do berdyansku poslali tochku na letisko kde mali rusi staging. napriek tomu sa k rusom spravaju v ramci moznosti ok - vid moznost zavolat domov po tom co sa vzdaju...
inak co pozorujem instagram ukrainskych ozbrojenych sil, zatial najviac " darovanej" techniky pre ukrainu prichadza od ruskej armady.
rozhovory so zajatcami su tiez zaujimave. u nas na vychode by im este ani borovicku nenaliali. vyzeraju ako stredoskolaci
ta kolona je hlavne z vojenskeho pohladu nie ta najpodstatnejsia. pekne to na cnn vysvetloval byvaly general (na rozdiel od tych nasich aj realnu vojnu viedol). ak mas limitovane zdroje (strely a pod) a limitovany cas tak sa striktne musis sustredit na ciele ktore tato kolona ma zasobovat a nie na kolonu samotnu. cize snazis sa vyradit tanky, delostrelectvo a pod. problem je ze rusko dokaze strielat zo vzdialenosti kam ukrajina takmer nema dosah (teraz). kazdopadne ako povedal - 60km kolona znie "super" v spravach ale z vojensko taktickeho pohladu je dnes menej podstatna.
O tej kolone citam uz asi treti den, za ten cas narastla z tusim 17 na 60+ km pricom sa moc nepohla.
Nechce sa mi verit, ze by boli Rusi taki naivni (opat) a nechali takyto lahky terc pre UA armadu. Na druhej strane sa mi nechce verit, ze UA armada by si dobrovolne nechala ujst takuto moznost a nechala ich dojst az do Kyjeva bez boja.
Skor mam pocit, ako by to bola nejaka pasca. Pri brutalnych stratach by to bola skvela zamienka na nasadenie ovela silnejsich zbrani a bombardovania. Aj v RUS spravach by to vyzeralo ako idealny priklad toho, ako Ukrajinci zabijaju Rusov. A toho su si zrejme vedomi aj Ukrajinci, tak ziadny vacsi masaker na tu kolonu zatial nepodnikli.
no ale ved na tych aktualitach to rozoberal ten "odbornik" ci co to je
Prečo Ukrajinci na ten konvoj neútočia?
Oni naň útočia z dronov, napríklad na jeho čelnú časť. Nemožno však očakávať, že naň urobia nálet – ako napríklad urobili spojenci v roku 1990, keď zaútočili na kolónu, keď sa Iračania sťahovali do Bagdadu z Kuvajtu.
Problém je v tom, že ruská doktrína je veľmi silná v raketovej protivzdušnej obrane pozemných vojsk. Preto nemožno očakávať nasadenie ukrajinských lietadiel Su-25 a Su-24. A nie je to dostatočne veľký cieľ – teda z hľadiska plochy –, aby bolo možné poslať naň balistickú raketu. Ale možno očakávať, ako sa mu budú brániť. To sme už videli v uplynulých dňoch na východnej Ukrajine v okolí Charkova. Časť ukrajinských síl nechala prejsť čelo formácie (a v tomto prípade je tvorené silnými obrnenými jednotkami) a následne napádalo tú mäkkú, teda logistickú časť konvoja, ktorá je oveľa zraniteľnejšia.
prave mi hovori nasa upratovacka v praci, velmi mila ukrajinka, ze volala dnes domov dcere a mame a nevedela sa dovolat, potom jej to zdvihli, vyblafli na nu, ze co kto vola.....volala zo slovenskeho cisla a im sa na mobile ukazalo ruske cislo ze vola, preto nevedeli ze to je ona, predvolba +7.....byvaju v Termopiľ
Pozrel som teraz na zivo na ruskom kanale RTR Planet o "vojenskej operacii ",nejaka publicisticka relacia,to vyzeralo ,ze sa predhanaju ,kto povie vacsiu k*****nu. Je mi z toho spatne,tak nejak som dufal ,ze narod povstane ,ale zobrali mi vsetky iluzie...Kvalitna masirka pre rusky narod...
Este hovorila upratovacka nasa, ze zacali chodit jej rodine smsky z ruskych cisiel, ze sa obcania nemaju báť, že okupantské vojsko ukrajiny polozilo zbrane, vzdali sa a odisli do ruska, ze im nejde komunikacia cez viber uz, ako spolu doteraz volali
Pozrel som teraz na zivo na ruskom kanale RTR Planet o "vojenskej operacii ". Je mi z toho spatne,tak nejak som dufal ,ze narod povstane ,ale zobrali mi vsetky iluzie...Kvalitna masirka...
Ruský národ nie je normálny, nič neurobia, vôbec nepôjdu do ulíc...sú úplne posratý
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lebo ak to dojde az do kyjeva bude to masaker este vacsi 😢
https://ua.interfax.com.ua/news/general/804528.html
rozhovory so zajatcami su tiez zaujimave. u nas na vychode by im este ani borovicku nenaliali. vyzeraju ako stredoskolaci
Nechce sa mi verit, ze by boli Rusi taki naivni (opat) a nechali takyto lahky terc pre UA armadu. Na druhej strane sa mi nechce verit, ze UA armada by si dobrovolne nechala ujst takuto moznost a nechala ich dojst az do Kyjeva bez boja.
Skor mam pocit, ako by to bola nejaka pasca. Pri brutalnych stratach by to bola skvela zamienka na nasadenie ovela silnejsich zbrani a bombardovania. Aj v RUS spravach by to vyzeralo ako idealny priklad toho, ako Ukrajinci zabijaju Rusov. A toho su si zrejme vedomi aj Ukrajinci, tak ziadny vacsi masaker na tu kolonu zatial nepodnikli.
Oni naň útočia z dronov, napríklad na jeho čelnú časť. Nemožno však očakávať, že naň urobia nálet – ako napríklad urobili spojenci v roku 1990, keď zaútočili na kolónu, keď sa Iračania sťahovali do Bagdadu z Kuvajtu.
Problém je v tom, že ruská doktrína je veľmi silná v raketovej protivzdušnej obrane pozemných vojsk. Preto nemožno očakávať nasadenie ukrajinských lietadiel Su-25 a Su-24. A nie je to dostatočne veľký cieľ – teda z hľadiska plochy –, aby bolo možné poslať naň balistickú raketu. Ale možno očakávať, ako sa mu budú brániť. To sme už videli v uplynulých dňoch na východnej Ukrajine v okolí Charkova. Časť ukrajinských síl nechala prejsť čelo formácie (a v tomto prípade je tvorené silnými obrnenými jednotkami) a následne napádalo tú mäkkú, teda logistickú časť konvoja, ktorá je oveľa zraniteľnejšia.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kozacky-ataman-alexej-kelin-rusko-ukrajina-putin-psychopat-kgb.A220301_152835_zahranicni_vov
https://t.co/xoJd4s2Q16
https://t.co/bdNW2EcyJ7
táto noc bude kritická pre Kyjev
na ukr.už operujú nejaké pmc.
Ruský národ nie je normálny, nič neurobia, vôbec nepôjdu do ulíc...sú úplne posratý