Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
presne tak,pár áut som riešil v sobotu,predsa len časť ludí pracuje vtedy,keď majú stránkové dni na DI a nechcú/nemôžu si brať kvôli obhliadke/kúpe auta dovolenku,takto mám ja aj on podpísanú zmluvu,píšem tam okrem dátumu aj presný čas podpisu-lebo keď ide odo mňa,môže niečo vyparatiť-na DI som majitelom až do momentu prepisu,jasne že ak pôjde v meste 120 a nameria ho kamera,mám problém ja,isté riziko tam teda je ...
na nevyplnenu kolonku musis mat priaznivo nakloneneho notara - je to neuplny dokument, ktory, ako som porozumel u svojho notara posledne nemoze (nemal by) byt riadne overeny. Ale ked sa da, o to jednoduchsie
Nezamenil si overenie kopie listiny a overenie podpisu?
Pri overeni podpisu sa overuje len podpis - ze si ho dal naozaj ty. Co podpisujes je tvoj problem. https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-podnikatela/overenie-kopii-podpisu V prípade overovania podpisu na listine sa neskúma obsah listiny, správnosť a pravdivosť skutočností v nej uvádzaných, ale iba totožnosť fyzickej osoby, ktorej podpis sa má na listine overiť.
Palo TT ak je splnomocnenie dokument, v ktorom staci overenie podpisu, tak zamenil. Nepovazujem sa v tomto za vedomeho pravnych zalezitosti, tzn. len som reprodukoval vyjadrenie notara. Inak by vec z Tvojho linku vysvetlovala mnoho z nasej debaty cez 3 strany, kde si bol dodnes a Diky!
Izzy68 aj keď by ten človek došiel si pozrieť auto v nedeľu, určite zo sebou nenosí notársky overené splnomocnenie, čo potrebujem na odhlásenie vozidla. Bez odhlásenia, proste nedám auto z ruky. Spoliehať sa na to, že možno to pošle... Kúpno-predajná zmluva je fajn, ale v prípade problémov, môže sa zahrať na blca, že on žiadnu nemá. Ale potom mu mu musím poslať veľký techničák, potrebujem na poisťovni odovzdať kartičku poistenia. Neviem ako inde, ale v BA sa už dá objednať na presný čas. Prídeme tam, za 15 minút je po tom a koniec, každý si ide po svojích.
V starej robote, šéf potreboval požičať na týždeň moje auto, pôvodne som mal ísť ja, ale nemohol som. Tak som povedal, že OK, nemám problém, ale povedal som, že z firmy sú len 3 ľudia, ktorým verím a zveril by som auto, lebo viem, ako šoférujú. Navyše som. Chcel, aby sa spísal papier, že v čase od-do bude šoférovať auto osoba XY. Ma poslal do zadku, že čo sa bojím, že také robiť nebude. Tak som auto nedal. Nakoniec auto požičal iný človek a po roku a niečo mu došla pokuta, že neuhradená diaľničná známka (dopredu upozornil, že známku nemá, nech to kúpia, vtedy ešte boli klasické nálepky a nech si ju po tom kľudne strhnú dole) a 2 fotky, kde auto v meste na 50 namerali 83km/h a na jednej okreske na 70 (dokonca vidno na fotke tabuľu Úsek častých dopravných nehôd) a 125km/h. Mal z toho obrovské problémy s tým. Nakoniec musel všetko zaplatiť.
Ja ked som predaval staru Kiu, tak som to robil jednoducho:
1. prisiel nejaky kolega tej pani, ktora to auto kupovala, ze si chce otestovat auto, tak som ho povozil, on sa trochu povozil, vysvetlil som mu pripadne zavady a tak
2. on jej poreferoval ze v akom stave je auto, bolo to OK, tak som si s pani dohodol termin predaja, vypytal som si udaje a dohodli sme sa na tom ako sa odovzdaju peniaze
3. spisal som kupno-predajnu zmluvu, prebral som s tou pani obsah
4. doplnil som km, pani podpisala zmluvu
5. pani dala cash do mojej banky na ucet, peniaze naskocili
6. isiel som s tou pani na Dopravny Inspektorat pred obedom, rovno sa tam podpisal prevod a vsetky tieto nalezitosti
7. Zavolal som do poistovne a zrusilo sa PZP ak si dobre pamatam
8. Isiel som dokonca este po zimne pneu a pani som odviezol domov, odovdzal jej vsetky posledne veci a poprial vela stastia
Od kamarata som pocul, ze auto jazdi uspesne po BA
Hotovo, nic komplikovane (i ked cena bola 2800 eur tak to sa riesi lahsie ako vacsie sumy)
Najvacsi zazitok bol aj tak kupovat cerstvo dovezene auto. Predavajuci normalne hodil prazdny TP do tlaciarne a vytlacil na to vsetky udaje.
Inak, ked som predaval svoje prve auto, tak od predaja asi tyzden na nom jazdil novy majitel na mojich papieroch. Ani ja ani on sme nemali cas ist na DI. Ked som ho odhlasil pytal som sa policajtov, co ak dostal pokutu a vraveli mi, ze dolezity je datum na kupnej zmluve. Sa mam na pripadnu pokutu odvolat a preukazat sa zmluvou.
VAM mam tiez uz 12 rokov ,ale este som neprisiel na to ,ako ho zabezpecit v servise proti skopirovaniu dat... .Samozrejme uz si ani nepamatam ,kedy som naposledy krabicku vytiahol🙂
Nemam skusenost s Igla, ale mozem odporucit VAM (SK).
Nič nie je 100% a keď sa profík rozhodne že chce tvoje auto tak ho bude mať. Ale jednoznačne je Vámoš prekážka ktorej by sa zlodej radšej vyhol. Mal som ho v prechádzajúcom aute a v tej cene asi lepšie nebude nič. Len tá kocka je trochu otrava, tiež som ju zabúdal v aute Bavil som sa s majiteľom firmy osobne a ten pán vie čo vyrába a stojí si za tým
VAM nechcem práve kvôli tej nešťastnej krabičke.
Iglu vieš spárovať s mobilom, resp. vieš manuálne vyťukať PIN na volante. Netreba so sebou nosiť nič naviac.
Keď dávaš auto do servisu, vieš to deaktivovať a servisák ani netuší, že tam máš niečo nainštalované.
Príde mi to ako elegantnejšie riešenie.
Zaujímaju má reálne skúsenosti (spoľahlivosť), ak to niekto má namontované.
mam Zeder uz v 3tom aute, vyhoda, v servise nemusis nechat kluc, nevyhoda, ked si doma, nevies ci si zamkol:) pri VAMe mas krabicku pri sebe, vies ze je zamknute.
dalsia nevyhoda, obcas je to na mieste, kde sa tazko dociahne, manzelka odmieta jazdit autom, kde je Zeder, lebo sa jej to tazko odomyka/zamyka.
A Pandora mini? To je nejaký prívesok ktorý musíš mať pri kľúči. Ja pozerám niečo čo nenaruší komfort ktorý mi poskytuje bezkľúčové otváranie a štart. Čiže žiadne kazety, kľúče a podobné úkony navyše. Mal som VAM v predošlom aute, ale tam mi to nevadilo. Fiesta 2015.
Uvažujem podobne. Nechcem prísť o komfort bezkľúčového odomykania a štartovania.
V podstate som rozhodnutý. Zvažoval som Pandoru, VAM a Iglu.
Mechanické zabezpečenie typu Zeder nechcem. Ako sa poznám, zamykal by som to možno prvý mesiac.
Žiadne riešenie nie je dokonalé. Poznám výhody aj nevýhody všetkých 3 zvažovaných možností. Išlo mi len o reálnu skúsenosť.
Igla nie je až tak rozšírená, ako VAM, takže informácie od užívateľov sú menej dostupné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nezamenil si overenie kopie listiny a overenie podpisu?
Pri overeni podpisu sa overuje len podpis - ze si ho dal naozaj ty. Co podpisujes je tvoj problem.
https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-podnikatela/overenie-kopii-podpisu
V prípade overovania podpisu na listine sa neskúma obsah listiny, správnosť a pravdivosť skutočností v nej uvádzaných, ale iba totožnosť fyzickej osoby, ktorej podpis sa má na listine overiť.
splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne osvedčeným podpisom splnomocniteľa,
V starej robote, šéf potreboval požičať na týždeň moje auto, pôvodne som mal ísť ja, ale nemohol som. Tak som povedal, že OK, nemám problém, ale povedal som, že z firmy sú len 3 ľudia, ktorým verím a zveril by som auto, lebo viem, ako šoférujú. Navyše som. Chcel, aby sa spísal papier, že v čase od-do bude šoférovať auto osoba XY. Ma poslal do zadku, že čo sa bojím, že také robiť nebude. Tak som auto nedal. Nakoniec auto požičal iný človek a po roku a niečo mu došla pokuta, že neuhradená diaľničná známka (dopredu upozornil, že známku nemá, nech to kúpia, vtedy ešte boli klasické nálepky a nech si ju po tom kľudne strhnú dole) a 2 fotky, kde auto v meste na 50 namerali 83km/h a na jednej okreske na 70 (dokonca vidno na fotke tabuľu Úsek častých dopravných nehôd) a 125km/h. Mal z toho obrovské problémy s tým. Nakoniec musel všetko zaplatiť.
1. prisiel nejaky kolega tej pani, ktora to auto kupovala, ze si chce otestovat auto, tak som ho povozil, on sa trochu povozil, vysvetlil som mu pripadne zavady a tak
2. on jej poreferoval ze v akom stave je auto, bolo to OK, tak som si s pani dohodol termin predaja, vypytal som si udaje a dohodli sme sa na tom ako sa odovzdaju peniaze
3. spisal som kupno-predajnu zmluvu, prebral som s tou pani obsah
4. doplnil som km, pani podpisala zmluvu
5. pani dala cash do mojej banky na ucet, peniaze naskocili
6. isiel som s tou pani na Dopravny Inspektorat pred obedom, rovno sa tam podpisal prevod a vsetky tieto nalezitosti
7. Zavolal som do poistovne a zrusilo sa PZP ak si dobre pamatam
8. Isiel som dokonca este po zimne pneu a pani som odviezol domov, odovdzal jej vsetky posledne veci a poprial vela stastia
Od kamarata som pocul, ze auto jazdi uspesne po BA
Hotovo, nic komplikovane (i ked cena bola 2800 eur tak to sa riesi lahsie ako vacsie sumy)
Inak, ked som predaval svoje prve auto, tak od predaja asi tyzden na nom jazdil novy majitel na mojich papieroch. Ani ja ani on sme nemali cas ist na DI. Ked som ho odhlasil pytal som sa policajtov, co ak dostal pokutu a vraveli mi, ze dolezity je datum na kupnej zmluve. Sa mam na pripadnu pokutu odvolat a preukazat sa zmluvou.
Nič nie je 100% a keď sa profík rozhodne že chce tvoje auto tak ho bude mať. Ale jednoznačne je Vámoš prekážka ktorej by sa zlodej radšej vyhol. Mal som ho v prechádzajúcom aute a v tej cene asi lepšie nebude nič. Len tá kocka je trochu otrava, tiež som ju zabúdal v aute
Na zabudanie pomaha opakuvanie, kym sa to nestane rutinou;)
Iglu vieš spárovať s mobilom, resp. vieš manuálne vyťukať PIN na volante. Netreba so sebou nosiť nič naviac.
Keď dávaš auto do servisu, vieš to deaktivovať a servisák ani netuší, že tam máš niečo nainštalované.
Príde mi to ako elegantnejšie riešenie.
Zaujímaju má reálne skúsenosti (spoľahlivosť), ak to niekto má namontované.
dalsia nevyhoda, obcas je to na mieste, kde sa tazko dociahne, manzelka odmieta jazdit autom, kde je Zeder, lebo sa jej to tazko odomyka/zamyka.
V podstate som rozhodnutý. Zvažoval som Pandoru, VAM a Iglu.
Mechanické zabezpečenie typu Zeder nechcem. Ako sa poznám, zamykal by som to možno prvý mesiac.
Žiadne riešenie nie je dokonalé. Poznám výhody aj nevýhody všetkých 3 zvažovaných možností. Išlo mi len o reálnu skúsenosť.
Igla nie je až tak rozšírená, ako VAM, takže informácie od užívateľov sú menej dostupné.