Máte s tým skúsenosti? Oplatí sa to teda kúpiť? Otestoval som si Edge 130, ale na moje gusto je príliš malý. Hľadám niečo väčšie - nie nevyhnutne s navigáciou - s dostatkom "štatistických" informácií (čas, rýchlosti, tepové frekvencie, stúpania a pod).
tiez by som obcas odzoomoval ale nie je to tak dolezite. Ratal som s tym.
Mne napr vadi ze nejde vyuzit ziadne tlacidlo na interaktivne ovladanie svetla radaru ako mju 8xx a 10xx garminy cez obrazovku.
Widget to aj podporuje ale 5XX nema tlacitka na posun v ramci jednej obrazovky
samozrejme, tomu rozumiem ze kvoli jednotnosti UI to tak maju, ale zase vela krat ked je nejake zariadenie cisto tlacidlove, tak sa niekedy funkcia tlacidla moze pozmenit pre danu situaciu nejakeho podmenu.
Pokial by to bolo len prezeranie mapy, myslim ze uzivatel by si velmi rychlo zvykol, ze spodne dve tlacidla tam moze pouzit na posuv, nakolko by to na displeji zobrazilo prislusny znak pre funkciu daneho tlacidla, na funkcionalitu UI by to nemalo ziaden vplyv, nakolko tlacidlo LAP a start/stop sa bezne nepouziva pri navigovani v Menu Garminu, bola by to len proste extra pridana funkcionalita (mozno s moznostou povolit/zakazat) len pre prezeranie mapy, nakolko by to drviva vacsina uzivatelov podla mna privitala.
Nevadi, az tak casto clovek sa v lese nestrati ze potrebuje vela posuvat mapu a hladat miesta / smer a da sa s tym naucit zit a zvyknut si
Ešte sa mi nestalo aby som na Garmine musel prezerať mapu na tom displejiku. Na to mám veľkú papierovú alebo mobil na zorientovanie + veľká časť uložená v hlave
Ak to práve horné tlačítko podržíš dlhšie pri mape tak sa aktivuje zoomovanie. Ale na posúvanie už treba ísť cez Ponuku, teda klik práve tlačítko a preklikať sa.
Tak som to nakoniec kúpil aj s tepákom a senzormi a už 3. rok som s ním nad mieru spopkojný. V poslednej dobe ale akosi viazne synchronizácia s Garmin Connect. Na Stravu i na Relive to prenesie (ešte pred domom) po zastavení behom pár sekúnd. Na Garmin Connect to trvá aj 5 minút s to musím počítač z bicykla odobrať, aby som nemusel v pivnici čakať na prenos údajov domobmilu. Doma potom musím zadávať synchronizáciu manuálne (z mobilu alebo z cyklopočítača).
Čo ma ale irituje najviac, sú rozdielne záznamy tepových frekvencií. Zjavne používa Garmin iný vzorec ako Strava. A nedá sa to ani navzájom zladiť (ani prenosom nastavení z Garminu na Stravu, ani naopak).
Máte niekto nejakú radu?
V nastaveniach appky Stravy je polozka "Data permissions" na data z tepaku, tak pozri ci to mas povolene