cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
Ahojte idem si pre radu, chcem kúpiť sadu na vylisovanie a nalisovanie ložísk, viete mi nejakú poradiť ktorej sa vyhnúť a ktorá stojí za investíciu? Chcem sa vopchať cca do 300€.
Ďakujem
kukol som to video a moj skromny nazor je ze orech to uz ma za sebou ... ale bez zaruky, urcite to treba otvorit a popozerat..
Mal si pravdu. Bol to orech. Navyše keď sa to rozobralo, tak sa ukázalo, že vymeniť len orech nebude stačiť, lebo tam narobil neplechu. Pôvodne sa kúpil celý náboj, že sa z neho zoberie čo treba a zvyšok zostane do zásoby a nakoniec sa teda mení komplet, včetne prepletenia kolesa atď. Plus sa mení aj kazeta.
Neviete ci ide nejak vymenit lozisko v tomto orechu? Je citeone zadrene a prstami s nim tocim s velkym odporom.
Pripadne ak by sa dal vymenit cely orech. Kolesa su ursus miura ts47 evo. Podla mna je to ale Novatec orech alebo len tak vyzera.
Rozperka medzi ložiskami ide úplne v pohode vytlačiť do strany, potom postačí hocijaká guľatina vhodného priemeru a ložisko ide normálne vyklepnúť... žiadna veda
Este som urobil nejake fotky
Asi by to slo vylisovat ak by som zohnal podlozku ktora presne vojde do otvoru zo strany zapadiek, vedela by sa opriet o vutorny kruzok loziska
v tej dierke je co? lebo evidentne ten hlinik kde su zapadky musi ist dole. potom vy vylisuju obe loziska smerom od zavitu k zapadkam.
ten spacer medzi loziskami by mal ist odtlacit bokom tak aby sa dalo vyklepat lozisko srobovakom alebo niecim inym tupsim - robi sa to tak aj na prednych nabojoch. kazdopadne ak chcem menit vonkajsie, musi ist von aj vnutorne. tak si nachystaj nove obe
zmazte ten moj prispevok som si rozklikol prvu fotku a to vonkajsie lozisko ide normalne von na strane zavitu. skus srobovakom ako bolo povedane odtlacit tu vnutornu rurku nabok, poloz orech na dosku a nejakym tupsim srobovakom ho postupne vyklep von - najprv klep na jednej strane, potom protistrane - postupne, ono vyleti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem
Mal si pravdu. Bol to orech. Navyše keď sa to rozobralo, tak sa ukázalo, že vymeniť len orech nebude stačiť, lebo tam narobil neplechu. Pôvodne sa kúpil celý náboj, že sa z neho zoberie čo treba a zvyšok zostane do zásoby a nakoniec sa teda mení komplet, včetne prepletenia kolesa atď. Plus sa mení aj kazeta.
https://eshop.valiveloziska.sk/loziska-enduro/27029-lozisko-mr-18307-llb-enduro-810191013693.html
https://eshop.valiveloziska.sk/loziska-do-bicyklov/20177-lozisko-mr-18307-2rs-enduro.html
Pripadne ak by sa dal vymenit cely orech. Kolesa su ursus miura ts47 evo. Podla mna je to ale Novatec orech alebo len tak vyzera.
https://www.obi.sk/hmozdinky/fischer-kotva-pre-velke-zatazenia-ta-m10-1-st-/p/5272000
Len rozmer kotvy neviem ci M10 alebo M8
Už som sa stretol s tým ze vnútorné ložisko bolo poistené segerkov...
Asi by to slo vylisovat ak by som zohnal podlozku ktora presne vojde do otvoru zo strany zapadiek, vedela by sa opriet o vutorny kruzok loziska
ten spacer medzi loziskami by mal ist odtlacit bokom tak aby sa dalo vyklepat lozisko srobovakom alebo niecim inym tupsim - robi sa to tak aj na prednych nabojoch. kazdopadne ak chcem menit vonkajsie, musi ist von aj vnutorne. tak si nachystaj nove obe