Kategórie
Bike-techHmotnosti MTB komponentov a doplnkov # MTB # výmena dielov # upgrade # výbava # skúsenosti # poradenstvo # hmotnosť # náhradné diely
posledný komentár: 2. 10. 2014 o 9:44
-11% Truvativ Atmos 7K riadidlá, Ø-31.8 mm/760 mm, zdvih 10 mm
70,99 €
-11%
MOC 88,99 €
-17% Truvativ Hussefelt Comp riadidlá, Ø-31.8 mm/700 mm, zdvih 20 mm
24,90 €
-17%
MOC 37,99 €
-10% PRO LT MTB HIGH RISE riadidlá, Ø-31.8 mm/740 mm, zdvih 40 mm
38,90 €
-10%
MOC 51,99 €
-10% Leatt CeraMAG AllMtn 8.0 Clip-in nášľapné/platformové pedále, CeraGrey
251 €
-10%
MOC 279 €
Akcia savings Shimano SPD PD-M505 nášľapné pedále, strieborná
35,99 €
savings
MOC 52,99 €
-12% Shimano PD-ED500 nášľapné pedále s klietkou + zarážky SM-SH56
29,99 €
-12%
MOC 60,99 €
savings Shimano SPD PD-EH500 nášľapné pedále, jednostranné, tmavá sivá
53,99 €
savings
MOC 90,99 €
Davam do pozornosti aj ovály talianov - Cruel Components. Pouzivam od nich prevodnik, je to skor melon, ako oval, a retaz sedi ako prikovana vdaka vysokym zubom.
Ale ved ja nic nenutim, jazdim pre radost 😉 a delim sa o realnu skusenost.
Jasne rozumiem ? Ani som si nevsimol tie kecy o 10%, bol to spontanny nakup na R2bike (pozrel som zakladne montazne prametre). Po tom co mi AB poslali oval miesto SRAM-u na Shimano a nedokazali vymenit tovar 1:1. Prisli spat Eurace tak som sa rozhodol ze skusim tento pre mna noname produkt. Funguje velmi dobre, setri nohy, retaz nepada aj napriek extremnemu tvaru, watty som si nevsimol ze by sa nejak zasadne menili. Je pravda ze PR sa neustale menia, ale to bude sposobene skor vyjazdievanim sa, ako ovalom. Co je citelne, pisal som vyssie, je to ze nohy prekonavaju extremne stupania daleko hladsie a z lahkostou, treba si vsak urobit navyk.
Nemôžem úplne súhlasiť. Ovál svojou konštrukciou, práve kĺby šetrí tým, že pomáha prekonávať mŕtvy uhol a znižuje tak tlak v peaku, prispieva k plynulejšiemu točeniu. Ja som na ovál prešiel po fatálnom zranení kolena, kde to niektorí výrobcovia odporúčajú aj pre tento dôvod. Čo sa týka kadencie, toto neviem potvrdiť či vyvrátiť (individuálne), ja jazdím kontrolovane vysoké kadencie (+-90rpm) na MTB. Ale toto je vyslovene otázka kultivovanosti a tréningu nôh, nemyslím si že to má niečo spoločné s prevodníkom. Imro natočil k oválom pekné video.
Na 10-52z 12spd kazete si v pohode vystačím aj s normálnym prevodníkom. Ale je pravda, že pri silovom šliapaní v stojkách v pomalej kadencii ten ovál trochu pomáhal.