to snad neje pravda, nechapem :roll: ved po minulorocnej Tour to malo byt este prisnejsie tak fakt neviem ci su blbi poniektori alebo co s tym dopingom??
16.07.2008 - 22:21:00
00
nejako sa vrece z dopingom zacalo trhat dalsim je jeden z favoritov a velka nedej talianskej cyklistiky R. Ricco,
ja tomu nechapem o co tam ide bud je to neumyselne alebo ty jazdci maju v hlave prazdno ked si myslia ze sa na to nepride, je len skoda ze vzdy sa len poukazuje na doping v cyklistike, preco sa nerobia taketo razie vo futbalovych kluboch alebo pod.
a este jedna konspiracny teoria ze vacsina odhaleneho dopingu je pocas Tour, som zvedavy kedy to skonci
17.07.2008 - 13:57:20
00
to je strašné

http://www.cyclingnews.com/road/2008/to ... jul17news4
17.07.2008 - 13:59:43
00
to je strašné
kratke a vystizne
17.07.2008 - 14:01:30
00
tak ako zrutil sa dalsi mytus o "neskutocne nadanom" chlapcovi

...nechapem ako to do seba moze pchat a cakat ze im na to nepridu...hlavne mlady Ricco to musi mat v hlave riadne vybrate ze sa este "opovazil" vyhrat dve etapy.

dnes na obed som sa s kamaratom rozpraval o tom neskutocnom vykone v pyrenejskej ze tam nebolo vsetko s kostolnym poriadkom...a dnes ho uz brali :roll:
17.07.2008 - 14:13:55
00
... ja tomu nechapem o co tam ide ...

Vždy ide v prvom rade o peniaze...
17.07.2008 - 14:24:05
00
Som normálne smutný :roll: , videl som ho, žasol som, vravel som si, mladý nadaný, s idolom ktorý mu je príkladom , ide si za svojím cielom a dnes pozerám že EPO... Má cenu sa vôbec na tour dívať a obdivovať výkony tých chlapcov tam, mať ich za cyklistických polobohov ked to aj tak celé môže byť jeden velký FAKE? Čo ak baralář len bohapusto mrhá slovami a všetky slávne výkony su len vysledkom niakej chemie. Možno že predsa jeho často použivané slová budú pravdou a to "cosi nepředstacitelné, naprosto z ríše snů". som sklamaný. :(
17.07.2008 - 14:28:02
00
http://sport.ard.de/sp/doping/webmagazin/

stojí to za prezretie, síce v nemčine ale aj tak :wink:
17.07.2008 - 14:41:03
00
Tour je sklamanie. Rica síce nemám rád ale čumel som ako vyhral horskú etapu a na druhý deň bol znova medzi elitou.Je to fakt na zamyslenie ako poniektorí "športovci" mrhajú svojím talentom a budúcnosťou.A cyklistika je na tom zasa oveľa horšie.
17.07.2008 - 14:48:31
00
Skoda ze pripad Ricco odrovnal aj cely tim na tohtorocnej Tour. Inak pocuvali ste vcera co hovoril Baky o tom novom ruskom time s nazvom Katusa???? Fakt teraz neviem ci si robil prdel alebo to myslel vazne, aj ked ti sponzori co menoval, to by nebolo celkom nerealne. :?:
17.07.2008 - 14:59:20
00
Renamed Tinkoff Credit System squad undergoes major expansion
Katusha team aims to sign potential Grand Tour winners; big drive for Russian cycling
By Shane Stokes

Stefano Feltrin, Andrei Tchmil and Oleg Tinkov
Photo ©: Tinkoff Credit Systems
Russian cycling took a huge leap forward on Tuesday when, at a press conference in Pau, France, Oleg Tinkoff announced that his Tinkoff Credit Systems squad would evolve into a far bigger team in 2009. Renamed Katusha, the budget for the squad will be in excess of €15 millon per annum, comprising over half of the €30 million pledged to the new Russian Global Cycling Project foundation.

Although General Manager Stefano Feltrin declined to name the big riders that will compete for the team, he confirmed that they are going after some of the top names in the sport. "We have been talking to many riders, some of whom are Tour de France contenders," he said. "Negotiations are ongoing and nothing will be announced until after the UCI's deadline of September 1st."

Gert Steegmans and Filippo Pozzato are two who have been heavily linked to the squad. More recently, Silence Lotto team-mates Cadel Evans and Robbie McEwen have been tipped as being on the wish-list of the team.

"Basically, our position is that we have been talking to probably all the managers, most of the riders, almost everybody," he stated. "Of course we have signed a few new riders. I can tell you that the core of the existing Tinkoff team, people like [Pavel] Brutt and [Mikhail] Ignatiev will be in the team next year. We have already signed contracts with them, and also with some very important international riders.

"There has been some speculation, some riders confirmed," he added. "But we will abide by the rules that teams won't announce this before September 1, so I will leave it to journalists to come up with the speculation. I will not confirm, I will not deny. You can imagine which riders are available, which riders we took."

The Russian Global Cycling Project foundation will itself be funded by its main sponsors Gazprom, Itera and Rostechnologii, and will have the main aim of supporting the development of the sport of cycling in Russia. Benefiting the sport from the grassroots level right up to the Katusha team, the €30 million budget will also fund a social project dedicated to schools and young athletes, all activities of the Russian Cycling Federation and the new five day Tour of Sochi due to be held next May.

Former top professional Andrei Tchmil will act as the general director and coordinator of the foundation.

The team had been heavily tipped to take out a ProTour licence in 2009, this information being verified on Monday by a high-level official within the UCI. However the team itself played this down on Tuesday, saying that no decision had been taken as yet. The series then collapsed later that day, with all of the current ProTour teams indicating that they would not seek to renew their licences.

Nevertheless, it is clear that Katusha means business. "Of course we are interested in riders like Evans, his contract is going to expire," said Feltrin. "He, [Carlos] Sastre, [Fabian] Cancellara…they are available on the market and we have the budget, so we are interested.

"But one thing I want to make clear is that we are not overpaying anybody, we are very savvy with the money," he added. "I have been managing a team with a very low budget compares to other teams, so I know the value of it."

Cyclingnews will have a full feature on the new-look team shortly.
17.07.2008 - 15:05:56
00
ja som zato aby sa doping zlegalizoval...ten kto to chce do seba pchat, nech to do seba pcha...je to jeho zdravie a jeho buducnost. doping je v kazdom sporte...ci je to cyklistika, hokej, futbal ani nehovorim. je pravda ze vsetky tie uzasne vykony v kopcoch su aj vdaka tvrdemu treningu, ale podla mna ( a opat ma mozete kamenovat ) aj vysledkom chemie. o to smutnejsie je ze doping sa nevyhyba ani takym "kukuricnym sutaziam okolo hnoja" ako jazdi vacsina z nas ( maratony a podobne ) :(

a vsetko je o peniazoch a politike. preco sa vo futbale vsetko ututla? pamatame si este operaciu Puerto? neboli tam spominane timy ako Real ci Barca? boli. a co sa stalo? kluby to dementovali a vsetko sa v tichosti zamietlo pod koberec. a preco prave v cyklistike sa ide tak tvrdo po dopingovych hriesnikoch? pozrite sa ake neskutocne peniaze do nej tecu od sponzorov...nehodili by sa tie prachy radsej plasanom nahanajucich kozku po travniku? jasne ze ano.

takze ja budem dalej uplne v klude sledovat TdF, budem ohureny tymi vykonmi v kopcoch a nepokazi mi to ani to keby tam obvinili polovicu jazdcov...je to smutne, ale je to fakt a nikto na tom nikdy nic nezmeni
17.07.2008 - 15:08:55
00
http://translate.google.com/translate_t madarcina rulez :-D
17.07.2008 - 15:09:01
00
Ako tuto píše Matt - "takze ja budem dalej uplne v klude sledovat TdF, budem ohureny tymi vykonmi v kopcoch a nepokazi mi to ani to keby tam obvinili polovicu jazdcov...je to smutne, ale je to fakt a nikto na tom nikdy nic nezmeni", mienim sa zachovať podobne.

Keď to tak so známymi preberáme, vždy sa dopracujeme k tomu, že nejde o to, kto je čistý, ale o to, koho chytia, koho lekári to neodhadli a tak podobne. Nie že by sme objavili Ameriku. :wink:

Každopádne si však nemyslím, že by sa mal doping legalizovať. Na jednej strane je každý zodpovedný sám za seba, ale na druhej strane takto sú do toho aspoň nejako zainteresovaní lekári. Keby neboli a mohol by si nakupovať hocikde, tak by aj na tých kukuričných súťažiach a amatérskych tréningoch asi dochádzalo ku kolapsom s fatálnymi následkami. To by už len bolo rýchlokvasených odborníkov na rast športovej výkonnosti. Ako dnes kadejakí liečitelia, maséri a podobní odborníci...
17.07.2008 - 15:20:07
00
ja som zato aby sa doping zlegalizovali
ale potom by ten kto chce vyhrat alebo sa aspon dobre umiesnit musel dopovat.. takze som proti :) inak nechapem, ci uz maju tak velmi v hlavach nasrate alebo co, posledny pripad, dvom pred nim odhalia tu istu latku, pre istotu vyhraje 2 etapy... a mysli si, ze mu na to nepridu? :roll: nechapem... alebo im to pridavaju do jedla a oni o tom nevedia ? x) fakt nechapem.
17.07.2008 - 16:06:26
00
keyboard_arrow_up