canopus napísal:
NHL - vyloučení hráčů z RF toto urcite nie je pravda

asi tak. Oveckin - velky priatel putina, je vo Washingtone taka ikona, ze radsej vymysleli toto :n:

https://sportnet.sme.sk/spravy/hokej-washington-capitals-vlajky-rusko-vojna-na-ukrajine-nhl-2021-2022/

takisto Malkin vzdy podporoval svojho diktatora.
06.03.2022 - 20:54:08
00
Zdroj:
https://en.interfax.com.ua/news/general.html

Lékaři, kteří pomáhají v nemocnici ve městě Buča blízko hlavního města Kyjeva, žádají o vytvoření koridoru, aby mohli odnést do bezpečí zraněné děti. Dvě z nich mají amputované ruce.

Rusko zahájilo aktivní přípravy na odpojení od globální internetové sítě. Nejpozději 11. března musí být všechny servery a domény převedeny do ruské zóny, informuje agentura Nexta.


hrozné a hrozné správy...
06.03.2022 - 20:54:50
00
Budu mat vlastny internet a ziadna "zapadna" znacka u nich nezostane...fakt neviem kam smeruju a ako a cim si chcu o 2-3 roky servisovat veci to maju aktualne ludia nakupene "zo zapadu".

A toto je tiez "pekne" napisane... ( ‚poklidně orající traktory‘ :) )
"Kolektivní Západ si podle jeho slov dnešního Putina za uplynulé dvě dekády vypěstoval svojí slabostí, hloupostí a naivitou, ale v současné situaci prý stačí ke zmenšení minulých chyb relativně málo.

Od dodávek zbraní, „znárodnění“ majetku ruských oligarchů, přes ještě tvrdší ekonomickou válku až po podporu dobrovolníků a „dovolenkářů“, ochotných jít za Ukrajinu bojovat.

„A v neposlední řadě co nejdříve zařídit, že se ruská vojenská letadla, vojenské vrtulníky, vojenské lodě a další ‚poklidně orající traktory‘ začnou záhadně ztrácet a nebudou se vracet na základny,“ navrhl Kříž.

Není podle něj přitom nutné k tomu oficiálně vyhlašovat žádnou bezletovou zónu. „Interně to nazývejme třeba speciální operací. Stará doba v mezinárodní politice přece vyžaduje starý přístup,“ dodal politolog."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/nato/putin-rusko-ukrajina-valka-invaze-kriz.A220305_185832_zpr_nato_inc
06.03.2022 - 21:04:32
01
Danone - úplný odchod z trhu
toto je tiez somarina

kua,ludia,to je take tazke skocit na zahranicne ofiko weby samotnych firiem a skontrolovat tieto opacne propagandisticke srakoty? troska transparentnosti by nezaskodilo


Naposledy upravil canopus dňa 06.03.2022 - 21:15:00, celkovo upravené 1 krát.

06.03.2022 - 21:05:39
00
Jasne nemá čo robiť chudák len kontrolovať cely zoznam co tu dal,či náhodou Danone tiež 😁
06.03.2022 - 21:12:44
03
Tato stranka vyzera, ze poskytuje pomerne ucelene a objektivne spravodajstvo o celej vojenskej operacii:
https://www.facebook.com/WarNeverChange/
06.03.2022 - 21:14:14
00
https://mobile.twitter.com/brenna__smith/status/1500552016816390151

Zlý pocit vidieť rakety s plochou drahou letu nad rodným mestom a alma mater, kamaráta, kolegu. Akurát aj jeho spolužiačka lekárka doniesla na Oravu deti a zajtra ide späť do Vinnycie do nemocnice pracovať, podobne to robia ďalší lekári. Donesú deti a vracajú sa späť. Už mám nachystaných pár tašiek obväzového materiálu, dezinfekcie a liekov. Aj to málo pomôže… A už sú ubytovaný utečenci aj na Orave.
06.03.2022 - 21:14:47
06
canopus napísal:
Danone - úplný odchod z trhu
toto je tiez somarina

kua,ludia,to je take tazke skocit na zahranicne ofiko weby samotnych firiem a skontrolovat tieto opacne propagandisticke srakoty? troska transparentnosti by nezaskodilo


hej no pravda je niekde v strede :) nieje to uplny odchod z trhu ale nieje pravda ani to ze nic nerobia vsakze ;)

Volodja napísal:
Tato stranka vyzera, ze poskytuje pomerne ucelene a objektivne spravodajstvo o celej vojenskej operacii:
https://www.facebook.com/WarNeverChange/


ano je to skvely sumar kazdy vecer, a velmi sa mi paci diskusia na https://www.armadninoviny.cz/specialni-diskuse-ukrajina.html#diskuze

odporucam, pisu tam ludia co sa vyznaju do vojenskych veci
06.03.2022 - 21:16:58
00
tino888 stiahli iba investicie,ale biznis pokracuje dalej.... najvacsi odpad napisal Pirelli, totalny
06.03.2022 - 21:19:58
00
Normalny clovek ten zoznam zoberie ako pointu nie ako overenu definitivu. Na to nemusi clovek ani pracovat v atomke aby to pochopil
06.03.2022 - 21:25:51
00
je vojna, preháňa jedna aj druhá strana, ale neveril som že rusi až tak bravúrne dokážu zvládnuť zablokovanie informácií v súčasnej dobe technológií,
a vytvorenie vlastného ruského internetu .....
06.03.2022 - 21:32:21
00
Prva lastovicka, teda prvy zabaveny A321 Neo
https://zdopravy.cz/ural-airlines-rusi-spoje-do-egypta-v-sarm-as-saichu-jim-zrejme-zabavili-nove-letadlo-106734/

Aj tak stale nechapem co by dosiahli tym ak by nevratili lietadla lizingovkam...servisovat ich nebudu mat ako, vyuzitie v ekonomicky zbedacenom Rusku tiez dokopy ziadne a ak by sa nebodaj casom situacia utriasla, nikto by uz nikdy nic nepozical. Ale co od nich cakat, asi je to z trucu a mozno si fakt myslia ze ich casom nahradia nejakym tym "spolahlivym" dopravnym MS-21, alebo cinskym od Comac-u.
06.03.2022 - 21:36:49
00
Srsen napísal:
je vojna, preháňa jedna aj druhá strana, ale neveril som že rusi až tak bravúrne dokážu zvládnuť zablokovanie informácií v súčasnej dobe technológií,
a vytvorenie vlastného ruského internetu .....


Rusi sa na to dlhodobo chystali. Par rokov dozadu mali aj simulovane odpojenie internetu od zvysku sveta

To len rozhladenym inteleguanom typu double, edko, fiko, kotleba a podobne bolo jasne ze luzri co ich osocuju, urazaju, jak ja, len skaredo hovoria o svatcovi putinovi skaredo
06.03.2022 - 21:40:48
02
Podpora vojny má svoj symbol. Písmeno Z ukazujú v Rusku politici, športovci aj smrteľne choré deti
Ruská poslankyňa Maria Butina (druhá zľava) s kolegami pózovala v tričkách s písmenom Z. Zdroj - Instagram/Maria Butina
Písmeno Z je v Rusku viac ako len označenie tankov.
Ruský gymnasta Ivan Kuliak mal písmeno Z vyšité na hrudi na drese počas Svetového pohára v športovej gymnastike v katarskej Dauhe. Skončil tretí, súťaž na bradlách vyhral jeho súper z Ukrajiny.

Plagáty s písmenom Z niesli podľa Reuters aj ľudia, ktorí v Moskve demonštrovali na podporu ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.

A písmeno Z zo svojich tiel vytvorili dokonca aj smrteľne choré deti v hospici v ruskej Kazani.

„Ruská propaganda nevie, čo je svedomie,“ komentovala to na Twitteri Emine Džaparová, štátna tajomníčka ministerstva zahraničia Ukrajiny.


Deti z hospicu v Kazani vytovirli písmeno Z na podporu špeciálnej vojenskej operácie Ruskej federácie na Ukrjaine, hlása titulok. Zdroj – kommersant.ru


Nielen na tankoch
Záhadné písmeno Z si ľudia mimo Ruska všímali pred začiatkom invázie, je namaľované na mnohých ruských tankoch či obrnených vozidlách, ktoré prekročili hranice. Posledné dni sa však ruská propaganda z neho snaží spraviť niečo viac.

Stalo sa ruským symbolom „špeciálnej operácie“ ruskej armády na Ukrajine, ako eufemisticky volajú inváziu a vojnu u svojho suseda.

Ruské ministerstvo na Instagrame naznačilo, čo to môže znamenať. V niektorých postoch spojilo Z s výrazom Za pabedu, čo znamená Na víťazstvo. To je jeden z najsilnejších výrazov v Rusku, ktoré symbolizujú víťazstvo Červenej armády počas druhej svetovej vojny.

Deň pabedy 9. mája je jedným z najväčších ruských štátnych sviatkov.




„Za pabedu je výraz, ktorý asi najsilnejšie zjednocuje celé Rusko. Je to veľmi silný moment. Ak by sme hľadali niečo, čo spája celú krajinu, tak je to pabeda,“ hovorí český publicistika Jiří Just, ktorý už 15 rokov žije v Moskve.

Podľa neho je to odkaz na druhú svetovú vojnu a víťazstvo v nej. „Chcú, aby bola Rusom zrozumiteľnejšia agresia a aby ju podporovali,“ hovorí.

Symbol Z podľa Justa momentálne nie je bežne vidieť v uliciach tak, ako bola vidieť pripnutá na odeve v roku 2014 oranžovočierna georgijevská stužka, ktorá znamenala podporu separatistom na východnej Ukrajine. Stužku neskôr na Ukrajine zakázali.


Pracujte, bratia
Písmeno Z ako symbol možno zatiaľ ešte nie je také rozšírené, no snažia sa ho zviditeľniť proputinovskí politici, influenceri či aktivisti.

Jednou z nich je poslankyňa ruskej Dumy Maria Butina. Ide o ženu, ktorú v USA odsúdili za to, že bola „neoznačenou ruskou agentkou“. Odsúdili ju na 18 mesiacov, neskôr ju prepustili a vlani ju zvolili za poslankyňu ruskej Dumy.

Maria Butina na Instagrame zverejnila viacero fotiek, kde má na sebe tričko s písmenom Z. Mimochodom, ide o latinku, ruská abeceda nemá znak Z.

„Tím podporuje našu armádu a prezidenta. Pracujte, bratia,“ napísala Butina pri fotke, kde má tričko s písmenom Z ona a ďalší traja ľudia.

Zverejnila tiež video, kde písmeno Z vytvorili kadeti policajnej akadémie v Kirovskej oblasti.

Tričko s písmenom Z predávala aj ruská štátna televízia RT. Výťažok z predaja podobných vecí ide pre „utečencov z Donbasu“.

Písmeno Z na odznaku mal aj politik Michail Deljagin. „Teraz sme vo vojne. Áno, na Ukrajine je zvláštna operácia, ale my sme vo vojne so Západom,“ povedal podľa Daily Mail poslanec.

Ruský parlament v piatok schválil drakonické zákony, keď za šírenie iných ako oficiálnych informácií o vojne na Ukrajine môže hroziť trest až 15 rokov väzenia. V krajine zároveň blokujú alebo nútia k autocenzúre aj posledné nezávislé médiá. Vysielanie skončilo napríklad Rádio Echo Moskvy, noviny Novaja Gazeta ustúpili a odstránili spravodajstvo o vojne na Ukrajine. Hlavný úrad Roskomnadzor zablokoval aj Twitter a Facebook v krajine.

Najskôr na vozidlách
Propaganda využila označenie Z, ktoré sa objavilo na ruských tankoch. Jeho význam nebol úplne jasný.

Niektorí západní experti hovorili, že dôvod je ten, aby sa ruské tanky a iná technika dali rozlíšiť od tých ukrajinských, keďže často ide o stroje rovnakých značiek, niekedy z rovnakých výrobných liniek sovietskych fabrík. Z toho dôvodu napríklad ruskí vojaci nosia na rukávoch biely pruh a ukrajinskí vojaci žltý.


Iní odborníci povedali, že to môže znamenať, kam dané vozidlá smerujú. Tých symbolov bolo viac, napríklad Z, V či O.

„Často sa tieto symboly používajú v súvislosti s lokalitou, komunikujú, kam daná jednotka smeruje. Ak by to znamenalo iba to, že ide o ruské vozidlá, mohli by použiť iba jeden symbol,“ povedal pre Sky News Michael Clarke, bývalý riaditeľ britského think tanku RUSI.

Velenie ukrajinskej armády neskôr oznámilo, že podľa nich to znamená, odkiaľ vozidlo pochádza, a nie kam smeruje. Z znamená východné jednotky, Z vo štvorci jednotky z Krymu, O ruské jednotky z Bieloruska, V námornú pechotu, X sú čečenskí bojovníci a A špeciálne ruské jednotky.


Objavili sa aj informácie, že invázia na Ukrajinu sa označuje ako „operácia Z“.

„Ťažko povedať, čo to Z znamená, jasné vysvetlenie neexistuje. Predpokladá sa, že pôvodne to bolo označenie vojsk Západného vojenského okruhu,“ povedal pre N ruský novinár Vladimir Voronov.

„A až teraz sa to stalo symbolom. Keďže si získalo nečakanú slávu, stalo sa populárnym,“ dodáva.

Aj v Srbsku
V každom prípade písmená Z alebo aj V sa už používajú aj mimo armády a stali sa symbolom ruského naratívu toho, čo sa deje na Ukrajine aj za hranicami. Napríklad počas piatkového protestu srbských nacionalistov, ktorí podporili ruskú inváziu, viacerí demonštranti v Belehrade niesli plagáty s písmenom Z.

V Srbsku je silná pozícia Ruska aj v médiách, ktoré majú blízko k prezidentovi Aleksandrovi Vučićovi. Napríklad jeden z najčítanejších bulvárov Informr vyšiel deň po začiatku invázie s titulkom, ktorý hlásil, že „Ukrajina napadla Rusko“.


„Rusi si vybrali písmeno Z ako symbol invázie. Je to označenie ruských vojenských vozidiel a často ho používajú podporovatelia vojny v Rusku. Nechápem, prečo neprišli rovno so svastikou,“ napísala na Twitteri Olga Rudenko, šéfredaktorka ukrajinského portálu Kyiv Independent.


A hoci písmeno Z ako symbol „operácie“ na Ukrajine podľa Justa ešte bežní ľudia neprevzali za svoj, to neznamená, že by pochybovali o tom, čo im tvrdí ruský prezident Vladimir Putin.

„Podľa jedného prieskumu podporuje zvláštnu operáciu 71 percent Rusov. Agentúra, ktorá ho zverejnila, má často podozrivé prieskumy, ale v tomto by som jej veril. Nie je to tak veľa v Moskve alebo Petrohrade, ale po celej krajine, najmä na východ od Moskvy, tomu ľudia veria. Rusi tu nemajú presné informácie a nevedia, že sa bombarduje Kyjev či Charkov,“ dodáva český publicista Jiří Just.

Prečítajte si tiež
Rusko sa vrátilo do čias Sovietskeho zväzu, nemá zmysel mať nádej, že sa to zlepší, hovorí český publicista v Moskve Jiří Just
06.03.2022 - 21:42:00
00
Visa, MasterCard medzinárodné platby z/do Ruska končia. Platobné systémy v procese odstávky.
"Ak žijete v Thajsku z príjmu z prenájmu moskovskej nehnuteľnosti, potom už nemáte príjem. Ak žijete v Brazílii, ale pravidelne posielate peniaze svojej matke do Tveru, vaša matka sa teraz môže spoliehať len na svoj dôchodok. Ak máte objednávky/prácu na diaľku do/z Ruska, už tam nie je. "
Kua, na nás by stačila tak desatina toho čo posielajú na Rusko a ocitli by sme sa v stredoveku. Kam ten svet speje...
06.03.2022 - 21:56:43
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up