Pani neviete poradit ako najlepsie odstranit hlinikovu listu z lopaty na sneh? Lopata je s tym nepouzitelna, zadrhava sa... neviem naco to tam davaju. Skusal som to vypacit, ale ide to dost tazko.
Myslis ze bez listy sa zadrhavat nebude? Bude. A plast sa zodrie za tyzden alebo praskne uz pri prvom pouziti bez listy.
Chce to upravit hladkost odhrnaneho povrchu (dost nakladna zalezitost) alebo lopatu pri pouzivani mierne naklonit aby lista bola vzdy par milimetrov nad povrchom. To ale potom nebudes mat odhrnute az do podkladu.
Nebojuj s tym, sneh, lad a mraz aj tak neporazis. (este je tu aj moznost vyhrievaneho chodnika )
Vyhrievaný celý chodník je už možno cez čiaru, ale vyhrievaný cca 1 m široký obvodový pás okolo domu mám, a je to skvelá vec, človek potom začína bojovať so snehom s tým dobrým pocitom, že veď aha, koľko som už urobil.
BTW, my sme mali doma celohlinikovy odhrnac a postupne bola "lyžica" kratšia a kratšia ako sme ho zarovnavali, keď sa pokrivil o povrch. Nakoniec je z neho asi taky trochu väčší sekac na ľad
stivko76 Nie nemyslím únik. Chodník okolo domu v šírke cca 1,25 m a dĺžke cca 75 m má vykurovacie káble, bez senzorov, s manuálnym ovládaním cez spínač v obslužnej miestnosti. Bližšie konštrukčné detaily nepoznám, mal to na starosti na to určený človek. Keby som vedel vtedy, aké je to efektívne riešenie, nechal by som to urobiť aj na ostatné pešie chodníky k iným objektom na pozemku. Ale nebývam v Oravskej Lesnej, pochopiteľne
Lopatu mám bez hliníka už desať rokov, stále funguje, aj keď každoročne z nej po troche ubúda...hliník sa po čase zodral a odpadol sám...keď zadrhával, vždy som ho len tak kombinačkami prisposobil...
od vyhrievaného chodníka ma kamoš odhováral, že: "hádam neprídeš o to, keď nasnezí, susedia vyjdu von odhŕňať, prinesie sa fľaša...poháriky...taká malá spoločenská udalosť"... nejakú myšlienku to má
24.12 vynesu do kozmu po vyse 20 rokoch prac novy teleskop James Webba, ktory nahradi Hubblov teleskop. To video je dost masaker. Otvoriť v novom oknethumb_up1thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chce to upravit hladkost odhrnaneho povrchu (dost nakladna zalezitost) alebo lopatu pri pouzivani mierne naklonit aby lista bola vzdy par milimetrov nad povrchom. To ale potom nebudes mat odhrnute az do podkladu.
Nebojuj s tym, sneh, lad a mraz aj tak neporazis.
BTW, my sme mali doma celohlinikovy odhrnac a postupne bola "lyžica" kratšia a kratšia ako sme ho zarovnavali, keď sa pokrivil o povrch. Nakoniec je z neho asi taky trochu väčší sekac na ľad
od vyhrievaného chodníka ma kamoš odhováral, že: "hádam neprídeš o to, keď nasnezí, susedia vyjdu von odhŕňať, prinesie sa fľaša...poháriky...taká malá spoločenská udalosť"... nejakú myšlienku to má
Jj,tiez mam pozemok cez 20arov,viem o com pises🙂
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down