napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
Hej robieval som to kym som nevoskoval, teraz som skor chcel vyskusat ci ten vosk bude stacit. Na MTB to je stale v stave testovania. Pri podrobnom preskumani som zistil, ze lisku to chytilo na miestach kde sa retaz priiamo opiera o kazetu/prevodnik, cize tam kde uz vosk zrejme nebol/bol uz poskodeny film. Inde bola retaz bez problemu. Ked som kedysi mazal Finishline day tak bola hrdzava zo vsetkych stran hned nasledujuci den. A to bola deore retaz. Ten kompresor je naozaj naj riesenie, lebo handrou sa mozu vlakna nachytat a necistoty zatlacit do retaze. Co tiez dobre funguje na MTB je dobre bike oklepat. Proste zdvihnut 20-30cm do vzduchu a nechat na volno spadnut na kolesa. 99% vody tak opada. Ja som neurobil ani to (mal som dole predne koleso a nechelo sa mi ho nasadzovat). Treba si ale priznat, ako by vyzerala retaz ak by niekto urobil to co ja s inym mazivom. Cize umyl bike po celodennom jazdeni v blate a mokry bez akehokolvek domazania nechal tyzden stat a potom isiel bikovat. Tiez si treba uvedomit, ze to malo nabehane 120km od posedneho mazania.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Na kolko som zistil, ze moje prispevky su veli oblubene a mnhi sa na ne tesia, urobil som pre vas maly test. Cielom je ukojit zvedavost a dat priestor na ustipacne prispevky. Je mi jasne, ze o chovani pri realnom pouziti to hovori len malo ak vobec nieco, ale mal som veci po ruke, tak preco nie.
Polka retaze je namazana Squirt druha polka voskom za horuca stredny clanok nicim, ako kontrola. Squirt bol aplykovany podla navody 2x a nechany 24hod zaschnut pred jazdenim a vystavenim dazdu. Vovec som ho neutieral aby som nahodou nezotrel aj co som nemal.
Retaz tam bude visiet kym sa bude dat poznat rozdiel medzi mazivami. Prilezitosnte odfotim.
Zahajil som experiment predvcerom. Po dnesnom lejaku uz hadam zajtra pude vidiet prve zmeny. Verim ze len na kontrolnom clanku.
Retaz je KMC x11 z decatlonu. A visi vonku na
...
Polka retaze je namazana Squirt druha polka voskom za horuca stredny clanok nicim, ako kontrola. Squirt bol aplykovany podla navody 2x a nechany 24hod zaschnut pred jazdenim a vystavenim dazdu. Vovec som ho neutieral aby som nahodou nezotrel aj co som nemal.
Retaz tam bude visiet kym sa bude dat poznat rozdiel medzi mazivami. Prilezitosnte odfotim.
Zahajil som experiment predvcerom. Po dnesnom lejaku uz hadam zajtra pude vidiet prve zmeny. Verim ze len na kontrolnom clanku.
Valvoline Chain & Cable Lube
Toto zatial drzi vyse 100km a dve umytia bicykla. Po nastriekani je to riedke a pomaly to zacne lepit, trocha ako ked je namazana nova retaz. Zvrchu som ju utrel do sucha. Vobec nespini. Parada. Mam to doma 15 rokov, ale az teraz som to vyskusal. Neviem ci robia zlozenie stale to iste, ale s inou grafikou sa stale predava. Zatial sa mi zda naj mazivo ake som vyskusal
V zasade nic co by malo zasadnu vypovednu hodnotu. Len uspokojenie zvedavosti. Proste som mal v ruke zvysny kus retaze horuci vosk a aj squirt. Tak mi napadlo skusit co to urobi. Zatial som zisitil, ze ta retaz ma naozaj slusnu povrchovu upravu. Cakal som ze stredny kus uz bude touto dobou slusne hrdzavy, ale zda sa ze hrdzavie rovnomerne spolu s dielom kde je squirt.
Otázne je, či nie je strata výkonu v reťazi, ktora je mazana sprejom na motorky. Podľa mňa sa tam nejaký watt stratí.
Nie nejaky ale poriadny 10-15W podla merani co som nasiel. U motorkovej retaze sa dokonca nasli uchylaci co na pretek mazu len lahky olej lebo hento ich vraj oberao o vykon na MOTORKE so 160HP Neviem ci je to pravda to mam od sesternice, ktora je profesionalny motocyklovy pretekar.
Ja som skusal mazat kadecim, ale toto sa mi osvedcilo najviac. 400 - 500 km na jedno namazanie vystaci. Medzi tym staci utriet od prachu a necistot.
Retaz len precistim cisticom, utriem, nastriekam ( je to nieco ako napenena vazelina, alebo vosk) , parkrat pretocim aby sa to dostalo pod valceky, utriem a na dlho pokoj.....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aký je zmysel "experimentu"? Čo má byť výsledkom?
Toto zatial drzi vyse 100km a dve umytia bicykla. Po nastriekani je to riedke a pomaly to zacne lepit, trocha ako ked je namazana nova retaz. Zvrchu som ju utrel do sucha. Vobec nespini. Parada. Mam to doma 15 rokov, ale az teraz som to vyskusal. Neviem ci robia zlozenie stale to iste, ale s inou grafikou sa stale predava. Zatial sa mi zda naj mazivo ake som vyskusal
V zasade nic co by malo zasadnu vypovednu hodnotu. Len uspokojenie zvedavosti. Proste som mal v ruke zvysny kus retaze horuci vosk a aj squirt. Tak mi napadlo skusit co to urobi. Zatial som zisitil, ze ta retaz ma naozaj slusnu povrchovu upravu. Cakal som ze stredny kus uz bude touto dobou slusne hrdzavy, ale zda sa ze hrdzavie rovnomerne spolu s dielom kde je squirt.
Posli, co ostane opat vyvesim
Nie nejaky ale poriadny 10-15W podla merani co som nasiel. U motorkovej retaze sa dokonca nasli uchylaci co na pretek mazu len lahky olej lebo hento ich vraj oberao o vykon na MOTORKE so 160HP
Retaz len precistim cisticom, utriem, nastriekam ( je to nieco ako napenena vazelina, alebo vosk) , parkrat pretocim aby sa to dostalo pod valceky, utriem a na dlho pokoj.....