Prečítal som pár článkov v novinách a diskusie a trochu popísal s jedným človekom s nickom perun01.
Nedá mi to nezacitovať niekoľko jeho názorov:
- ešte dodám, že ja som z bicykla padol viackrát, raz to skončilo aj sadrou na nohe, ale nikdy nie na hlavu, ani o nikom takom neviem. Reálne prilba na hlave je čistá buzerácia, nechcete prikázať ludom nosenie plynovej masky a plášťenky JVP
- iba cyklista histerik môže dobrovolne nosiť helmu, ešte trochu pochopím cykloklosárov a cyklotrialistov, ale cestný?
- riadim sa podla zákona pravdepodobnosti, nie že som apriori nezodpovedný.
Napr. ver tomu, že ako cyklist apatrím k tým opatrnšjším a ked idem dole kopcom, tak brzdím vždy medzi prvými, aby som v každom okamihu mal bicykle pod kontrolou, lebo od určitého momentu sa bicykel vymkne kontrole a chvílu trvá, ked sa za skrotí.
- ak už by cyklista mermomoci chcel niečo robiť pre svoju bezpečnosť v prípad pádov, tak 100x užitočnejšie by boli chrániče na kolenách a lakťoch.
- Cyklista, čo niečo také na sebe pri jazde nemá, ale helmu áno, je čistá ovečka, stádovitý magúrek, ktorý vôbec nerozmýšla.
- takže chceš povedať, že nenosíš chrániče na lakťoch a prilbu áno ?
- Priznaj si, že je to len imidžová záležistosť a z "bezpečnosťou" to nemám de facto nič spoločné.
Mimochodom, z hladiska % pravdepodobnosti by som tie nákolenníky predsa len nosil... nohu v sadre som mal po páde na asfaltke, a rozbité koleno tiež!
Naopak, pri "downhille", teda po slovensky jazde dole kopcom (rôzne kopce s rôznym povrchom), som ešte nikdy nepadol.
Čo vy na to?
Uplne uzasne
Tak,tak...Ako vies
Toto povazujem za cestu, ako priviezt ludi k rozumu.
...no v takomto pripade ti bude prilba asi zbytocna
...to plati aj v pripade ked si zlomis nohu?
...no v takomto pripade ti bude prilba asi zbytocna
Ale co uz, bolo to dobrovolne, teraz je to povinne, a zas prilba nevazi 5kg, ja ju vobec necitim ze ju mam.
Ale zatial kym je RZ v nemocnici, tak je aj na cestach bezpecne
Po meste prilbu casto nenosim lebo je v nej dost teplo
chytry sa uci na chybach cudzich
mudry na svojich a
hlupak je nepoucitelny...