Vie mi niekto poradiť, kde na Slovensku robia lakovanie rámov? Ide mi o kvalitnú prácu - odstránenie starej farby, základná farba, lak, nalepky, vrchný lak. Mám síce úpne nový rám( som klasik- niet na CrMo ocel), ale chcem ho mať v inej farbe.
posledný komentár: 9. 10. 2025 o 14:45
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
Mal som na rame oderky, ktore som chcel prekryt. U vyrobcu ramovej sady som zistil, ze pouzili farbu Pantone 1815C.
Kedze u nas sa pouziva prevazne RAL vzorkovnik, nasiel som jej ekvivalent, ktory je RAL 3011. Objednal som teda tu farbu, avsak ked prisla, zistil som, ze ide o farbu klasicku. Vopred vdaka za odpovede, ktore by ma nasmerovali spravnym smerom.
Unfortunately we are unable to provide mixing details on the original paint."
Moc mi nepomohli, cize ostava mi obratit sa na miestnych skusenych.
Behni do autolakovne, namiesaju aj metalizu.
https://www.elzin.sk/sluzby/sluzba-1/praskove-nanasanie-farieb-komaxit/
Realizoval som niekolko mensich projektov s praskovym lakovanim, dokonca som daval aj praskovy lak na farbu, ale vysledok nikdy nebol taky, ako ked som nechal striekat mokrou cestou. Zvycajne davam 2 vrstvy farby a 1-2 vrstvy bezfarebneho laku, kedze ten sa este brusi a lesti. Pri bruseni a lesteni komaxitoveho laku nikdy nedosiahnem kvalitu mokreho laku. Vacsie projekty realizujem len mokrym lakovanim a to taktiez odporucam vsetkym, ktori su ochotni si priplatit za vyssiu kvalitu prevedenia. Taktiez je mokre lakovanie vhodne v pripade, ze chcete nalepky pod lak. Komaxit toto neumoznuje.
Ak niekto ocakava (alebo si praje) vyssiu kvalitu farby, hlbku laku, lesk, viacfarebnost, atd. komaxit (alebo praskove) lakovanie nie je vhodne a odporucam tzv. "mokre" lakovanie, teda klasicke autolakovanie. Tu bude cena vyssia a taktiez najst lakovnu, ktora bude ochotna lakovat ram bude obtiaznejsie (osobna skusenost v BA).
Nechcem nikoho odradit od praskoveho lakovania, len som chcel upozornit aj na opacnu stranu realizacie. Opakujem - nic proti komaxitu, ale kto ocakava viac, bude sklamany.
Urcite by to pomohlo viacerym ktori sa rozhoduju.
Ako Lucca spominal, je to velmi take na hrubo a stracaju sa tam detaily. Ja som povodne chcel taku matnu farbu, ktoru vidite na autach niektorych. Praskova matna je ale taky stary komunisticky retro lak vybleduty.
Tak som zvolil taku nejaku dostupnu metalizu. Problem je, ze je to fakt hrube, je to ako jemny smirgel, keby sa to nalakovalo, tak by to vyzeralo hrozne. Cize takto mi to ostalo, ako nie je to zle, stale je to lepsie, nez obcajny lak, ale dalsiu prerabku idem mokrym lakovanim, ak mi nieco v BA odporucite budem rad, ak nie, budem do toho musiet sam.
chcel by som sa vás opýtať, kde na východnom slovensku by som našiel niekoho, kto by mi kvalitne opieskoval/nasprejoval/nalakoval hliníkové MTB.
Ďakujem pekne
Ponukam praskove lakovanie hlinikovych a ocelovych ramov, dielov…
Viac info 0917620448