27 rokov) mala rovnaké búšenie srdca, ona musela ísť aj na holter, prešlo jej to tiež pozvoľne cca. po 4 mesiacoch.
My sme asi schytali ešte prvú variantu
Po druhom očkovaní (Moderna) - 1 deň zimnica - horúčka 39°C, nespavosť 1 - 2. týždeň (podobné ako po Covide)