Po včerajších zmiešaných pocitoch dnešná radosť z jazdy ako by povedal môj malý syn- dobre to je na singletrailoch je to stále trošku neistota a taká koza, no flow mu vyslovene chutí
Pre tento rok hádam hotovo. Brzdy mi včera odvzdušnili,posunuli pá jy trochu ďalej od riaditok.Blatník mudhugger front upravený a nahodený dozadu, gx doladene.
Aj napriek odvzdušneniu mi príde páka trochu gumová, Premýšľam ešte posunúť riaditka trosku nižšie,začnem asi 1 najväčším krúžkom a uvidíme. Možno aj preto mi pride ta foxa trosku necitlivejšia
Dnešný malý upgrade. V nedeľu mi z ničoho nič skončil v ruke predsadený držiak kioxu,tak som 1x použil sk pásky,ktoré so sebou vždy nosím. Keďže je dutý, pre osadenie 2 imbusov fakt to možno zlomili aj otrasy. Este že slovakbikeparks ponúka aj starší typ do šrúby hlavového. Kiox som dal tiež "napevno" ďalšou šrúbou aby sa nedal vyberať, nech ho nestratím.
ps2 - opakované odvzušnenie už prinieslo požadované výsledky, použili sa väčšie injekčné striekačky, ako boli v sade. niekde okolo motora museli ostať bublinky, nakoniec po pretlakovaní sú brzdy odvzdušnené tak, že sme museli prispôsobovať dĺžku brzdových pák, čo je ale ten lepší prípad.
už už som špekuloval o nových brzách, no vidím že si budeme veľmi rozumieť.
Tiež som prešiel z cube na modraker. Dnes prvá veľká nepríjemnosť, vytocila sa mi sruba uloženia tlmiča až stihlo posledné 2 závity. Nakoniec som to len nasilu pretlacil v teréne šrúbou z druhej strany, vypadli piliny a potom už sruba sadla. Zajtra tam dám locktide a hádam to bude ok
Mne sa to stalo na CUBE, Fe skrutka vo vahadle z Al, totálny nezmysel, držala na 3 závitoch a diera vo vahadle má 1,5 cm. Oceľová skrutka nemá čo robiť v Al vahadle, Rozdielny el. chem. potenciál spôsobí vzájomnú reakciu oboch kovov. Na Mondraker je oceľ v oceli.
Zdá sa že problém je vyriešený, na rám v oblasti snímača prilepený malý magnet z vonkajšej časti rámu presne oproti snímača otáčok magnetu na bŕzd. kotúči. Výpadky sa na miestach so silným mag. poľom už
neprejavujú.
Čaute chalani, zohnal som Crafty RR z ČR za super cenu. Chcem sa opýtať na pozdejšie dojmy, postrehy, problémy... Čakám od toho pohodlnosť kedže jazdím aj dlhé trasy. Taktiez si myslím že s tou váhou a foxou 38 to bude malý tank. Neviem sa dočkať a chcem vedieť či sa mám na čo tešiť.
sxcorporation2 myslím že budeš spokojný. Systém odpruženia po uzamknutí už iba jemne klesne a neprehupuje sa, samozrejme je treba sa naučiť aj frekvenčne šľapať.
Tak ako píšeš, je to doslova tank, prejde všetkým, čím rýchlejšie, tým lepšie. jedinú nevýhodu, ktorú som postrehol je jeho dlhý reach. Mám 180cm a vždy som na rozmedzí 2 modelov. Nakoľko predchádzajuci bajk som mal M a s macride sa mi so synom jazdilo ťažko, mondraker som zobral L ikeď jeho reach 490 je dlhý a treba si na to zvyknúť.
Na singletrailoch v okolí Košíc sa trošku trápim, flow mu vyhovuje a má neskutočnú stabilitu, žiaľ technické úseky a prudké zmeny smeru mu veľmi nevyhovujú. Veľa ľudí na mondraker fóre to rieši hlavne zmenou zadného kolesa na mullet.
Za 1000km sa mi zatiaľ nič nepokazilo, jemne mi vadí kľúč ABUS na batérii, niekedy nechce vôjsť do zámku úplne ochotne, po čase sa mi uvoľnila kľuka pedálov a spodný čap tlmiča, našťastie som to nejako dotiahol a domov núdzovo došiel, preto odporúčam po najazdení pár km všetko skontrolovať.
Jediné, čo mi fakt vadilo je výber plášťov, aj keď mám protiprierazové vložky a bezduše, aspoň dozadu mohli dať plášť DHR doubble down.
sedlo, gripy,pedále som si samozrejme vymenil za svoje, provovýroba mi aj tak nesedí na žiadnom bajku.
po asi 500km som príliž zatlačil prstom na displej Kiox a odlomil som ho z držiaka, na môj vkus je totálne mäkký až slabý, resp tlačidlá je treba zatlači´t viac a tak som zohnal držiak displeja do predstavca a dal ho na pevno bez vyberania.
Odporúčam sa fakt pohrať s odpružením, dodnes som to úplne nevyladil podľa potreby, oproti aplikácii mondraker mám prednú foxu sfúknutú o trošku viac, zbytok mi nastavili kamoši, nakoľko sa tomu aj tak prd rozumiem
niektoré bajky majú Kiox na hornej rámovej trubke kde máš držiak na Garmin, nebol by tam lepšie? ako ho máš som vozil Edge kým som ho niekde neodkopol pri zosadaní z bajku a už som ho nenašiel
Posed je veľmi veľmi individuálny.
Extrémne krátky predstavec, dlhý reach a rovná sedlovka. Podľa mňa je posed taky vzpriamenejsi.ak presadneš s ineho bajku, prvé čo si všimneš je to strmé riedenie
Hola Bikers, tak uz mam aj Craftyho R model 2022
Zatial len jedna jazda, ale vcelku spokojnost, je to rychle a stabilne. Trosku iny posed ale sedi dobre v strminach, ani sa netreba posuvat na spicku sedla.
Presiel som zo Spesla Turbo Levo 2017, ale zatial si ho nechavam ako zimak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj napriek odvzdušneniu mi príde páka trochu gumová, Premýšľam ešte posunúť riaditka trosku nižšie,začnem asi 1 najväčším krúžkom a uvidíme. Možno aj preto mi pride ta foxa trosku necitlivejšia
ps2 - opakované odvzušnenie už prinieslo požadované výsledky, použili sa väčšie injekčné striekačky, ako boli v sade. niekde okolo motora museli ostať bublinky, nakoniec po pretlakovaní sú brzdy odvzdušnené tak, že sme museli prispôsobovať dĺžku brzdových pák, čo je ale ten lepší prípad.
už už som špekuloval o nových brzách, no vidím že si budeme veľmi rozumieť.
neprejavujú.
Tak ako píšeš, je to doslova tank, prejde všetkým, čím rýchlejšie, tým lepšie. jedinú nevýhodu, ktorú som postrehol je jeho dlhý reach. Mám 180cm a vždy som na rozmedzí 2 modelov. Nakoľko predchádzajuci bajk som mal M a s macride sa mi so synom jazdilo ťažko, mondraker som zobral L ikeď jeho reach 490 je dlhý a treba si na to zvyknúť.
Na singletrailoch v okolí Košíc sa trošku trápim, flow mu vyhovuje a má neskutočnú stabilitu, žiaľ technické úseky a prudké zmeny smeru mu veľmi nevyhovujú. Veľa ľudí na mondraker fóre to rieši hlavne zmenou zadného kolesa na mullet.
Za 1000km sa mi zatiaľ nič nepokazilo, jemne mi vadí kľúč ABUS na batérii, niekedy nechce vôjsť do zámku úplne ochotne, po čase sa mi uvoľnila kľuka pedálov a spodný čap tlmiča, našťastie som to nejako dotiahol a domov núdzovo došiel, preto odporúčam po najazdení pár km všetko skontrolovať.
Jediné, čo mi fakt vadilo je výber plášťov, aj keď mám protiprierazové vložky a bezduše, aspoň dozadu mohli dať plášť DHR doubble down.
sedlo, gripy,pedále som si samozrejme vymenil za svoje, provovýroba mi aj tak nesedí na žiadnom bajku.
po asi 500km som príliž zatlačil prstom na displej Kiox a odlomil som ho z držiaka, na môj vkus je totálne mäkký až slabý, resp tlačidlá je treba zatlači´t viac a tak som zohnal držiak displeja do predstavca a dal ho na pevno bez vyberania.
Odporúčam sa fakt pohrať s odpružením, dodnes som to úplne nevyladil podľa potreby, oproti aplikácii mondraker mám prednú foxu sfúknutú o trošku viac, zbytok mi nastavili kamoši, nakoľko sa tomu aj tak prd rozumiem
Extrémne krátky predstavec, dlhý reach a rovná sedlovka. Podľa mňa je posed taky vzpriamenejsi.ak presadneš s ineho bajku, prvé čo si všimneš je to strmé riedenie
Zatial len jedna jazda, ale vcelku spokojnost, je to rychle a stabilne. Trosku iny posed ale sedi dobre v strminach, ani sa netreba posuvat na spicku sedla.
Presiel som zo Spesla Turbo Levo 2017, ale zatial si ho nechavam ako zimak.