Len tak pre zaujimavost . 3.5.20222 som bol na Fugerovom dvore a informoval som sa o nabijacej stanici pre bike. Odpoved bola, ze na zimu ju odniesli a este ju nepriniesli. Dost smutne .
Tak neviem, s kým ešte spolupracujú, ale my (ebajkconnect) sme od nich nič nesťahovali, nabíjačky ostávajú nabíjaciemu bodu nastálo... Každopádne dík za info, preveríme...
Ja by som aj veril ze na zimne obdobie to dnu stiahol hoci aj majitel strediska ,nech to von nehrdzavie, ale k 1. Maju to uz ozaj mohol znovu dat von. Nepotreboval som ju , len som sa informoval pri kupe piva dnu u personalu, lebo von som ju nevidel.
Na Šachtách to máme priamo na recepcii v Hoteli, ale nakoľko sa tam každé 2 mesiace mení personál, tak tam nikto nevie (alebo sa tvári, že nevie), o čo ide... Bojujeme s tým (a nielen tam) už roky... Čo sa týka staníc Nigol-u, tie sú pevné, vonkajšie a sú tam non-stop, júl/december, je to jedno... Preto mi je táto skúsenosť zákazníka nepochopiteľná... Každopádne, budeme zisťovať, holvana hyba
To znamena, ze bateriu je nutne vytiahnut z Bike? Nove bicykle uz maju integrovanu aj tu je sice mozne vytiahnut , ale je to trochu komplikovanejsie. Pokial ste dali na recepciu klasicke nabijacky, tak personal mozno ani nevie k comu to je.
Ako je to s konektormi na staniciach ? Sú pre všetky baterie unifikované ? Asi nie. Potom zvyčajne aký pomer je medzi nimi ? T.j. môžu prísť na stanicu 5-ti na Shimane, a jeden cyklista na Bosch. Bosch-ky prázdno, cyklista vysmiaty a z partie Shimano 2- nenabijú, alebo všetci pomenej. Či by nebolo robiť okrem odnímateľných káblov medzi nabíjačkou a zásuvkou 230V aj odnímateľné káble medzi batériou a zdrojom 36V (dobre píšem ? 36 ?) Potom by si cyklisti brali so sebou len káblik a konektory na nabíjacej stanici by boli rovnaké. A bolo by jedno, kto s akou batériou /svojim konektorom na batérii / v akom pomere/ na stanicu príde.
jozefnec00 Ono je to trošku zložitejšie, ako akákoľvek práca (spolupráca) s ľuďmi... Funkcia (našich) nabíjacích bodov (nie staníc) je v tom, že každému, kto má záujem, spíšeme zmluvu, poskytneme za viac ako polovičné ceny nabíjačky, webový a printový priestor... Každý ďalší krok (nové, iné nabíjačky atď.) sú už v kompetencii (požiadavky na nás) jednotlivých subjektov... Sedliacky po slovensky povedané: My tie body nekontrolujeme (len podporujeme) a keď nedostaneme informáciu, že ten - ktorý nabíjací bod potrebuje novú/inú nabíjačku (ktorú mimochodom vieme vždy poskytnúť - je to len otázka dopytu), tak nemôžeme slúžiť... Toto nie je sieť menežovania, len podpory, každú sťažnosť je treba smerovať priamo prevádzke... Ale je vždy dobré, keď o nedostatkoch vieme aj my...
Ako je to s konektormi na staniciach ? Sú pre všetky baterie unifikované ? Asi nie. Potom zvyčajne aký pomer je medzi nimi ? T.j. môžu prísť na stanicu 5-ti na Shimane, a jeden cyklista na Bosch. Bosch-ky prázdno, cyklista vysmiaty a z partie Shimano 2- nenabijú, alebo všetci pomenej. Či by nebolo robiť okrem odnímateľných káblov medzi nabíjačkou a zásuvkou 230V aj odnímateľné káble medzi batériou a zdrojom 36V (dobre píšem ? 36 ?) Potom by si cyklisti brali so sebou len káblik a konektory na nabíjacej stanici by boli rovnaké. A bolo by jedno, kto s akou batériou /svojim konektorom na batérii / v akom pomere/ na stanicu príde.
Robíme na tom, istá nemenovaná firma začína vyrábať adaptéry na uni zdroj, pre rôzne konektory... Je to ale zatiaľ v režime komunikácie, nie sú práve najlacnejšie...
nabíjačka samotná nie je ani ťažká, ani veľká, do batoha nie je problém. stačí, keď bude mať nabíjacia stanica pripravených okrem nabíjačiek aj niekoľko zásuviek 230V, zároveň sa človek nemusí nutne spoliehať na takúto prevádzku, po dohode sa to určite bude dať nabiť aj v nejakom bufete a pod.
4A je ideal 800gr. Len aby sme nechodili este aj s min. 5m predlzovackou okolo pleca , lebo zasuvka moze byt v kazdom bufete , ale zase nebude mat predlzovacku. Pokial nebude mat pre tuto sluzbu zaujem prevadzka , tak je to marne.
Poznate to, vsetko je to o ludoch, kto chce , hlada sposoby, kto nechce , hlada problemy.
Ja som cez zimu oslovil viac prevádzok v okolí BB kadiaľ vedú rušné cyklotrasy, napr. v Liptovských Revúcach alebo Dedečkovu chatu nad Breznom aby reagovali na dopyt a potreby cyklistov aj zriadením ebike dobíjacích staníc. Ich benefit bude, že prilákajú viac bikerov ktorí nechajú viac € počas dobíjania biku. Reakcie prevádzok boli veľmi pozitívne, tak som zvedavý či nejaké stanice pribudnú. Samotné dobitie jedného biku podľa majiteľa penziónu na Kordíkoch čo sa dal na to vraj vyjde nejakých smiešnych 30-50 centov a že to mu tam aj tak každý nechá na tringelte. Ale popri tom si zlupne aj niečo do žalúdka a samozrejme pivooo
A tiež som zohnal 6A nabíjačku...je ťažšia, ale ebike odvezie
3 kg baterku v dobrom batohu není problém odniesť a mám 1000Wh a na bežné výjazdy my stačí aj 500Wh. A načo je taká nabíjačka čo má 3 druhý Bosh káble 1 Bafan a Shimano ani nemá ako som už videl. Baterka v batohu je istota.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Stránka je momentálne v rekonštrukcii, takže tam nie sú všetky body a postupne sa zriaďujú ďalšie...
Robíme na tom, istá nemenovaná firma začína vyrábať adaptéry na uni zdroj, pre rôzne konektory... Je to ale zatiaľ v režime komunikácie, nie sú práve najlacnejšie...
nabíjačka samotná nie je ani ťažká, ani veľká, do batoha nie je problém. stačí, keď bude mať nabíjacia stanica pripravených okrem nabíjačiek aj niekoľko zásuviek 230V, zároveň sa človek nemusí nutne spoliehať na takúto prevádzku, po dohode sa to určite bude dať nabiť aj v nejakom bufete a pod.
Poznate to, vsetko je to o ludoch, kto chce , hlada sposoby, kto nechce , hlada problemy.
A tiež som zohnal 6A nabíjačku...je ťažšia, ale ebike odvezie
A este prides na Kralovu Studnu a zistis ze eletryna neeeni...