Rad by som k tomu povedal, ze nase stanovy nie su v ziadnom pripade dokonale. Pripadne nedostatky sa daju casom opravit (samozrejme za maly manipulacny poplatok). Som presvedceny, ze uz mnoho ludi vie, za akym ucelom bola SloMBA zalozena. Pripadne nejasnosti a otazky adresujte na nas mail alebo ich zodpovieme tu na fore.
Po bitke je kazdy general... Mal si tie stanovy vytvorit Ty, teraz sa uz na zaklade Tvojich pripomienok menit nebudu kedze ich schvalili na ministerstve.
Kľud, môj návrh sa netýka stanov, ale Kódexu, čo je právne nezáväzný dokument, ktorý na ministerstve schvaľovaný nebol.
Viete čo sa mne nezdá? 28 čembistov 500 hodín a 160m? To ako tisíce kilometrov amerických singletrackov začili stavať "vineutovia" už za čias egyptských pyramíd nie?
Takisto more fotiek US-singlov ktore su k dispozici na webe maju daleko pradaleko od spomínaných 15% sklonu alebo iných špecík.
Síce sa tu oháňame švakovakými podmienkami ako by mal singláč vyzerať ale neverím že je potrebné robiť z toho až taku show. Takýmto sposob sa ešte dlho a dlho nebudeme voziť po single trackoch.
a v neposlednom rade 1km/300tis? ... kde? komu? načo?...
podla mna by sa tato slomba nemala hned vrhat do stavby novych singlacou, ale pokusit sa skor vybavit nejakym sposobom aby bolo povolene bikovanie v narodnych parkoch. je tam podla mna dost vela peknych cesticiek, a dokonca aj singlacou na ktorych by sa dalo jazdit, len tam mam vkuse strach ze kedy s poza rohu na mna vybehne nejaky pan v zelenom. mozno by sa nemuseli singlace ani staviat ale iba povyznacovat niektore cesty ako bikove.
Slomba ako taká si stanovila svoje priority a z môjho pohľadu nevidím dôvod ich momentálne meniť. Tak ako je na stránke spomenuté, je množstvo dobrovoľníkov a nadšencov vo všetkých kútoch SR, ktorí sa snažia urobiť čo to pre cyklistiku a cyklistov vo svojom regióne, len ich práca možno nie je taká viditeľná. Predsa len, poznáte osobne ľudí, ktorí vo vašom meste abo obci vyznačil cyklotrasy C-čkami? Ja veru nie. Nedá sa robiť všetko všade.
mozno by sa SloMBA mohla v buducnosti zapojit aj do niecoho takehoto. nieje to vylozene urcene MTBckarom, ale aj MTBckari sa nejakou tou cestou k lesu musia dostat.
podla mna by sa tato slomba nemala hned vrhat do stavby novych singlacou, ale pokusit sa skor vybavit nejakym sposobom aby bolo povolene bikovanie v narodnych parkoch. je tam podla mna dost vela peknych cesticiek, a dokonca aj singlacou na ktorych by sa dalo jazdit, len tam mam vkuse strach ze kedy s poza rohu na mna vybehne nejaky pan v zelenom. mozno by sa nemuseli singlace ani staviat ale iba povyznacovat niektore cesty ako bikove.
stan sa clenom a mozes zacat realizovat svoju myslienku, slomba ta podpori, budes mat za sebou organizaciu a budu ta brat inak ako keby si bol len sam.
littlefox cemba sa snazi svoje nove singlace stavat tak, aby sa jednoducho povedane nerozpadli po roku a aby vyzadovali minimalnu udrzbu, preto su tam tie sumy a ten potrebny cas na vystavbu. To neznamena, ze presne takto to musis stavat ty vo svojom regione, podla podmienok sa pekny chodnik da postavit za par dni, nemusi byt uplne dokonaly, staci aby zachovaval urcite principy stavby (hlavne aby sa zabranilo erozii vodou a cyklistami/pesimi), hlavne treba zacat, oslovit urady, tak aby sa o slombe vedelo, ze to nie je nejaka akoze organizacia vytvorena pre zabavu 3 presovcanov, ale ze ma nejaku viziu a ciele.
Práve toto asi nie je cieľom Slomby - stavať asfaltové chodníky pre cyklistov popri hlavných cestách...
no ved preto som aj napisal ze v buducnosti. z poslednych prispevkov to vyzera tak ze SloMBA je vlastne stavebna firma "vyrabajuca" singltracky. a to tiez asi nieje prioritnym cielom. MTB niesú len singlace.
Samozrejme, že MTB nie sú len singláče, s tým súhlasím. Prečo sa kompetentní rozhodli práve takto, je otázka na nich. To, že chalani chodia stále do školy je čiastočne výhoda pri aktivitách, ktoré spomínal Vladol - osobne si neviem predstaviť, že by som sa cez pracovnú dobu naháňal niekde po úradoch...
stan sa clenom a mozes zacat realizovat svoju myslienku, slomba ta podpori, budes mat za sebou organizaciu a budu ta brat inak ako keby si bol len sam.
mozno je to chytractvo, ale ja sa pridam az ked uvidim ze nieco s toho bude prinos aj pre mna, a btw si neviem predstavit ze by ma tam ako 15rocneho niekto pocuval...
pre teba clenstvo prinost mat nebude mozno nikdy ... ale pre mtb na slovensku velmi lahko ;-] v jednote je sila ... a prosto ked bude masa clenov tak bude aj viac aktivnych clenov ... len sa pozri na ROH kam to dotiahla vdaka sirokej clenskej zakladni
K tym singlacom. Je pravda, ze sa snazime zameriavat na stavbu novych singltrekov, ale chceli sme sa zapojit aj do projektu znacenia novych cyklistickych tras na Cergove, cize nie stavba novych tras ale len vyznacenie uz existujucich, bohuzial neuspeli sme. Je pravda, ze by sme boli velmi radi, keby sa vytvarali podmienky pre nemotorovu dopravu v mestach, ibaze toto radsej prenechavame inym organizaciam. Priznam sa, ze by som bol velmi rad, keby sme mali aj v nasich mestach taku infrastrukturu pre cyklistov ako ma napriklad Vieden.
zdravim..... chcem sa spitat ake su vyhody registracie co to obnasa alebo len zaplatim clenske a nebudem mat z toho nic alebo ako to je .... vdaka za vysvetlenie....
Na všetkých benzínových pumpách SR aCR budeš mať zadarmo vzduch do pneu,stačí?
Myslim ze slomba je fajn, ale ako citam vacsina ako by si to spajala len s vystavbou tych nejakych novych singlacov a tym ze sa za teba slomba postavi. Myslim ze je to len jedna z ciest ktoru ti slomba ponuka. I ked si myslim ze singlace to je pomerne velke susto na zaciatok. Najskor sa treba dostat do povedomia ale nielen ludi co sa venuju mtb ale aj tych co radsej sedia doma pred telkou. Povedal by som ze je to na dlhsie obdobie ako rok ci dva, ale ved o to ide nieco vytvorit. Nebude to lahke a nebude to hned ale ked by sme len cele toto forum dali do slomby je to dobry zaciatok, ci nie?
Kedze som biker a uz niekolko par rokov zasavam funkciu generalneho sekretara jedneho so sportovych zvazov, rad pomozem SloMBA formou rad a konzultacii pri ziskavani dotacii z Min.skolstva SR, vypracovani ziadosti, nasledne zuctovanim dotacii. Ak ma niekto z SloMBA zaujem, tel. kontakt poslem cez SS.
SloMBA sa prave vratila z rokovani s SCK, CeMBOu(T.Kvasnicka, P.Slavik) a Janom Rohacom(Ekoppolis)v Ziline... je niekolko novych veci. Potesujuca je ochota SCK diskutovat o doplnujucom znaceni. Vysledky plodnej debaty coskoro na stranke SloMBy..
Samozrejme sa aj vydatne jazdilo. SloMBA jede! : ))
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kľud, môj návrh sa netýka stanov, ale Kódexu, čo je právne nezáväzný dokument, ktorý na ministerstve schvaľovaný nebol.
Takisto more fotiek US-singlov ktore su k dispozici na webe maju daleko pradaleko od spomínaných 15% sklonu alebo iných špecík.
Síce sa tu oháňame švakovakými podmienkami ako by mal singláč vyzerať ale neverím že je potrebné robiť z toho až taku show. Takýmto sposob sa ešte dlho a dlho nebudeme voziť po single trackoch.
a v neposlednom rade 1km/300tis? ... kde? komu? načo?...
littlefox cemba sa snazi svoje nove singlace stavat tak, aby sa jednoducho povedane nerozpadli po roku a aby vyzadovali minimalnu udrzbu, preto su tam tie sumy a ten potrebny cas na vystavbu. To neznamena, ze presne takto to musis stavat ty vo svojom regione, podla podmienok sa pekny chodnik da postavit za par dni, nemusi byt uplne dokonaly, staci aby zachovaval urcite principy stavby (hlavne aby sa zabranilo erozii vodou a cyklistami/pesimi), hlavne treba zacat, oslovit urady, tak aby sa o slombe vedelo, ze to nie je nejaka akoze organizacia vytvorena pre zabavu 3 presovcanov, ale ze ma nejaku viziu a ciele.
asfalt urcite nepatri medzi ciele slomby
no ved preto som aj napisal ze v buducnosti. z poslednych prispevkov to vyzera tak ze SloMBA je vlastne stavebna firma "vyrabajuca" singltracky. a to tiez asi nieje prioritnym cielom. MTB niesú len singlace.
mozno je to chytractvo, ale ja sa pridam az ked uvidim ze nieco s toho bude prinos aj pre mna, a btw si neviem predstavit ze by ma tam ako 15rocneho niekto pocuval...
Na všetkých benzínových pumpách SR aCR budeš mať zadarmo vzduch do pneu,stačí?
Samozrejme sa aj vydatne jazdilo. SloMBA jede! : ))