Keď už sa tu vymenúvajú tie ST trailbiky, tak by som ešte rád doplnil
Transition Spur, Intense Sniper, Kona Hei Hei, prípadne YT Izzo
Každopádne som zvedavý, čo povieš na tú kinematiku Ghostu, krásy to moc nepobralo, ale podstatné je, ako to bude jazdiť a koľko to vydrží
jasné,bicyklov tohoto zamerania je plno-ale ešte raz,beriem toho Lectora od známeho predajcu za cenu,ktorú nesmiem povedať lebo by sa na mňa naštval ...
o tej kráse zadnej stavbe tu tiež platí staré známe-1000 ludí,1000 chutí-obzeral som to naživo,poskúšal-pohojdal tlmič aj vidlicu,pre mňa paráda velká,a tá farba tiež na dennom svetle úplne iná ako sú fotky na stránkach
Celkom sa už teším,ako ho trochu pomením podla mojich predstáv ...
Keď sme už pritom,dajte nejaký odhad,za čo by sa dali predať tie kolesá Rodi-ráfiky sú inner 25 mm TBL-ready,náboje 15 x 110 a 12 x 148,orech Shimano MS.
Viem že najlepšie by ich bolo predať hneď nové,ale nemôžem si teraz dovoliť kúpiť karbónové za 800 eur,takže budú na predaj ako málo jazdené,za málo peňazí
dík za ponuku,ale radenie mám už nové SLX i-spec EV,lebo na tom biku sú brzdy SLX-chcem zjednotiť sadu pohonu a bŕzd na komplet SLX-teda brzdy,páčku radenia,prehadzovač a kluky.
kazetu som kvôli váhe objednal Garbaruk 10-52 pre orech Shimano MS,ešte zvažujem,že aj na kluky SLX dám prevodník Garbaruk,nech tá kazeta má parťáka
Lenze brzdy, kluky a mozno aj salter(s tym nemam skusenost) je viac menej jedno ci slx alebo xt, az na hmotnostny prirastok, funkcnost viacmenej rovnaka. Ale na tom radeni to citit je, tam by som rozhodne uz dobrovolne slx nedaval, rozdiel priepastny a keby si mam vybrat tak prave radenie dam xt (a optimalne aj salter) (aj brzdy )
Shimano reťaz tam je-k tomu šlatru SLX vs. XT, robím servis chalanom z partie,jeden má SLX a druhý XT,stáva sa teraz v zime,že to XT blbne,neradí,ostáva tam čosi visieť v páčke-SLX no problem.
Jasne,že XT ak funguje,chodí lepšie,ostrejšie,odraďuje o 2 pastorky-ale:
potrpím si,aby bola sada jednotná,navyše nápisy SLX sú decentné,sivé,proste niektoré detaily sú u mňa dôležité,aj keď bude funkčnosť o niečo menej prívetivá.
Mám už jasnú predstavu,ako bude ten Lector osadený,dám potom foto po vybalení z krabice,aj po výmene komponentov
ja som to XT tomu kamošovi cez dierku,kde sa dáva lanko,poriadne vystriekal WD 40,potom to fungovalo dobre-myslím,že tam stuhne tá original vazelína,preto to blbne.SLX ten problém zatial nemalo,uvidíme časom ...
Rovnaky problem ako na starych 9spd radeniach. Ked packu zatlacis velmi pomaly, tak by mala fungovat, je tam take kladivko, ktore sa nestihne odlepit pri stlaceni packy ak je zima. Pomoze to WD 40.
20 rokov tie iste problemy s brzdami aj s radenim
ešte ma napadlo,že ak mu to bude v zime blbnúť stále,vystriekam to poriadne čističom na brzdy,nech to vyplaví tú orig.Shimano vazelínu,potom to vyfúkam vzduchom a streknem tamto WD 40 ak to pomôže,dám si to patentovať
shimanacke packy su na houno vsetky - porucaju sa kedy sa im zachce a vobec sa dopredu nepytaju, ci mozu.
bral som nedavno jednu 11sp. SLX do zasoby a veru oproti XT je tam priepastny rozdiel v spracovani
11s slx a xt je citeľný rozdiel. Slx má dlhý mŕtvy chod. Ja mám krátke prsty a nevedel som preradiť o 2 stupne. Tento problém sa pri XT stratil. A aj možnosť šupnúť o 2 pastorky dole sa pridá.
Áno,v prípade systému 11-sp. je rozdiel medzi SLX a XT výrazný,mám tú páčku SLX na zimáku fat biku,a je tam fakt zbytočne dlhý mŕtvy chod-asi schválne,aby bol na rozdiel v cene medzi SLX a XT dôvod.
Ale teraz mám v ruke SLX na systém 12-sp. a to je už iná muzika,mŕtvy chod žiadny,ako sa pohne páčka,hneď ide aj lanko,chod je príjemne hladký-XT je lepšie v tom,že odraďuje o 2 naraz,ak treba,ale to mi je fuk,preklikám rýchlejšie ako stihne reagovať reťaz.
To len na upresnenie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Transition Spur, Intense Sniper, Kona Hei Hei, prípadne YT Izzo
Každopádne som zvedavý, čo povieš na tú kinematiku Ghostu, krásy to moc nepobralo, ale podstatné je, ako to bude jazdiť a koľko to vydrží
jasné,bicyklov tohoto zamerania je plno-ale ešte raz,beriem toho Lectora od známeho predajcu za cenu,ktorú nesmiem povedať
o tej kráse zadnej stavbe tu tiež platí staré známe-1000 ludí,1000 chutí-obzeral som to naživo,poskúšal-pohojdal tlmič aj vidlicu,pre mňa paráda velká,a tá farba tiež
Celkom sa už teším,ako ho trochu pomením podla mojich predstáv ...
Keď sme už pritom,dajte nejaký odhad,za čo by sa dali predať tie kolesá Rodi-ráfiky sú inner 25 mm TBL-ready,náboje 15 x 110 a 12 x 148,orech Shimano MS.
Viem že najlepšie by ich bolo predať hneď nové,ale nemôžem si teraz dovoliť kúpiť karbónové za 800 eur,takže budú na predaj ako málo jazdené,za málo peňazí
kazetu som kvôli váhe objednal Garbaruk 10-52 pre orech Shimano MS,ešte zvažujem,že aj na kluky SLX dám prevodník Garbaruk,nech tá kazeta má parťáka
Jasne,že XT ak funguje,chodí lepšie,ostrejšie,odraďuje o 2 pastorky-ale:
potrpím si,aby bola sada jednotná,navyše nápisy SLX sú decentné,sivé,proste niektoré detaily sú u mňa dôležité,aj keď bude funkčnosť o niečo menej prívetivá.
Mám už jasnú predstavu,ako bude ten Lector osadený,dám potom foto po vybalení z krabice,aj po výmene komponentov
20 rokov tie iste problemy s brzdami aj s radenim
bral som nedavno jednu 11sp. SLX do zasoby a veru oproti XT je tam priepastny rozdiel v spracovani
Ale teraz mám v ruke SLX na systém 12-sp. a to je už iná muzika,mŕtvy chod žiadny,ako sa pohne páčka,hneď ide aj lanko,chod je príjemne hladký-XT je lepšie v tom,že odraďuje o 2 naraz,ak treba,ale to mi je fuk,preklikám rýchlejšie ako stihne reagovať reťaz.
To len na upresnenie