Kategórie
Bike-techGarmin Edge 530 - skúsenosti # recenzie # cyklopočítač # GPS # skúsenosti # poradenstvo # technické otázky # nákup
Máte s tým skúsenosti? Oplatí sa to teda kúpiť? Otestoval som si Edge 130, ale na moje gusto je príliš malý. Hľadám niečo väčšie - nie nevyhnutne s navigáciou - s dostatkom "štatistických" informácií (čas, rýchlosti, tepové frekvencie, stúpania a pod).
-9% SP Connect Bike Bundle II sada držiaku/puzdra na iPhone 12 PRO MAX
57,99 €
-9%
MOC 63,99 €
savings Lezyne Matrix Saddle Tagger sedlový držiak na lokátor Apple AirTag, čierna
13,09 €
savings
MOC 26,99 €
-27% Garmin Quarter Turn rýchloupínacia svorka pre Edge 540/840
7,99 €
-27%
MOC 10,90 €
-25% Syncros viečko predstavca s držiakom cyklopočítača na DC riadidlá
44,99 €
-25%
MOC 59,99 €
Mna len zaujima ze preco je to problem ze to nikto nerobi, nevravim ze to treba robit. Skutocne len o ten dovod mi ide, chcem tym pochopit aj to akym sposobom sa to pocita pri behu, ako presne su wattmetre atd. Proste aj o tie sirsie suvislosti mi ide. Mam o tom plno teorii od toho vetra az po to ze by tie data nedavali ani podobnu velicinu ako wattmetre (pretoze tie meraju len silu ktorou sa tlaci na pedal/kluku a ignoruju celkovy vykon i straty) a tym padom by sa s takto odhadnutymi wattmi nedalo narabat sposobom s akym sa naraba pri wattoch z wattmetrov (rozne porovnavania a dodatocne vypocty)
Aj na dvojplacke to ide vypočítať a zobrazit, len treba samozrejme vediet pocty zubov.
Pozri napr SPH Graph - SPHGraWH od nejakeho Werner-H
Včera som si dal trochu do tela a po dojazde som bol uchvátený našľapaným prevýšením 1346m na 54 km. Potom som si to ale porovnal s rovnakou jazdou z minulého roka a tam mi to ukázalo 1055m. Tak som dal v Strave urobiť korekciu a upravilo mi to na 1058m. V Garmine mi ale stále ukazuje tú pôvodnú (chybnú) hodnotu. Je niekde v Garmine funkcia na automatickú korekciu (ako v Strave)? Porovnal som to s viacerými výjazdmi po rovnakej trase a sú tam aj rozdiely v celkovej vzdialenosti (cca 1-2km) aj vo výške (cca do 10m). Ten rozdiel 200m sa mi zdá divný.
v mobilnej appke som to nenasiel.
Dá sa niekde nastaviť preberanie výškových údajov iba z barometrického výškomera?
EDIT:
Našiel som to v manuáloch. Zrejme sa spôsob merania nastaviť nedá. Dá sa urobiť kalibrácia merania podľa lokálnej výšky, ale aj prípade kalibrácie sú odchýlky +/- 10 stôp (cca +/- 3m) v norme.
Co si pamatam z fenix manualu tak gps je presna vyska na +-50 stop, barometer na +-10 stop. To ale plati pre kazdy jeden bod trasy nie pre celu aktivitu. Po kalibracii barometru je vyska presna 15minut a kalibrovat sa odporuca kazdu hodinu.
jedna vec je presnost merania vysky (presna vyska v kazdom bode trasy) a druha meranie nastupanych metrov za vyjazd